Van een onzer correspondenten.

Auteur: Gregory Wrightstone.

Terwijl er in Pennsylvania en Virginia wordt gedebatteerd over het opleggen van een belasting op het gebruik van fossiele brandstoffen, is er een analyse die aantoont dat dergelijke inspanningen om de uitstoot van kooldioxide te verminderen in naam van het redden van de planeet, mislukt zijn.

Via een meerstaten-programma dat bekend staat als het Regional Greenhouse Gas Initiative (RGGI), belast Virginia producenten van elektriciteit op basis van hoeveel koolstofdioxide ze uitstoten bij het verbranden van fossiele brandstoffen – voornamelijk steenkool en aardgas. Pogingen om de staat uit die RGGI terug te trekken lijken te zijn vastgelopen. Pennsylvania trad op 1 juli officieel toe tot RGGI en zou volgend jaar beginnen met het innen van de CO2-belasting, tenzij gerechtelijke procedures of een Republikeinse overname van de gouverneurs-post dit najaar er voor zorgt de participatie van de staat weer ongedaan te maken.

Als het de uitstoot van kooldioxide niet vermindert, waarom gebruiken we dan wind en zon?

In beide staten hebben tegenstanders van de CO2-belasting aangetoond dat rechtvaardigingen voor RGGI zonder wetenschappelijke basis zijn. Dat wil zeggen, er is geen klimaatnoodsituatie waarvan de aarde moet worden gered. En in ieder geval zou de zogenaamde oplossing van RGGI geen verschil maken in het weer nu of in de toekomst. Tot nu toe zijn redelijkheid en gezond verstand onvoldoende om een ​​programma te stoppen dat alleen maar hogere elektriciteitsprijzen en banenverlies belooft.

Misschien moeten de politici maar een recente analyse lezen van David Stevenson, directeur van het in Delaware gevestigde Caesar Rodney Institute’s Center for Energy & Environment:

‘Een verhoogd gebruik van wind- en zonne-energie – de voorkeursalternatieven van klimaatalarmisten voor fossiele brandstoffen – faalden om de uitstoot van kooldioxide in gebieden tussen 2019-21 verminderen, ondanks het toevoegen van $ 1 miljard per jaar aan energiekosten als gevolg van subsidies en belastingen’.

Opwekking van elektriciteit uit wind en zonne-energie zijn in feite slechte technologieën. Ze zouden niet functioneren zonder permanente overheidsmandaten en enorme subsidies en belastingen die $ 1 miljard per jaar aan extra stroomkosten toevoegen.

Stevenson:

‘Ze zijn ook onbetrouwbaar, niet recyclebaar, hebben een negatieve impact op het milieu, hebben een kortere productieve levensduur dan alternatieve energiebronnen en nemen veel terrein in beslag. Als het de uitstoot van kooldioxide niet vermindert, waarom gebruiken we dan wind en zon?’

Gregory Wrichtstone.

Zowel Pennsylvania als Virginia maken deel uit van het PJM-elektriciteitsnet, dat 65 miljoen mensen bedient in 13 staten – voornamelijk in de Mid Atlantic en zich uitstrekt tot in delen van de Mid West. Het is het grootste regionale elektriciteitsnet en levert 22 procent van de elektriciteit van het land.

***

Bron hier.