Door Clintel.

Ons rapport The Frozen Climate Views van het IPCC is nu bijna een maand uit. De aandacht van de reguliere media is “netto nul”.

Waar zijn de goede oude tijden van Himalaya-gate toen zelfs nogal exotische fouten in het IPCC-rapport over de hele wereld nieuws waren, hetgeen leidde tot de beoordeling door de InterAcademy Council ? We behandelen dit allemaal in het rapport.

De berichtgeving over ons rapport in de blogosfeer en alternatieve media was prima. WUWT, Judith Curry en Roger Pielke Jr besteedden er allemaal aandacht aan en Scott Morrison schreef er verschillende artikelen over in de Daily Sceptic.

Andy May (co-editor van het rapport) gaf een lezing/interview over het rapport tijdens de uitstekende Tom Nelson Podcast-show. De geschreven versie van de voordracht vind je hier en het volledige interview hier.

Marcel Crok (mede-redacteur van het rapport) hield een lezing voor de interessante lezingenreeks van het Irish Climate Science Forum (geleid door Jim O’Brien). In zijn voordracht gaf Marcel een overzicht van het Clintel rapport.

Ondertussen hebben Marcel en Andy hard gewerkt om het rapport ook als e-book en paperback beschikbaar te maken. Ga naar je favoriete boekhandel (bijvoorbeeld Amazon) om het boek te bestellen.

Er zijn nu verschillende plannen voor vertalingen van het boek. Als u ook een vertaling wilt publiceren, neem dan contact met ons op via office@clintel.org.

Steun

Blijf dit zeer belangrijke project steunen. Tot nu toe zijn we de enige groep ter wereld die een grondige analyse van AR6 heeft gemaakt. We kunnen dit alleen doen met uw voortdurende steun. We hebben financiering nodig voor de vertalingen, voor het starten van een mediacampagne en voor het schrijven van nieuwe hoofdstukken over AR6. Ook zijn we van plan om na de publicatie van ons huidige rapport jaarlijks een Clintel World Climate Outlook uit te brengen.

Voortdurende steun komt van onze nu meer dan 425 Vrienden van Clintel. We zouden graag zien dat dit netwerk van Vrienden uitgroeit tot 1000. Om Vriend te worden (een jaarlijkse donatie van minimaal 100 euro) kunt u hier terecht. Als je liever alleen voor dit project doneert, klik dan hier.

Bij voorbaat dank voor alle steun die u kunt geven!

Na de publicatie van onze analyse van AR6 AR6 schreef prof. Guus Berkhout van Clintel een open brief aan de voorzitter van het IPCC, dr. Hoesung Lee:

“We laten zien dat het IPCC talloze ernstige wetenschappelijke fouten maakt die over het algemeen een vooringenomenheid tonen voor ‘slecht nieuws’ en tegen ‘goed nieuws’. Het goede nieuws over rampenverliezen en klimaatgerelateerde sterfgevallen werd bijvoorbeeld weggelaten uit de Samenvatting voor beleidsmakers. Bovendien, waar AR6 rekening melding heeft gemaakt van bewijs dat in strijd is met sombere, worst-case vooruitzichten, zijn bevindingen diep in de technische hoofdstukken begraven en worden niet benadrukt voor de media of beleidsmakers.”

Guus Berkhout.

Berkhout concludeert:

“Met alle respect Dr. Lee, de wereld serieus misleiden over zo’n belangrijk onderwerp en op zo’n grote schaal, is onaanvaardbaar voor een VN-organisatie die beweert wetenschappelijk te zijn. De fouten en vooroordelen die Clintel in de Het AR6-rapport is slechter dan het rapport dat leidde tot de IAC Review van 2010, wat aangeeft dat het IPCC er nog steeds niet in slaagt zijn missie waar te maken.”

***

Lees de  gehele open brief aan Hoesung Lee: hier.

Michelle Stirling van de Canadian Friends of Science las de brief op camera voor en plaatste de video op youtube (ook op de Clintel website).

***