image
Mensen sturen ons dingen… want waar het oud kwaliteitspapier alleen bij abonnees belandt uit de babyboomgeneratie en verder door niemand nog gelezen wordt, krijgt iedereen die op google zoekt op onze onderwerpen vroeg of laat met onze artillerie te maken. Dus bij deze dan: ik schreef al over de marien ecologische fantasieen van Han Lindeboom, eerder gastblogger voor Climategate.nl. Hij gaat de ijskoude en woelige Noordzee omtoveren tot tropisch koraalrif en toeristisch duikparadijs met haaien en roggen door de visserij weg te onderzoeksrapporteren. Zodat de overheid ze van hun visgronden jaagt, met de ‘wetenschap’ van Han en Imares in de hand. Ach ja, beleidsrelevante wetenschap….Een meisje van de Universiteit van Nederland kondigt enthousiast aan dat Han Lintje nu een college bij ze komt geven. Of we dat willen aankondigen? Tuurlijk: we zijn hier de beroerdste niet, en eerlijk is eerlijk: Han is op zijn eigen manier OOK de beroerdste niet. Hij durfde in ons wespennest tenminste nog te bloggen, de meeste mensen uit zijn hoek zijn totale pussies. Ook is hij al 25 jaar consequent, weg met die vissers! En dat siert hem, dus maken we ook reclame voor ‘m.

na wat zoeken op mariene ecologie, kwam ik op de website van Climate Gate.
Heel graag zou ik Climate Gate op de hoogte willen brengen van ons aanstaande college, op dinsdag 24 februari!

Deze gaat namelijk verzorgd worden door hoogleraar mariene ecologie prof. dr. Han Lindeboom (Wageningen UR).

We zijn erg blij dat professor Lindeboom voor ons komt spreken! Zijn college zal in het teken staan van de Noordzee, waarin hij zal vertellen over welk bijzonder natuurschoon er schuilt in onze eigen kustwateren, hoe windmolenparken in zee belastend of juist positief zijn voor vissen en vogels, en hoe Nederland zijn rijkdom heeft te danken aan deze net zo ‘rijke’ zee…(Han, heb je ook The Edge of the World gelezen?)
Het belooft een ontzettend leuk college te worden, professor Lindeboom zit vol fantastische verhalen (dat zit hij zeker, aan fantasie ontbreekt het niet RZ) en anekdotes (zijn Imares-werk zit daar vol mee RZ) en neemt een hoop sea life mee naar de opnames.
Meer informatie is te vinden via:
http://www.universiteitvannederland.nl/college-bijwonen/
en https://www.facebook.com/events/1575975685982918/

Het lijkt ons super Climate Gate te mogen verwelkomen! (dat is het ook, in het dagelijks leven val ik zelfs reuze mee RZ)
We horen het graag :) Voor vragen ben ik bereikbaar via onderstaande gegevens.

Wie weet tot in de collegezaal!

Vriendelijke groet,

Marissa Memelink
Producent