Good will conquer evil, zo las ik op dit bord bij Glastonbury Tor. Het leek mij de meest passende boodschap voor dit jaar, een opsteker voor iedereen die de eigen levenssfeer wil beschermen tegen een dubieus handelende overheid/bureaucratisch academisch complex.

Ik had net contact met de fractiesecretaris van ONS Noordoostpolder, Arjan van de Beek. Zijn lokale partij blijft zich met hand en tand verzetten tegen het vergooien van 1 miljard euro subsidiegeld aan windmolenaars/subsidiemiljonairs, ten koste van Natura 2000-gebied, die het historisch stadsgezicht van Urk achter een ijzeren gordijn zetten en het woongenot van vele burgers verwoesten.

Bedenk in dit geval wat voor zinvolle zaken je met 1 miljard euro zou kunnen realiseren voor werkelijk welzijn van mens en natuur.

Het motto van de Verlichting is aan onze kant: zelf nadenken, en niet zomaar achter autoriteiten aanlopen. Ook niet als deze zichzelf ‘De Wetenschap’noemen, of claimen uit naam van wetenschap te handelen. (mijn eigen toevoeging).