cardelmar

Dat autorijden slecht is voor de planeet is wel duidelijk. Toch zijn automobilisten zich tegenwoordig steeds vaker bewust van wat ze zelf kunnen doen. Daarom kiezen ze in toenemende mate voor een auto die minder vervuilend is voor het klimaat en de natuur. Ook de autoverhuurbedrijven springen in op deze rage. Maar wat hebben de grote aanbieders Sixt, Hertz en Europcar eigenlijk te bieden?

Een milieuvriendelijk alternatief

De tijd dat auto’s vooral mooi en groot moeten zijn, ligt achter ons. Milieubewuste automobilisten kiezen veel liever voor een alternatief die minder schade veroorzaakt. Want door een auto te rijden die weinig CO2 uitstoot, komt er veel minder vervuiling in de lucht. Vooral elektrische en hybride auto’s hebben hier een groot aandeel in. Hoewel er langzamerhand meer van deze auto’s op de weg rijden, is dit pas het begin. Ook autofabrikanten werken er aan mee om de keuze voor milieubewuste particulieren en bedrijven gemakkelijker te maken. Met een systeem van energielabels is het eenvoudig te zien hoe zuinig en milieuvriendelijk een auto is. Daarbij zijn consumenten en bedrijven steeds vaker bereid om een kleine auto te kopen. Deze zijn over het algemeen een stuk minder belastend voor het milieu dan een groot, benzineslurpend voertuig. En een kleine auto rijdt tevens een stuk goedkoper. Zo profiteren automobilisten er zelf ook van.

Elektrisch rijden bij Sixt

Het Duitse bedrijf Sixt is een van de grootste en belangrijkste autoverhuurbedrijven in de wereld. Het verhuurt auto’s in meer dan honderd landen en in al die landen is het aanbod wat betreft milieuvriendelijke auto’s weer anders. Toch is het bij Sixt in veel landen mogelijk om een elektrische auto te huren. Op Schiphol is het zelfs mogelijk om bij Sixt de eerste elektrische BMW te huren. Dit is momenteel het paradepaardje van Sixt Nederland. Tijdens het rijden in de BMW i3 wordt het milieu niet belast met CO2 uitstoot, en ook het interieur van de auto zelf is zoveel mogelijk gemaakt van natuurlijke materialen. Met de verhuur van elektrische voertuigen biedt Sixt de klanten wereldwijd de mogelijkheid om milieuvriendelijk te rijden. En door de stijgende vraag kan het aanbod elektrische huurauto’s bij Sixt in de toekomst alleen nog maar toenemen.

Green Collection van Hertz

Hertz is zich sterk bewust van de impact van het autorijden op de natuur. Om deze impact zo goed mogelijk te verminderen, onderneemt Hertz diverse stappen. Zo verhuurt het bedrijf auto’s uit de zogenaamde Green Collection. Deze vooraf geselecteerde voertuigen zijn milieuvriendelijk en hebben een efficiënt brandstofverbruik. Huurt u een auto uit de Green Collection dan maakt u een bewuste keuze. Deze voertuigen zijn zeker niet alleen in Nederland te huren, maar in plaatsen over de hele wereld. Zelfs tijdens een vakantie denkt u bij Hertz aan het milieu. Voor wie korte afstanden aflegt, kan bij Hertz kiezen voor een elektrische scooter. Deze is erg handig om in de stad mee rond te rijden. Het bedrijf zelf doet er ook alles aan om milieuvriendelijk bezig te zijn. Bij de diverse kantoren van Hertz is er een actief beleid om onder andere papier en batterijen te recyclen. Op deze manier wordt de milieubelasting in ieder geval een beetje gecompenseerd.

Ga voor groen met Europcar

Autoverhuurbedrijf Europcar (ook bereikbaar via Cardelmar) probeert met hun aanbod te voldoen aan de toenemende vraag naar milieuvriendelijke auto’s. Consumenten gaan bewust op zoek naar auto’s met een hoger energielabel. Inmiddels vraagt al zo’n 90% van de klanten naar een voertuig met minimaal energielabel C. Mede door deze grote vraag is Europcar gestart met een apart milieuvriendelijk autoverhuurlabel, GoforGreen. Bij dit label worden alleen auto’s verhuurd met maximaal energielabel B. Op deze manier weten klanten zeker dat ze profiteren van de nieuwste innovaties op het gebied van milieuvriendelijk rijden. Zo maakt onder andere de Volkswagen Polo Bluemotion deel uit van het wagenpark. Met energielabel A is dit een zeer zuinig voertuig. Ook de Audi A3 Tdi is er te huur, een auto die behoort tot energielabel B. Voor GoforGreen werkt Europcar samen met Natuurmonumenten. Europcar schenkt zelfs een percentage van de opbrengsten uit de autoverhuur aan deze organisatie.