Met de nieuwe publicatie van de emails van alle consulaten van de VS in de wereld door Wikileaks, zou je toch verwachten dat men bij Wikileaks inmiddels wel weet wat er in emailconversaties omgaat. Maar nee, Hide the decline was een “wiskundig foefje”.

Kijk zelf een persconferentie van Wikileaks waarin de heren een vraag over Climategate beantwoorden. Wikileaks nam de CRU e-mails namelijk ook over en dus wil een dame weten of Wikileaks zich verantwoordelijk voelt voor alle verdraaiingen in de media. Wikileaks verdedigt zich door te benadrukken dat het vooral historisch interessante documenten zijn die laten zien hoe groepsdenken heeft plaatsgevonden binnen de groep wetenschappers rondom Phil Jones. Tusssen 2.20 en 2.50 hoor je de blonde jongeman (niemand minder dan Julian Lasange zelf!!) en passant wel even noteren dat hide the decline volledig onschuldig was.

Afsluitend noemt de gekortwiekte heer dat Wikileaks staat voor de strijd tussen de waarheid en de waarheid, zodat uiteindelijk alleen de losse brokken waarheid overblijven ontdaan van alle leugenachtige franje. Wat dat betreft heren: let the battle continue! Of leuker geformuleerd: the show must go on!

Update, Steve McIntyre op Climateaudit

Ross McKitrick

en ook http://noconsensus.wordpress.com/2010/11/29/wiki-liars/