Het was onveilig gisteren, wel 20 graden! Mensen zaten verschrikt binnen, slechts enkele gekken waagden zich buiten

Het was onveilig gisteren, wel 20 graden! Mensen zaten verschrikt binnen, slechts enkele gekken waagden zich buiten daarmee een terroristische aanslag riskerend danwel knokpartij

De Volkskrant doet vandaag mee met het uit haar verband- en context rukken danwel opblazen van klimaatrisico’s, waartoe het IPCC Werkgroep 2 zich verlaagt: ‘Klimaat oorzaak toenemende onveiligheid wereldwijd’.  Klimaateconoom Richard Tol- eén van de weinige kritische auteurs van het nieuwe rapport- trok zijn handtekening al terug als mede-auteur omdat het te eenzijdig en alarmistisch is, zo meldde de BBC afgelopen week.

  • Eenzijdig nadruk op risico: We lezen nu in De Volkskrant dat het IPCC opnieuw eenzijdig de nadruk legt op risico’s, zoals dat bij werkgroep 2 in het vierde rapport ook al het geval was en zoals beroepsalarmist Rik Leemans mij ook toegaf. Arthur Petersen van de Vrije Universiteit geeft nu toe dat ze zich niet meer aan de oorspronkelijke opdracht houden van het IPCC- een ‘ balanced assessment’, en kleedt dat nu in alsof dit altijd al de bedoeling was.
  • Eén op één relatie oorlog en klimaatveraangenaming: Nu krijgen we dus aangemeten dat (oa) het conflict tussen Noord en Zuid Korea waar de Volkskrant vandaag over bericht is veroorzaakt door 1 graad temperatuurstijging in anderhalve eeuw, net als de inval van Duitsland in mei ’40 (toen de aarde net een decennium lang even hard opwarmde als de jaren ’80-90), tot het geweld van de Taliban in Afghanistan (het verhaal doet de ronde dat ze daar papaver verbouwen voor drugs, omdat dit het enige gewas is dat dankzij Al Gore nog wil groeien). En daarvoor zou ‘stevig bewijs’zijn. Oftewel de klimaatactivist-academici van het IPCC proberen een- vooralsnog- milde opwarming die achterblijft bij voorspellingen van klimaatmodellen zp tanden te geven(Achtereenvolgens komen alarmisten nu met ‘Chinese roetdeeltjes’ ‘passaatwinden die warmte begraven’  om dat feit- het is minder erg dan decennia geroepen- weg te moffelen).

Klimaatveraangenaming bij milde opwarming
Terwijl er ook voordelen zijn bij nog 1 graad temperatuurstijging als stijgende landbouwopbrengsten door CO2-fertilisatie. Natuurlijk heeft klimaat altijd een effect ergens op, maar het IPCC draait de bewijslast om: in plaats van te kwantificeren hoevéél een beetje opwarming bijdraagt ten opzichte van andere variabelen (slechte landbouwmethodes, achterhaalde iririgatie, armoede, religie, overbevolking) rukken ze een klimaatrisico uit haar context en mogen wij gaan bewijzen dat het niet zo zou kunnen zijn…

  • Bodemdaling verwarren met Zeespiegelstijging: De volgende klimaatleugen die de journosukkel van de Volkskrant klakkeloos overkalkt komt van het Rode Kruis

‘Het Rode Kruis wijst er op dat de ramp op de Filipijnen vorig jaar ook op stijging van de zeespiegel was terug te voeren’

Dat is- met alle respect voor onze Volkskrantjournosukkel- totale onzin. De zeespiegel stijgt daar ook gewoon met 2-3 millimeter per jaar, zoals dat al een eeuw gebeurt. Wat op de Fillipijnen vooral op veel plaatsen gebeurt is dat de BODEM DAALT met wel 6 centimeter PER JAAR op sommige plaatsen. Zoals Rodolfo et al in het Journal of Disasters schrijven:

Land subsidence resulting from excessive extraction of groundwater is particularly acute in East Asian countries. Some Philippine government sectors have begun to recognise that the sea-level rise of one to three millimetres per year due to global warming is a cause of worsening floods around Manila Bay, but are oblivious to, or ignore, the principal reason: excessive groundwater extraction is lowering the land surface by several centimetres to more than a decimetre per year.

Dit is precies hoe de klimaatpaniekindustrie werkt: het geeft falende overheden een excuus om de aandacht van hun eigen verantwoordelijkheid af te leiden, zoals dat ook bij de gebrekkige evacuatie was bij Haijan. Geef het zondige Westen/De Klimaatverandering de schuld. Een beetje wat natuur- en milieuclubs ook doen om hun gebrekkige effectmeting bij natuurbescherming te verdoezelen: ga over tot klimaatpaniek, en resultaatmeting wordt onmogelijk.

Global Warming maakt je agressiever, echt waar....

Global Warming maakt je agressiever, echt waar….

Wetenschap krijgt niveau van journalistiek: paniekprikkels leveren
Waarom is het voor journosukkels nu zo moeilijk feiten te checken zodra het over natuur, milieu en energie gaat: en buigen ze als een bedevaartganger voor de Kaaba wanneer één of andere belangenclub CO2 aanwendt voor de eigen fondsenwerving? Natuurlijk, journosukkels van de verzamelde amusementsindustrie reageren alleen op supranormale prikkels, dat wat na 1 minuut inlezen de aandacht trekt van mensen met benedenmodaal begripsvermogen.

Het IPCC weet dat en verkondigt daarom de rampentaal uit Openbaringen. Jammer genoeg daalt het niveau van wetenschapsbeoefening zo tot dat van de journalistiek, en beginnen wetenschappers met krantenkoppen te maken, waar ze juist bewijs moesten checken.

Ik hield gistermiddag mijn eerste voorjaarsduik in de Langweerder Wielen: Viva Global Warming!