Screen Shot 2015-09-14 at 12.02.21

Is er nog wel iets dat de natuurprutsers van Natuurmonum€nt€n goed kunnen doen, zodra zij de hand op subsidies weten te leggen en ons land bevlekken met hun vernattingsdromen? Verzuipen de blauwe subsidiedieven net de adderpopulatie in het Fochtelooerveen samen met Arcadis, of vernielen ze dassenburchten in Drenthe, weidevogelgebied het Ettelandse Veld, de duinen van Rockanje of Schiermonnikoog, of verwoesten ze vispopulaties in Polder IJdoorn. Omdat er een subsidiepot aan de horizon verscheen. Je denkt, het is genoeg. En dan blijkt nu volgens reageerder Reinder ook dat ze op de Sint Pietersberg hebben huisgehouden bij Maastricht. Dit is zijn tragische relaas:

Kijk maar eens wat Natuurmonumenten aan het doen is op de Sint Pietersberg in Maastricht.
Eerst was de Sint Pietersberg een toegankelijk gebied waar iedereen kon recreëren. Natuurmonumenten (NM) begon hekken te plaatsen die er eerst niet waren, wandelpaden aan te leggen. Honden mochten niet meer los lopen en er kwam een hondenlosloopgebied, pony’s in de wei moesten weg en er kwam een park voor in de plaats. Grasvelden met klaprozen werden parkeerplaatsen, bomen werden gekapt, struiken gesnoeid. Uiteindelijk is het hondenlosloopgebied ook nog eens verkleind omdat er kalkgras groeit. NM heeft grond (stuk natuur)geruild met een particulier om er een huis met tuin te kunnen bouwen!

Nm bepaalt wat mag en wat er niet mag, NM bepaalt ook wat natuur is en wat geen natuur is. Burgers hebben geprotesteerd tegen de verkleining van het hondenlosloopgebied, geprotesteerd tegen het weghalen van de pony’s, de onnatuurlijke hekken, de onnatuurlijk aangelegde wandelpaden, de ruil van een stuk land aan een particulier om er een huis te kunnen bouwen, enz. Maar de gemeente Maastricht doet niets en NM gaat gewoon door en blijft stug en star.

Heel veel burgers hebben hun lidmaatschap van NM al opgezegd maar dit heeft weinig effect. Volgens NM zijn de burgers van Maastricht heel tevreden over hun werk op de berg…..
Hoe krijgen we NM van onze berg??

Screen Shot 2015-09-24 at 22.40.56Nondeju, als we dit leed door Natuurmonum€nt€n veroorzaakt eens in Bronsgroen Eikenhout mogen becommentariëren. De Blauwe Subsidiedieven van Natuurmonum€nt€n kregen vast een inrichtingssubsidie, Life of zo uit Europa, of was het van de Provincie Limburg?  We gaan het nog uitzoeken, en kunnen net als de klantenservice van Natuurmonum€nt€n nu hooguit nog zeggen: u hoort van ons.

het verderfelijke :-) Natuurmonumenten...grrr

het verderfelijke :-) Natuurmonumenten…grrr

Samen gaan we voor de 100 duizend ex-leden in 2015!
Wij dienen het losloopgebied van
Natuurmonum€nt€n-personeel drastisch in te perken. Zo gaat Natuurmonumenten ook nog 75 miljoen euro andermans geld verbranden voor een ganzenmagneet op de aanvliegroute voor Schiphol in het Markermeer. Alsof de afdeling Bird Control bij Schiphol al niet genoeg werk had. Er is meer behoefte aan Nerd Control, het ontoerekeningsvatbaar verklaren en dan opsluiten van die PvdA- of- erger-ecoloogjes bij de Blauwe Subsidiedief.

Zeg daarom vandaag nog op, steun onze ontledingsactie en wordt ook ex-lid. Afgelopen jaar gingen 45 duizend ex-leden u voor, dit jaar is ons doel om de 100 duizend te halen. Als het Geenpeil lukt om de 300 duizend te halen, dan moeten die schamele 100 duizend toch ook best lukken? 

Kijk op de Facebookpagina van ex-lid Hans Keuper voor meer details en van Natuurmonumenten Liegt. En lees het interview met Hans Keuper in De Stentor.