Smeltend zeeijs op het IJsselmeer nadert kantelpunt

Van de Volkskrant zijn we gewend dat ‘berichtgeven over klimaat en milieu’ het zelfde inhoudt als ‘actievoeren met Greenpeace’. Jaffe Vink zijn ‘Het Gifschip, verslag van een JOURNALISTIEK schandaal’over de blunderende Volkskrant is nog maar een jaar oud en daar gaan we al weer: jongens, het zeeijs bewijst nu dat u zondigt.

Laten we vooral vergeten dat het zeeijs in het jaar 6000 v chr in het Holocene Optimum wel 800 kilometer noordelijker was weggesmolten, dat de Groenlandse IJskap ook drastisch slonk. En dat rond de Zuidpool het zeeijs blijft GROEIEN momenteel.

De Volkskrant moet ook gewoon verkopen
Ik wilde het vorige week negeren: corrigeer media-onzin en je blijft bezig. Toen beweerde de Volkskrant dat ‘De Klimaatverandering'(lees: U zondaar) een parasiet zou verspreiden die kikkers uitroeit. Andy Revkin van de New York Times had bezwaar gemaakt tegen de opgeblazen kop boven het (door de Volkskrant geciteerde) persbericht dat hier aan de basis lag. Zie Revkin’s blog ‘On frogs, fungi and climate headlines‘.

Gevalletje klimaatprostitutie
Het gaat allereerst ook niet om een ‘parasiet’, zoals de Volkskrant schrijft, maar een schimmel. Wat blijkt? Die schimmel komt meer voor door temperatuurDALING. Wat was de verdediging van de ‘wetenschappers’ tegen Revkin?

We returned to the field data and found that drops in temperature were predictive ofAtelopus declines, and that annual temperature was a positive predictor of the magnitude of temperature drops. This is presumably because global warming is increasing maximum temperatures so that there is farther for temperatures to fall.(……..)

Thus, the title of the USF press release, “Frogs Getting Sick from Climate Change,” is accurate in suggesting that climate change caused increased frog infection and infection-induced mortality, whether one interprets “climate change” as referring to the short-term temperature shifts investigated by our experiments, or to increased temperature variability caused by global climate change.

Ook wetenschappers moeten zichzelf verkopen
Men beweert dus dat temperatuurdalingen worden veroorzaakt door CO2, en dat CO2 die kikker omlegt omdat je door een hogere temperatuur ook hogere temperatuurdalingen kan krijgen. Ik verzin dit niet. Ik schreef al over de klimaatprostituee in academieland, en een typerender geval dan deze schimmelkikker die zou sterven door grotere temperatuurdalingen door CO2 is niet te vinden.

De Volkskrant is erger dan we dachten
De Telegraaf heeft advertenties voor parenclubs met sexgarantie. De Volkskrant adverteert klimaatporno. Ieder zijn ding, beiden moeten verkopen. We zagen al eerder hoe de Volkskrant de mythe opblies, dat verdwijnend zeeijs een wedloop om olie zou veroorzaken. Een week later vinden ze weer dat ‘klimaatverandering nog erger is dan we dachten’, want weer is geen klimaat tenzij het past in onze opgewarmde straat.

Samengevat heb je dus politiek correcte sensatie- het klimaat gaat naar de sodemieter. Dat lees je in de Volkskrant, je klopt je maatje Floris Jan van Bockink op de schouder in ‘Café de Zwart’aan het Spui, stemt PvdA of erger en bent dus kwaliteitsmens. En je hebt volkssensatie, die de kwaliteitsmens als ‘rechts’afdoet: ‘Badr Hari schaakt vrouw Gullit, en slaat lijfwacht’, kijkt RTL Boulevard hoe het afloopt en vind het wel best zo.