..onvermijdelijk volgt een clash met groene zeloten van het Europees Parlement als Gerben Jan Gerbrandy

..onvermijdelijk volgt een clash met groene zeloten van het Europees Parlement als Gerben Jan Gerbrandy

Volgens Der Spiegel bereidt de Europese Commissie een v0lledig andere klimaatkoers voor die eind deze maand openbaar wordt: onder leiding van Gunther Oettinger wil de EC de starre klimaatdoelen verlaten, en per land laten invullen op vrijwillige basis. Ook komt meer ruimte voor schaliegas, zoals onze Dolf al blogde. Zij schrijven

At the request of Commission President José Manuel Barroso, EU member states are no longer to receive specific guidelines for the development ofrenewable energy. The stated aim of increasing the share of green energy across the EU to up to 27 percent will hold. But how seriously countries tackle this project will no longer be regulated within the plan. As of 2020 at the latest — when the current commitment to further increase the share of green energy expires — climate protection in the EU will apparently be pursued on a voluntary basis.

Ongetwijfeld volgt een clash met het door groene zeloten als Gerben Jan Gerbrandy gedomineerde Europarlement, de 12.000 euro- per maand- inclusief berelekkere assistente- en- declarabele- diners-groene activisten.

Gerben Jan Gerbrandy (@Gerbrandy)
09-01-14 11:45
Yes! EP wants 40% GHG reductions, 40% energy efficiency, 30% renewables in 2030. And binding targets! Clear signal to Commission and Council

Overigens vind ik dat Henk Kamp (VVD) moet aftreden…