RZ16.Somme (53)

Door het klootjesvolk ten oorlog te sturen kun je als sociaal-Darwinistische elite proberen de menselijke populatie binnen de perken te houden. Althans van de lagere klassen die zich maar te snel voortplanten en de grondstoffen opmaken.  Dat is wat exact 100 jaar geleden gebeurde bij de Battle of the Somme: 1 miljoen dode en gewonde jonge Europeanen – meest christenen- die in de gehaktmolen van machinegeweervuur en artillerie sneuvelden in de vallei van de Somme in Noord Frankrijk. Tegelijk kon het militair industrieel complex op grote schaal verdienen aan de dood.

Na honderdduizenden doden bereikten de Britten Baupame, startpunt van mijn reis

Na honderdduizenden doden bereikten de Britten Baupame, startpunt van mijn reis

 

Er zijn mensen die een Derde Wereldoorlog nodig achten om de menselijke populatie uit te dunnen...

Er zijn mensen die een Derde Wereldoorlog nodig achten om de menselijke populatie uit te dunnen… Populatie is de obsessie van een zelfbenoemde elite die de aarde voor zichzelf wil, en die 85 procent van de populatie van nu wil elimineren. Het doel is ongeveer 500 miljoen tot maximaal 1 miljard mensen op aarde

De rekensom van Bill Gates en andere 'elite' die de populatie omlaag willen

De rekensom van Bill Gates en andere ‘elite’ die de populatie omlaag willen

Populatie verdunnen
Hysterie over ‘CO2-uitstoot’ is ook een elitair uitvloeisel van een elitaire obsessie met populatiegroei en competitie om grondstoffen, die we ook in de Bilderberg-files terugvinden. De door onze Oranje Bruinhemden gesponsorde Club van Rome etaleerde die angst al in 1972 met ‘Limits to Growth’, nadat ecofascist Paul Erhlich met ‘The Population Bomb’ in 1968 die elitaire angst populariseerde.

De Rockefellers, Huxleys en ook Charles Darwin en zijn neef Francis Galton- uitvinder van ‘Eugenetica’- waren al rond 1900 geobsedeerd door het ongebreideld voortplantende plebs. Dat zou het voortbestaan en de belangen van de trager voortplantende ‘hogere mensen’ in gevaar brengen. Charles Darwin noemt in The Descent of Man de rap voortplantende Ieren als negatief voorbeeld. Terwijl hij als White Anglo Saxon Protestant tot de hogere echelons behoorde, van nature de heersersklasse. Die maakte zich continue zorgen dat de lagere klassen (en die in de Derde Wereld) zich te snel zouden voortplanten.

...'over the top' een vrijwel zekere dood tegemoet. Geen lichaamsdeel bleef de indringing van een kogel bespaard. 'het beste volk' zou overwinnen, sociaal Darwinisme a la Herbert Spencer was de norm bij de elite

…’over the top’ een vrijwel zekere dood tegemoet. Geen lichaamsdeel bleef de indringing van een kogel bespaard. ‘het beste volk’ zou overwinnen, sociaal Darwinisme a la Herbert Spencer was de norm bij de elite

 

Honderd jaar later komt nog steeds de resterende munitie boven, zoals bij deze Duitse bunker tussen Baupame en Poziers

Honderd jaar later komt nog steeds de resterende munitie boven, zoals bij deze Duitse bunker tussen Baupame en Poziers

War of Attrition
Op 1 juli 2016 klommen Britse soldaten ‘over the top’, uit hun loopgraven, om direct bij bosjes neergemaaid te worden door Duitse machinegeweren. Zo sneuvelden op dag 1 al 20 duizend Britse militairen. Waaronder vele vrijwilligers die onder invloed van professionele oorlogspropaganda voor de oorlogs-industrie gewonnen waren.  Je bent een mietje als je niet meevecht, wie niet meevecht krijgt geen meisje, wie niet meevecht laat zielige kindjes sterven enzovoort.

Mortieren doodden de meeste soldaten, die 'oplosten' in een mengsel van bloed en modder

Mortieren doodden de meeste soldaten, die ‘oplosten’ in een mengsel van bloed en modder

RZ16.Somme (21)

Necropolis Verdun, de Fransen stallen hun lijken uit 'Mort pour La France'

Necropolis Verdun, de Fransen stallen hun lijken uit ‘Mort pour La France’

Het uitdunnen van de vijand werd een doel op zich in deze ‘war of attrition’ ( oorlog van uitputting). Het sociaal Darwinisme was de exacte wetenschap van het establishment, men deelde een progressief evolutionaire opvatting : dat het sterkste/beste volk zou overleven in een uitputtingsslag. Officieren uit de ‘hogere’ klassen als Haig – de Schotse commandant van de slag bij de Somme- waren bereid ongebreideld met mensenlevens te smijten uit de lagere klassen. Voor het eerst waren er ‘weapons of mass destruction’ die de dood in massaproductie konden afleveren.

De ingang tot High Wood, nu prive-terrein van nazaten van gesneuvelde soldaten

De ingang tot High Wood, nu prive-terrein van nazaten van gesneuvelde soldaten

De acties om een paar strekkende meter grond staakten op 16 november 1916, omdat de oorlog letterlijk in de blubber vastliep. Toen bereikten de Britten het plaatsje Warlencourt, waar net als bij Waterloo (1815) een ‘Butte de Warlencourt’ werd opgericht: een heuvel van victorie met slagveld-aarde. Die heuvel is nu behangen met angstige hysterie van de ‘health and safety’-regulation: ’this place is dangerous’: een gevaarlijke plek voor wils- en handelsonbekwaam klootjesvolk dat bij iedere stap in zijn leven het advies nodig heeft van een ambtenaar.

...High Wood, waar Britten en Duitsers in september 1916 op leven en dood vochten, deze Haagbeuk leek wel op een soldaat in angst die uiteen gerukt wordt

…High Wood, waar Britten en Duitsers in september 1916 op leven en dood vochten om een stukje bos. Deze Haagbeuk leek wel op een soldaat in angst die uiteen gerukt wordt. Door inflitsen met langere sluitertijd en cameratrekken krijg je het explosie-effect

RZ16.Somme (22)

Butte de Warlencourt: in een aansprakelijkheidscultuur van Health and Safety is het hele leven een gevaarlijk oord, alsof er nog Duitsers met machinegeweer zitten

Butte de Warlencourt: in een aansprakelijkheidscultuur van Health and Safety-ambtenarij is het hele leven een gevaarlijk oord, als onzichtbare Duitsers met machinegeweer die overal kunnen schuilen. Je zou hier kunnen uitglijden, als je niet uitkijkt….

Een lichtpuntje bij de duistere kant van de menselijke natuur, is dat de vroegere velden van oorlog nu vaak natuurrijke plekken zijn. Je hebt bossen als High Wood, waar Britse militairen in september 1916 met de Duitsers om vochten. Hun stoffelijke resten liggen daar nu met de aarde vermengd. Het bos is opgekocht door particulieren, wiens voorvaderen hier sneuvelden en nooit terug werden gevonden omdat artillerievuur ze tot moes maakte.

Het spookbos van High Wood met een eeuw oude haagbeuken en iepen

Het spookbos van High Wood met exact een eeuw oude haagbeuken en iepen

Zicht op High Wood vanuit Britse stellingen en daarvoor Thistle Dump Cemetary

Zicht op High Wood vanuit Britse stellingen en daarvoor Thistle Dump Cemetary

..herinneringskruisje voor nazaten van gevallenen

..herinneringskruisje voor nazaten van gevallenen, bij London Cemetary tegenover High Wood

RZ16.Somme (34)

De dood in massaproductie

De dood in massaproductie

...de doelen van de sponsoren van de milieubeweging...

…de doelen van de elitaire sponsoren van de milieubeweging, zoals vastgelegd in de Georgia Guidestones…

...mortieren in massaproductie

…mortieren in massaproductie

Impressionistische ets van Otto Ditz in het Historial in Peronne, een hand tot handgevecht in een loopgraaf

Impressionistische kooltekening van Otto Dix in het Historial in Peronne, een hand tot handgevecht in een loopgraaf. Dix was 4 jaar lang in de Somme gelegerd

En het resultaat daarvan, bij een bloeiende haag van Ijzerhard

En het resultaat daarvan, bij een bloeiende haag van Ijzerhard

RZ16.Somme (11)

Biodiversiteit bloeit bij de veldjes van de dood.

Biodiversiteit bloeit bij de veldjes van de dood.

RZ16.Somme (32)

Net als de 70 duizend namen van gevallenen in Thiepval, voor wie geen graf bestaat: omdat ze tot moes geslagen waren door granaten en mortieren, onvindbaar vermengd in de modder. Ik fotografeerde deze jonge hindes, symbolen van vruchtbaar jong leven als contrast met de Necropolis. Als overstekende hertjes.

Megalomane herdenkingsmonument bij Thiepval met de 70 duizend namen van nooit teruggevonden soldaten

Megalomane herdenkingsmonument bij Thiepval met de 70 duizend namen van nooit teruggevonden soldaten..

De Somme

De Somme

De Somme, Fransen zijn visfanaten

De Somme, Fransen zijn visfanaten

Vissende nachtreiger, de Somme bij Peronne

Vissende nachtreiger, de Somme bij Peronne

De Somme, een natuurlijk meanderende rivier

De Somme, een natuurlijk meanderende rivier

Het departement van de Somme besteedt met jagers en vissers speciale aandacht aan bloemrijke bermbeplanting. De klaproos – symbool van de Grote Oorlog- bloeit hier al overal spontaan langs iedere akkerrand.

RZ16.Somme (55)

Knoopkruid tussen klaprozen, algemeen langs bermen in het departement van de Somme

Knoopkruid tussen klaprozen, algemeen langs bermen in het departement van de Somme

Met door natuurminnende jagers en vissers met korenbloemen ingezaaide wegbermen

Met door natuurminnende jagers en vissers met korenbloemen, kamille en goudsbloemen ingezaaide wegbermen

Doodnormaal in departement De Somme, kruidenrijke wegbermen. Een aanbeveling om hier ook te doen...

Doodnormaal in departement De Somme, kruidenrijke wegbermen. Een aanbeveling om hier ook te doen…

Agrarisch niemandsland van de Somme

Agrarisch niemandsland van de Somme. De onberoerde delen rond dodenakkertjes kennen meer natuurlijke variatie met veel patrijzen, bloemetjes en bijtjes

Maar ook langs doorgaande wegen is overal het akkermengsel in gezaaid van korenbloem, goudsbloem dat de bijtjes graag blieven. In het agrarische gebied wemelt het nog van de patrijzen, en langs de meeste wandelpaden zijn bloemrijke vegetaties de norm, waar die in ons monotone en aangeharkte landje zeldzaam werden. Zo zie je waar bureaucratische termen als ‘de biodiversiteit’ toe kunnen dienen: het stimuleren van vreugde in het leven, in een landschap waar de dood de baas was.

Een enorme mijn onder de Duitse linie explodeerde op 1 juli bij de aftrap van het Somme-offensief

Een enorme mijn onder de Duitse linie explodeerde op 1 juli bij de aftrap van het Somme-offensief

...en dit is het resultaat van die explosie: de Lochganagar Crater, een gat van 20 meter diep met hellingen vol wilde marjolein, kogeldistel en kruiden, bijtjes, vlinders

…en dit is het resultaat van die explosie: de Lochganagar Crater, een gat van 20 meter diep met hellingen vol wilde marjolein, kogeldistel en kruiden, bijtjes, vlinders

RZ16.Somme (38)

Het eindresultaat, een paar kilometer en honderdduizenden slachtoffers verder

Het eindresultaat, een paar kilometer en honderdduizenden slachtoffers verder

Deze fotoreportage werd mogelijk dankzij de donaties van lezers. Mijn dank daarvoor.

Kaart slagveld, tegelijk handig bij het rondrijden

Kaart slagveld van Wikipedia, tegelijk handig bij het rondrijden

  • Op Wikipedia en het web vind je veel info over de details van de Grote Oorlog. Dit kaartje was voor mij bruikbaar
  • De Website First World War.com biedt veel goed doortimmerde historie, waaronder over de hier reeds eerder beschreven professionele propaganda, met gebruik van psychologische manipulatie
  • Plekken om te bezoeken vind je op Somme-Battlefields.com. De begraafplaatsen worden beheerd door de Common Wealth War Graves Commission
  • In Peronne aan de Somme kun je het Historial bezoeken, het Historische museum van de Grote Oorlog in de Somme met nu spectaculaire etsen van Otto Dix, de Duitse artiest en soldaat die 4 jaar lang in de Somme was gelegerd.
Tekeningen van Otto Dix in het Historial

Tekeningen van Otto Dix in het Historial