Update H/T Dan: zie hier en hier twee diplomatieke statements van de Chinese Academie van Wetenschappen (CAS) dat zich distantieert van een persbericht van Heartland dat CAS de NIPCC rapporten zou hebben omarmd. De teneur van mijn gisteren geschreven artikel kan ongewijzigd blijven want ik hing mijn analyse niet op aan Heartland, dat zich duidelijk weer eens heeft vergaloppeerd!

Slaap zacht want in China is alles wel! Daar geen christelijk zondebesef maar confuciaans zelfbewustzijn. Daar geen naar de pijpen van de milieubeweging en de media dansende verwijfde politiek, maar mannen van stavast die de koers uitzetten. En daar geen laf verpolitiekt (politiek correct) KNAW, maar een degelijke Academie van Wetenschappen die het aandurft om zaterdag 15 juni de twee laatste rapporten van het NIPCC – het Non-Governemental Panel on Climate Change – die zijn vertaald door Science Press te bespreken in een workshop.

Lees even mee op Heartland.org:

The Chinese Academy of Sciences is the world’s largest academy of sciences, employing some 50,000 people and hosting more than 350 international conferences a year. Membership in the Academy represents the highest level of national honor for Chinese scientists. The Nature Publishing Index in May ranked the Chinese Academy of Sciences No. 12 on its list of the “Global Top 100” scientific institutions – ahead of the University of Oxford (No. 14), Yale University (No. 16), and the California Institute of Technology (No. 25).

Op 15 juni is er in Bejing een wetenschappelijke conferentie waar de mannen van het NIPCC – Idso, Carter en Singer – hun rapporten persoonlijk komen toelichten aan de Chinezen die wetenschappelijk neutraal zijn in het klimaatdebat – met vaak verbluffende studies zoals onlangs van Qing-Bin Lu, die lijkt te kunnen aantonen dat CFK’s een veel bepalender opwarmende factor zijn dan CO2, en machiavellistisch in de klimaatpolitiek. Zo is nu weer gebleken dat de Chinezen hun rap stijgende carbon footprint “verdoezelen” door emissies naar “wingewesten” te outsourcen (zie hierrr of is dit gewoon de environmental kuznets-curve in werking?).

Milieureligie
En moeten we bang zijn nu de EUSSR een handelsoorlog met China is begonnen vanwege dumping van zonnepanelen? Enerzijds ja: het is mijn omgekeerde opiumoorlog in volle glorie waarbij onze (dwz de Franse) wijnexport naar China de klos is. Anderzijds nee: hoe sneller China de leidende natie wordt in de wereld hoe eerder het pragmatische Confucianisme zal zegevieren. En pas dan zijn wij in het voorheen Christelijke westen bevrijd (van de milieubeweging=milieureligie). Wil je er al wat eerder vanaf. Lees dan Nietzsche. Die was zijn tijd ver vooruit.

Afsluitend nog één interessante overweging

Niets is voor niets en dus peins ik over de timing van de Chinezen. De rapporten zijn tenslotte van 2009 en 2011. Waarom juist nu in juni 2012 de rapporten vertalen? Gaat de opiumoorlog een nieuwe fase in nu het lolletje van de zonnepanelen-dumping aflopend is? Gaan de Chinezen spoedig een nieuwe troefkaart spelen? In Bonn zijn de klimaatonderhandelingen net mislukt (lees hier) en zal in straks in Warschau in november ook wel niks worden. En van 23 tot 26 september is de grote politieke IPCC conferentie in Stockholm waar politici en diplomaten uit de hele wereld gaan onderhandelen over de formulering van wetenschappelijke conclusies. Lees wat Donna Laframboise erover schrijft. Eind september is ook het moment dat het zeeijsminimum rond de noordpool wordt bereikt. Mocht het toeval willen dat we een zeeijsrecord zouden krijgen of tenminste een krachtig herstel, dan is dat natuurlijk een schitterend PR-moment voor de Chinezen om officieel van staatswege afscheid te nemen van AGW. Misschien hebben de Chinezen al een heimelijk plan klaarliggen om de wereld dan in rap tempo van de goedkoopste energievormen te gaan voorzien: kernenergie en steenkool en daar opnieuw schathemeltje rijk mee te worden.

Maar misschien hebben we straks weer  een diep minimum en laten de Chinezen hun plan nog een jaartje in de kast liggen. Wat dat betreft zijn we overgeleverd aan de weergoden. Want voor mij staat een ding als een hele dikke paal boven water: als het de goden had behaagd om de zon nog een eeuwtje zo actief te laten als in de tweede helft van de 20e eeuw waardoor CO2 en temperatuur verder hand in hand zouden zijn gegaan – zonder enig causaal verband – dan was de op de CO2-leugen gebaseerde ecodictatuur er gekomen en was iemand als Jaqueline C. of Pier V. onze eerste klimaatkalief geweest. Maar de weergoden scheppen er een homerisch genoegen in om de alarmisten nu eindelijk eens in het stof te laten bijten door de zon eens een jaartje of 50 uit te zetten. :-)