Een bijdrage van Jan Jacobs (België).

Onze media stonden weer bol van de klimaatpropaganda de voorbije weken. Het jaarlijkse klimaatcircus van de VN was neergestoken in de Poolse stad Katowice, en dat zullen we weer geweten hebben.

Tegenspraak, die hebt u niet gehoord of gezien. Volgens IPCC (Intergovernmental panel on Climate Change) klimaateconoom Richard Tol is het een religie geworden. Zelfs Obama adept en voormalig directeur van het EPA (Environmental protection Agency) Gina McCarthy moest dit tot tweemaal toe herhalen in een interview, ‘het is een religie geworden’ zo sprak ze.

Maar wat u ook niet ziet of hoort en dat is toch altijd opmerkelijk, dat is de kostprijs van de klimaatpolitiek.

Nochtans staat dit klaar en duidelijk in de wensbrief van het IPCC. 2400 miljard dollar per jaar en dat tot zeker in 2035. Dat is dus 17 x 2400 miljard = 40,800 miljard oftewel ongeveer 82 maal het huidige bnp van ons land of ook nog tweemaal het huidige bnp van de Verenigde Staten. Vermits de economische kracht vrijwel volledig in het westen ligt, mogen zij dus de rekening betalen ook.

Ons land heeft een bnp van bijna 500 miljard dollar. Dat zijn dus alle goederen en diensten die 11 miljoen Belgen bij elkaar werken aan toegevoegde waarde op één jaar. Daarvan zouden de groenen voor hun klimaatdromen ongeveer 2,5% willen om aan hun klimaatpolitiek van windmolens, en zonnepanelen uit te delen. Dat komt neer op 12,5 miljard per jaar en dat tot in 2035 minstens al. Dus 212,5 miljard in totaal. Bron hier.

Laten we een gezin van vier personen nemen. Bijvoorbeeld mijn dochter, haar man en haar twee kindjes van zes en drie jaar. Voor hen komt dat op een bijdrage van 4545 dollar per jaar. Bovenop wat ze nu al betalen. Het overheidsbeslag voor jonge en werkende gezinnen is voor groenen nog niet hoog genoeg blijkbaar. Een verdubbeling van alle energieprijzen komt er als toetje bovenop. Begrijpt u al beter waarom onze pers de groene dromen niet aan een factcheck onderwerpt. Begrijpt u de gele hesjes al beter?

Niet alleen geld kost het, de kostprijs aan milieuschade en rampen is niet te overzien. Een opsomming van de nadelen, die u ook weeral niet van uw media te zien of te horen krijgt.

Dat windmolens die duizenden prachtige beschermde arenden en miljoenen andere vogels en vleermuizen pureren, en alleen al in onze Noordzee aan 15.000 bruinvissen het leven kosten, het ontsnapt blijkbaar aan de aandacht van onze groene vrienden. Volgens Bioloog Dr Donald Allen Deever, komen jaarlijks minstens 1,2 miljoen roofvogels om door windmolens. Dat heeft als resultaat dat er minstens 1,5 miljard ziekteverspreidende ratten en muizen niet worden gedood. Het doet wat denken aan Mao die alle mussen wilde doden, omdat die graan aten. Het resultaat was meer sprinkhanen. Links zal het nooit leren.

De 40.000 kinderen en hun groene jobs in de kobaltmijnen om de batterij van hun elektrische auto te maken: weer niets gezien. De miljarden liter sterk vervuild water en milieurampen om zeldzame aardmetalen, nodig voor windmolens: weer overgekeken. De afvalberg van de 78 miljoen ton niet recycleerbare wieken, de 43 miljoen ton afval van zonnepanelen en hun lood- en cadmiumlekken: weer groene stilte. Zware gezondheidsproblemen als gevolg van slagschaduw en geluid.

Het feit dat bijvoorbeeld zonnepanelen 5000 maal meer land (natuur dus) innemen dan een kerncentrale, om dezelfde hoeveelheid energie te produceren. Dat zonnepanelen 300 maal meer afval veroorzaken dan nucleaire energie. De onvoorstelbare schade aan de natuur door het plaatsen van windmolens.  Groene medemensen zien dat allemaal niet en leven in een permanente staat van ontkenning.

Zo zijn er ook meer dodelijke slachtoffers te betreuren door windmolens dan door kernenergie.

Groenen willen dus helemaal niet dat u goedkope en overvloedige energie ter beschikking zou hebben. Daar komt het op neer.

Giving society cheap, abundant energy … would be the equivalent of giving an idiot child a machine gun.

– Paul Ehrlich, “An Ecologist’s Perspective on Nuclear Power”, May/June 1978 issue of Federation of American Scientists Public Issue Report.