Nadat China eerder al dreigde Europees luchtverkeer te zullen blokkeren als de Eurocratische Unie haar CO2-heffing op luchtverkeer zou invoeren volgens het ETS-emissiehandelsysteem, druipt de Europese Commissie nu af. De CO2 heffing werd eerder al 1 jaar uitgesteld, nu wordt de heffing al uitgesteld tot 2020. Dat meldde Europolitics gisteren.

Luchtverkeer uit landen als China en India naar de EU zou 15 procent van haar CO2-emissies moeten afkopen volgens het ETS-systeem. Nu heeft de Europese Commissie een nieuwe tekst in de maak die de bepaling aan zoveel voorwaarden hangt, dat van uitstel afstel zal komen. De Eurocraten kunnen ook niet anders, want de macht van het tot duurzaamheid vervallen Europa is tanend op het wereldtoneel. Eurocraten kunnen anderen hun eigen decadentie niet opleggen, dan krijgen ze ‘fuck you’ in het Chinees te horen. Iemand een idee hoe dat klinkt?