malieveld

De coup die geen coup is zet iedereen in Europa aan het denken. Of juist niet aan het denken want iedereen roept maar wat. Timmermans: “Zorgelijk want tegen de democratie”. Ik leg bij deze dan maar even uit dat democratie een ideaal is waarvoor het essentieel is dat bepaalde basisvoorwaarden zijn ingevuld. Morsi is inderdaad democratisch gekozen. Maar cruciaal voor een democratie is dat alle partijen die een anti-democratische en/of inhumane filosofie aanhangen nooit mogen meeregeren laat staan aan de macht komen. Zoals je ook niet een anti-voetballer aanstelt als president van de FIFA. En zelfs kille managers wil je niet zoals Cruijff bij Ajax heeft laten zien. Democratie is alleen een veilige staatsvorm als de machtige partijen democratisch en humanistisch en geëmancipeerd zijn in hart en nieren. Cordon sanitaire voor alles wat het niet is.

En dus is het leger een essentieel onderdeel van elke democratie. Het leger moet de ultieme vriend zijn van het volk die ingrijpt zodra premier Wilders moslims begint te deporteren, zodra premier Thieme vegetarisme dwingend oplegt, zodra premier Van Oijk over een nacht ijs kolen- en kerncentrales sluit en autorijden verbiedt. Het signaal voor het leger om in actie te komen zijn zeer grote protesten op een strategisch belangrijk plein in de residentie. Voorwaarde A is dus: de leiders zijn anti-democratisch (“niet inclusief”) of inhumaan bezig. Voorwaarde B is: massale protesten. B alleen is niet genoeg. Want het volk is ook vaak anti-democratisch en dan moeten democratisch gezinde leiders juist door het leger worden gesteund. Zo ben ik er nog niet van overtuigd dat Erdogan een anti-democraat is. Vooralsnog zie ik hem de balans houden in het complexe snel groeiende Turkije. In wezen zoals de Chinese leiders in een feitelijke dictatuur juist hun democratische humane gezindheid laten blijken.

londonarray

En dus is bovenstaande titel een waanbeeld. Want er zijn geen massale protesten in Londen gisteren op de dag dat David Cameron het grootste windpark van de wereld opende: het London Array. En precies in de komende dagen en misschien wel weken gaat zich bewijzen dat wind ver op zee inderdaad de enige nuttige vorm van windenergie is. Er vestigt zich juist nu een krachtig hogedrukgebied boven Groot-Brittannië met windstilte op land maar daar in dat windpark altijd nog windkracht 3. Niet dat het iets voor het klimaat scheelt en niet dat het ook maar iets bijdraagt aan economische groei. Op 1 min 27 in deze eerlijke BBC-reportage hoor je een criticus zeggen dat het park 190 miljoen pond aan subsidie per jaar vreet en dat het verbazingwekkend zou zijn als het park 15 jaar standhoudt in de elementen van de Noordzee. Afsluitend met:

It’s a cash machine for investors.

Maarrrrr… het is wel een stap dichter naar het doel om 16% duurzame energie op te wekken. Waarmee we terug zijn bij mijn sleutelblog over de meritocratie en klimaathysterie van al een heel tijdje geleden: als de toefta maar wordt gehaald! En sommige duurzame dieren zijn nu eenmaal meer gelijk dan andere domme dieren. En dus protesteert er ook niemand. Het gaat ons gewoon nog veel te goed. En we zijn in slaap gesust. Duurzaamheid is opium voor het volk. Er is geen scheiding tussen kerk en staat in een atheïstische wereld waarin de milieubeweging alle instituties succesvol heeft geïnfiltreerd en de milieureligie staatsreligie is geworden.

[youtube id=”Vv9OSxTy1aU” width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Wij zijn verder heen dan we met de infiltratie van extreme moslims in onze instituties ooit zouden kunnen komen. Wat zouden we ervan vinden als de Arabische Liga aan tafel had gezeten bij de onderhandelingen over het het Nationale Energieakkoord bij de SER. En als er nu in het voorgestelde akkoord zou staan dat Nederland versneld gaat overschakelen op hallal-energie met uitsluitend onverdoofd geslachte bomen als biomassa en uitsluitend windmolens die vogels onverdoofd doormidden hakken en vleermuizen onverdoofd doen imploderen. En met uitsluitend hallal-kippendons als muurisolatie.

Ja het volk is zo xenofoob (en dus pro-Wilders) dat het dan wel meteen naar het Malieveld zou trekken. En het leger zou zeker Mark Rutte afzetten als hij zich zou omdopen in Mohammed Inshallah Ibn Rutte. Maar als Henk Kamp zich tooit in de regenboogkleuren van de angstindustrie van Greenpeace en het na een juridische uitspraak officieel als crimineel gebrandmerkte WNF dan slaapt iedereen gewoon verder. Helaas geen cordon sanitaire voor de groene oplichtersbende. Wat me brengt bij de afsluitende gedachte dat de slimste zet van de Groenen is geweest om pak en stropdas aan te trekken. Dat heft de xenofobie die er nog wel was in het geitenwollensokkentijdperk effectief op. En dus is de wereld veilig zolang de extreme moslims zich principieel in lange jurken kleden en lange baarden dragen.