Wat leuk voor d'r... screenshot van tv in Havenhotel Oudeschild bij Skuumkoppe

Wat leuk voor d’r… screenshot van tv in Havenhotel Oudeschild bij glas Skuumkoppe

Waarom wordt alles eigenlijk steeds duurder? De TESO, de veerdienst van de Texelaars is in de 10 jaar dat ik regelmatig op het eiland kom- zoals gisteren weer- GOEDKOPER geworden, van 3 euro naar 2,50. Wanneer mensen gewoon zelf hun zaken in eigen hand houden, zonder overheid en andere lastenverzwarende elementen er tussen kan dat blijkbaar. Of is dat een utopie?

Terwijl onze dames in Rusland het goud binnenhalen, hebben wij een minister van Economische Zaken, Henk Kamp (VVD) die ook goud binnenhaalt, dat van u, met ‘het klimaat’ als excuus. Een 1000 euro hogere energierekening per jaar voor een klimaatwinst die buiten de detectielimiet van ons zenuwstelsel valt. Dat is wat het SER Energieakkoord u oplevert. Blijkbaar zijn er steeds weer mensen die iets bedenken om u ietsje armer te maken, zodat ze zelf rijker worden. Dat principe is al zo oud als de wereld. Maar nee, nu het om de milieubeweging gaat en ‘het klimaat’ is het dit keer helemaal anders. Nu is het om de aarde te kunnen redden, de milieubeweging is onfeilbaar, heilig, wie durft er aan hun goedheid te twijfelen en de Wetenschappelijke Noodzaak van hun agenda?

  • Wie gelooft dat nou, behalve Kwaliteitsjournalisten en Verantwoordelijke Wereldburgers? We kunnen argumenten aandragen wat we willen, zoals onze Theo bij energie doet. Maar het zijn sentimenten als ijdelheid die mensen behoeden in te zien wat iedereen ziet die gewoon zijn boerenverstand gebruikt.

Ik ben riooljournalist volgens Wim Turkenburg van de Universiteit Utrecht, al schreef ik nooit over riolering. Het zal te maken hebben met de opvattingen die we hier uitdragen…Terwijl ik eigenlijk veel liever iets anders doe dan mensen waarschuwen voor de donkere kant van de groene beweging, wat ik ook 22 van de 24 uur doe wanneer ik niet blog. Zoals lekker vogels kijken en de natuur in op Texel, Skuumkoppe drinken, mosselen rapen en die ’s avonds koken in een groentebouillon. Puur natuur, veel leuker dan wat achter de tv naar rondjesdraaiende schaatsenrijders kijken die niet meer bestaan als je de knop indrukt. Toch?

RZ14Texel1 RZ14Texel2 RZ14Texel4 RZ14Texel5 RZ14Texel6 RZ14Texel7 RZ14Texel9