Redding van het klimaat klimaatverandering in Absurdistan Europäisches Institut für Klima und Energie klimaatbescherming

Greta Thunberg. Foto: Facebook-pagina Greta Thunberg, achtergrond Shutterstock.

Een gastbijdrage van Horst-Joachim Lüdecke en Klaus-Eckart Puls (EIKE, Europäisches Institut für Klima und Energie).

Al meer dan 10 jaar worden in Duitsland de gekste, maar helaas vaak zeer gevaarlijke ideeën voor mens en dier gepropageerd om het klimaat en de mensheid te redden. De reguliere media, die bijna allemaal hetzelfde schrijven, brengen dit alles zonder terughoudendheid en bijna kritiekloos aan het publiek. Elk van deze ideeën ter ‘redding’ van het klimaat is eigenlijk absurd genoeg om de spot mee te drijven. Maar helaas gebeurt dat niet in de mainstream media. Tot nu toe wordt dit vooral overgelaten aan websites die nog over een kritische instelling en humor beschikken. Soms helpt natuurlijk alleen sarcasme. Hierna een kleine selectie uit Klima-Absurdistan – helaas niet allemaal grappig.

1. Baby’s zijn schadelijk voor het klimaat: de Zweedse universiteit van Lund heeft (hier, hier) vastgesteld dat een baby verantwoordelijk is voor 58 ton CO2 per jaar. Ter vergelijking: ze bieden een auto aan met 2,4 ton CO2 per jaar of een vlucht met 1,6 ton CO2 en raden je aan om bij het plannen van je gezin rekening te houden met het klimaat.

Commentaar EIKE: In dit verband vergat de Universiteit van Lund te onderzoeken hoe de bevolkingsexplosie in Afrika kon worden voorkomen – gelukkig is die al wat afgenomen, alleen in Niger zijn dat er nog 8 per vrouw.

2. Leven zonder kinderen voor klimaatbescherming. De overtuigde niet-moeder Verena Brunschweiger (38) pleit om milieuredenen voor een leven zonder kinderen. “Een kind is het ergste dat je het milieu kunt aandoen”, zei ze in een interview met de Weense “Kurier”. Elk kind dat niet wordt geboren, betekent een CO2-besparing van 50 ton per jaar (hier).

Commentaar EIKE: ​​Bedoelt ze alleen Duitsers of bedoelt ze alle kinderen? Als ze alleen maar maar Duits kinderen bedoelde, zou ze volgens de huidige opvatting een “racist” zijn. Als ze alle kinderen bedoelde, is het logisch dat de mensheid uitsterft. In dit geval zou het consistent zijn als ze bij zichzelf zou beginnen – het zou een aanzienlijke CO2-besparing opleveren.

3. Het 1-kindbeleid in China. Hans von Storch (klimaatonderzoeker en meteoroloog van GKSS HH) legt uit: “Het meest effectieve klimaatbeleid van de afgelopen decennia was het 1-kindbeleid in China, dat wereldwijd ongeveer 400 miljoen ton CO2-uitstoot heeft uitgespaard” (hier).

Commentaar EIKE: ​​Is dit sarcasme van Hans von Storch waar hij om bekend staat? Dat is onzeker. Maar ga er maar vanuit.

4. Geen potgrond om redenen van klimaatbescherming. Minister van Landbouw Klöckner wil turfhoudende potgrond verbieden uit doe-het-zelfzaken en supermarkten om redenen van klimaatbescherming. In een brief aan de groepsbeheerder vroeg ze (hier) om ​​vrijwillig van de verkoop daarvan af te zien. In de gelijknamige ZDF-teletekst van 2 augustus 2020 werd de turfbijdrage aan de Duitse CO2-uitstoot berekend op 2%. Aangezien Duitsland ook verantwoordelijk is voor slechts 2% van de wereldwijde CO2-uitstoot, kan de invloed van Duitse potgrond op de gemiddelde wereldtemperatuur praktisch “nul” worden genoemd (om precies te zijn: 0,04%).

EIKE vreest dat mevrouw Klöckner nog veel heeft in te halen bij de tafels van vermenigvuldiging.

5. Mensen met rood haar zullen uitsterven als gevolg van klimaatverandering. De dagelijkse spiegel van 5 december 2017 schrijft (hier): “In Duitsland heeft twee procent van de bevolking nog steeds rood haar. Het zal waarschijnlijk niet zo blijven. Wetenschappers gaan ervan uit dat er uiterlijk in 2100 geen roodharigen meer zullen zijn als gevolg van de aanhoudende klimaatverandering.”

EIKE beziet deze voorspelling met scepsis, maar wenst alle roodharigen – vooral natuurlijke de mooie roodharige vrouwen (we zijn hier graag seksistisch) – voor alle zekerheid een lang en mooi leven toe. Bovenal wensen we hen en hun echtgenoten mooie roodharige vrouwelijke nakomelingen toe als het om het jaar 2100 gaat.

6. Gepensioneerden zijn verreweg de grootste klimaatmoordenaars. Max Planck-onderzoekers hebben de gemiddelde CO2-uitstoot per hoofd van de bevolking berekend als functie van de leeftijd (hier): “De mensen van midden zestig produceren het meeste klimaatgas. De wereldbevolking groeit en mensen in opkomende markten staan ​​op het punt zich ook een zekere mate van luxe te veroorloven. Bovenal gaat de groeiende middenklasse daar steeds meer autorijden, reizen overzee, meer vlees eten en ook anderszins meer consumeren … “.

Commentaar EIKE: Als de grote Duitse natuurkundige Max Planck vandaag nog zou leven, wat zou hij dan zeggen tegen“ onderzoekers” die de tijd doden met dergelijke onzin in instituten van zijn naam en er ook voor betaald worden met publiek geld? Hij zal zich in zijn graf omdraaien.

7. Oma is een oude milieuviezerik. BILD schrijft op 30 december 2019: “Wij zijn geen milieuviezeriken!” Opwinding over Facebook-video, WDR-kinderkoor zingt “Oma is een oude milieuviezerik”. Hierdoor kan men een conclusie trekken over de leeftijdsopbouw van de WDR – allen “jongeren” (?). Bij de kijkers was het anders. De video was niet alleen teveel voor de oudere mensen, maar ook voor hun kinderen en kleinkinderen. Er brak een storm van verontwaardeging uit en de WDR werd afgefakkeld in de publieke media. Echt stom doet soms echt pijn. De redactie van de WDR heeft de video van 90 seconden verwijderd.

EIKE vraagt ​​zich nieuwsgierig af: Waar hebben de videomakers van WDR journalistiek geleerd of hebben ze überhaupt iets geleerd?”

8. Honden en katten zijn slecht voor het klimaat: Spon meldt (hier): “Leuk, een troost voor de ziel – en slecht voor het milieu. Honden en katten veroorzaken een aanzienlijke jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen, vooral door hun vleesconsumptie. Alleen al in de VS komt dit overeen met de klimaatimpact van ongeveer 64 miljoen ton koolstofdioxide per jaar, volgens een extrapolatie gepresenteerd in het vakblad “PLOS ONE”. De waarde komt ongeveer overeen met de CO2-voetafdruk van alle inwoners van Berlijn en Hamburg. ”

Commentaar EIKE: Behoren de honden en katten ook niet tot de inwoners van Berlijn en Hamburg? Daarom PLOS ONE, graag nog nauwkeurig narekenen.

9. Klimaatverandering maakt bier steeds duurder. Op 15 oktober 2018 schreef Die WELT iets heel beangstigends: “Klimaatverandering maakt bier steeds duurder” was een studie die werd gepubliceerd door het vakblad “Nature Plants” (hier). En verder: “Een actueel onderzoek heeft wat nodig is om de opwarming van de aarde om te zetten in een onderwerp aan de spreekwoordelijke tafel van stamgasten en drinkers voor klimaatactivisten: een studie gepubliceerd in de huidige uitgave van het wetenschappelijke tijdschrift “Nature Plants” voorspelt een aanzienlijke daling van de gerstoogsten als gevolg van komende periodes van hitte en droogte. ”

Commentaar EIKE: We kunnen veel klimaatverandering verdragen, de aangename warmte, minder verwarming in de winter, geen sneeuwvegen meer voor de deur in de winter en alle andere ernstige nadelen waarmee we dagelijks worden overvoerd door onze propagandistische media. Maar dat met het bier gaat beslist te ver. Paul Kuhn zong in 1963 de hit “Er is geen bier in Hawai …” … wat zou hij vandaag zingen?

10. Onderzoeker: Klimaatverandering trekt buitenaardse wezens aan. Dit is wat de Leipziger Volkszeitung op 3 september 2011 schreef. En verder: “Washington. Milieuactivisten zouden binnenkort bondgenoten in de ruimte kunnen vinden in de strijd tegen de opwarming van de aarde. “Dit schrijven wetenschappers van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA en de University of Pennsylvania in een rapport…. “Aliens kunnen zich geprikkeld voelen door klimaatverandering …. Intelligente buitenaardse wezens kunnen ons aanvallen en doden, ons tot slaaf maken of zelfs opeten”, waarschuwt het 33 pagina’s tellende rapport …” We kunnen worden gezien als een gevaar voor de Melkweg, net zoals we een gevaar voor onze planeet zijn geworden. ”

Bezorgd commentaar EIKE: De aliens zijn al lang onder ons! Als je kijkt naar het “buitenaardse” beleid van de GroKo [Grote Coalitie] … Het laat alles wat kruipt en vlucht over onze Duitse grenzen ongecontroleerd en ongehinderd toe, geeft het niet eens openlijk toe en de slaafse media melden het ook niet. Op deze manier worden natuurlijk zeer gevaarlijke buitenlanders steeds talrijker.

11. Washington: klimaatverandering bevordert de ontwikkeling van nierstenen. Dit is wat de Aachener Zeitung op 14 juli 2008 schreef. En verder “zeggen Amerikaanse onderzoekers dat de opwarming van de aarde gedeeltelijk verantwoordelijk is voor de verspreiding van niersteenziekten.” De wetenschappers vertrouwen op wiskundige modellen die een direct verband leggen tussen de gemiddelde temperatuur en het voorkomen van nierstenen … “De reden voor het verband is dat van vloeistoftekort dat vaker voorkomt bij hogere temperaturen … ”, zo stond in het vakblad PNAS (Vol. 105, 9841).

Commentaar EIKE: Deze Amerikaanse onderzoekers hebben volkomen gelijk. Er kan maar één ding helpen tegen klimaatverandering – drinken … het hoeft niet altijd alleen maar water te zijn … Maar wacht, correctie, dan komt er naast nierstenen ook nog leverschade bij.

12. Broodjes produceren evenveel CO2 als auto’s. Dit leggen de onderzoekers van de University of Manchester (hier) uit. Volgens de British Sandwich Association (BSA) worden er in het VK elk jaar 11,5 miljard sandwiches geconsumeerd. Dit verbruik zou gemiddeld 9,5 miljoen ton klimaatschadelijke kooldioxide veroorzaken, legde de wetenschapper Adisa Azapagic uit. Dit komt overeen met de jaarlijkse CO2-uitstoot van de 8,6 miljoen auto’s in het land.

EIKE vraagt ​​beleefd: Adisa Azapagic een wetenschapper – waarin? Maar wacht even, ze heeft de oplossing voor het klimaatprobleem! Minder sandwiches = minder dorst = minder bierconsumptie: en klimaatverandering vermindert de opbrengst van gerst … Het is oké!

13. Schapen zouden minder winden moeten laten. De Leipziger Volkszeitung schreef op 3 december 2019 onder AUS ALLER WELT: “Schapen zouden minder winden moeten laten. Nieuw-Zeeland test een genetisch programma om de methaanuitstoot bij dieren te verminderen. Dit moet ze op de lange termijn klimaatvriendelijker maken. Deze dieren produceren grote hoeveelheden methaan en lachgas. ”

EIKE vindt dat helemaal niet erg, lachgas is toch iets om te lachen? Laat die lieve schapen alsjeblieft rustig flatuleren. Het leven is al triest genoeg.

14. Greta: Voor een jong Zweeds meisje genaamd Greta met een herkenbare verstandelijke handicap (hier) zorgen haar ouders in geen geval voor herstel – integendeel. Ze staan andere organisaties toe om het kind te gebruiken voor klimaatpropaganda (hier). Deze campagne van Friday for Future (FFF) is gebaseerd op geloof en emoties over een nuchter wetenschappelijk onderwerp. De reacties van het publiek op de Greta-campagne laten duidelijk zien hoe kwetsbaar de vernislaag van verlichting en wetenschappelijk denken is geworden.

EIKE maakt zich zorgen. Als het zo doorgaat, moeten we meer kruistochten voor kinderen verwachten. De middeleeuwen keren terug met al zijn verschrikkingen. Weten de huidige kruisvaarderskinderen eigenlijk wat er met hun voorgangers in de middeleeuwen is gebeurd? We gaan hier liever niet in detail.

15. Opnieuw Greta en Fridays For Future (FFF). Je zou denken dat de verwarde, gekke en koel berekenende ideologen, anarchisten en financiële profiteurs, die deze beweging aandrijven, gewoon zo door kunnen gaan, omdat het toch wel vanzelf zal doodbloeden. En dat lijkt het geval te zijn.

We zijn ook een vrij land, iedereen mag zijn mening geven. Maar er zijn hier serieuze problemen. Nee, we maken ons geen zorgen dat talloze studentenorganisaties zich bij de beweging hebben aangesloten (we gebruiken hier niet het woord “studerendenorganisaties”, idioot Duits vanwege genderneutraliteit). Jonge mensen moeten fouten kunnen maken.

Maar er is tenminste één Duitse universiteit die reclame maakt voor FFF op haar officiële website: de Technische Universiteit van Berlijn (hier).

Commentaar EIKE: Wat de TU doet is juridisch twijfelachtig, omdat het de neutraliteitsplicht van de universiteit schendt. De TU Berlin promoot groen-rood-fascistische klimaatpropaganda, het soort dat universiteiten in de voormalige DDR en nazi-Duitsland regelmatig afdwongen voor socialistische propaganda. En de TU doet het zelfs VRIJWILLIG – ongelooflijk! Hier werd het educatieve ideaal van de grote Duitse onderzoeker Alexander von Humboldt opgeofferd aan een twijfelachtige “tijdgeest”. Is dit een van de taken van de TU als voorheen gerenommeerde wetenschappelijke onderwijsinstelling?

16. Zoöloog uit Mainz: Oogstmachines vernoemd naar Greta Thunberg.  ZDF Teletekst meldt op 7 augustus 2020 “Een zoöloog uit Mainz heeft een nieuwe type hooiwagen beschreven en vernoemd naar de klimaatactiviste Greta Thunberg. De expert op het gebied van Euraziatische oogstsoorten rechtvaardigde de naamgeving met het feit dat er nog steeds te weinig rekening wordt gehouden met de bedreiging van flora en fauna door klimaatverandering.”

EIKE vraagt zich af: Heeft de genoemde zoöloog (arachnoloog) het feit over het hoofd gezien dat spinnen een slechte reputatie hebben? Bijv. “Spin in de ochtend brengt verdriet en zorgen …”. Of wil hij ons een signaal geven door een “Greta-spin” te noemen dat Greta “gek” is? Dan was hij er zelfs in geslaagd het “diep psychologisch” te doen.

17. Ter bescherming tegen klimaatverandering stellen onderzoekers een muur voor rond het Antarctische ijs. SPIEGEL schreef bijvoorbeeld op 1 oktober 2018 (hier): “Om te voorkomen dat grote ijsschotsen in warmere wateren terechtkomen, hebben onderzoekers het idee ontwikkeld om een ​​muur rond Antarctica te bouwen. Het zou de stijging van de zeespiegel kunnen verminderen.”

EIKE bevestigt: Dit bericht verscheen niet op 1 april. EIKE weet echter uit betrouwbare bron dat het de bedoeling is om ervaren arbeiders uit de voormalige DDR de opdracht te geven deze muur te bouwen, waarbij zou worden vermeden dat bedrijven uit het Berlijnse luchthavenbouwbedrijf BER zouden worden aangetrokken.

18. Twee megadammen zouden 25 miljoen Europeanen kunnen redden van de overstroming (natuurlijk door de door de mens veroorzaakte klimaatverandering). Die Welt schreef op 13 februari 2020 (hier): “Een dam tussen Schotland en Noorwegen, een tussen Frankrijk en Engeland: met deze maatregel 25 miljoen Europeanen kunnen worden gered van de stijgende zeespiegel. Misschien wel de enige oplossing, vreest een wetenschapper.”

EIKE is sceptisch: Volgens de opmerking van een lezer is er een onoverkomelijke juridische hindernis in dit interessante project: je moet eerst de kerk om toestemming vragen, omdat zo simpelweg “de zee delen” in strijd is met het Goddelijk eigendomsrecht!”

19. Isolerende gevels voor klimaatbescherming die vlam vatten. Dit is het eerste punt dat met de beste bedoelingen niet meer kan worden verdoezeld. Isolerende gevels die vlam vatten, zijn een enorme bedreiging geworden, schreef Dirk Maxeiner in AchgutBurning for Climate Protection” (hier). Een breed publiek is zich bewust geworden van het gevaar sinds de brand in de hoogbouw in Londen, waarbij 80 doden vielen. Maar in Duitsland zijn er al doden gevallen omdat de gevels, die grotendeels met piepschuim zijn geïsoleerd, als brandversnellers werken. Alle waarschuwingen van brandweerkorpsen en experts zijn en zullen worden genegeerd.

EIKE vraagt zich af: Moet u bijkomende schade aan mensen accepteren voor klimaatbescherming? Waarom betrekt de politiek hen er niet bij? Staat er niet in de ambtseed van staatshoofden: “Ik zweer dat ik mijn kracht zal wijden aan het welzijn van het Duitse volk, om hun welvaart te vergroten, om schade door hen te voorkomen …”? Daarom blijft EIKE zich afvragen: Is het nog steeds geldig, of is het misschien al afgeschaft zonder dat wij hiervan op de hoogte zijn gebracht?

20. Elektrische auto’s voor klimaatbescherming. Dit is het tweede punt dat niet mag worden vergeten. Nee, de e-car betekent niet de karretjes op golfbanen met hun oude ongevaarlijke loodaccu’s. Dit verwijst naar Tesla’s en navolgers, wier lithium-ionaccu’s brandende bommen kunnen worden als ze door ernstige ongelukken worden beschadigd (hier). Lithium is een alkalimetaal, net als natrium. Beide zijn zeer reactieve metalen die heftig reageren en beginnen te branden bij louter contact met lucht of water.

Commentaar EIKE: Iedereen die ooit een persoon in zijn elektrische auto heeft zien verbranden, rijdt alleen op diesel en blijft eisen dat E-auto’s met lithium-ionaccu”s worden verboden! (zie ook onze toelichting onder 19).

21. Koolstofvezels in windturbines. En hier het derde punt dat niet mag worden vergeten. Gezondheidsschade die door de autoriteiten zonder problemen wordt geaccepteerd, zijn koolstofvezels die vastzitten in de wieken van windturbines. In het geval van een windturbinebrand vormen ze een aanzienlijk gezondheidsrisico voor de lokale bevolking (hier). Bovendien: windturbines vernielen landschappen, doden vogels, vleermuizen en insecten en schaden de gezondheid van mensen door infrageluid.

EIKE vraagt zich af: Waarom die nutteloze windmolens die alleen onbruikbare wiebelstroom opwekken en helemaal geen elektriciteit als het rustig weer is? Wanneer krijgen we in dit land weer de effectieve rechterlijke macht die een einde maakt aan de gevaarlijke windturbine-onzin? Zie ook onze opmerking onder 19.

Conclusie

Als je de bovenstaande klimaat- en wereldreddende scenario’s van de genoemde bronnen bekijkt, word je heen en weer geslingerd tussen afgrijzen en lachlust. Maar het lachen kan je vergaan, want deze mensen nemen bijna alles serieus! Slechts drie korte voorbeelden, want de domme mensen die erbij betrokken zijn, zouden te vereerd zijn als we ze in onze bovenstaande punten zouden opnemen.

Zo eiste de Groene Stefan Wenzel, fractievoorzitter in het deelstaatparlement van Nedersaksen, o.a. de oprichting van “rechtbanken voor klimaatbescherming”. De Solar Energy Association denkt hardop na over boetes of gevangenisstraf voor iemand die de “strijd tegen klimaatcatastrofe” (hier) verstoort, belachelijk maakt of probeert te voorkomen.

Maar een muziekprofessor uit Graz die de doodstraf wil invoeren voor ontkenners van klimaatverandering gaat nog verder. Ongetwijfeld een pikant idee wanneer een gestoorde persoon andere disfunctionele mensen op het schavot trekt, wanneer de moderne gerechtigheid verzachtende omstandigheden biedt voor de geestelijk gestoorde (hier).

Overigens, EIKE kent niemand met een beetje denkende substantie tussen de oren die de natuurlijke wet van onophoudelijke klimaatverandering ontkent.

En nu onze wetenschappelijke conclusie van de vloed van absurditeiten die ons dagelijks overspoelt.

Het tijdperk van verlichting is voorbij!

Bron EIKE, hier.