Dagelijks toont de Volkskrant dat zij veruit de minst slechte krant van NL zijn en we vergeven de stagiaire die bij het opinie-artikel van Bjorn Lomborg ‘Klimaatverandering staat bij niemand op nummer 1’ een plaatje van een ijsbeer plakte met de volgende tekst: ‘Het water staat de ijsbeer aan de lippen’.  Bij een beest met de latijnse naam Zeebeer Ursus maritimus dat met gemak 600 kilometer zee doorkruist, dat sinds de jachtbeperking veertig jaar terug in populatie verviervoudigde. Waarschijnlijk werd het daardoor zo dringen om een nog onbezette ijsschots, dat…. Nou ja, ik zal u de onzin besparen, daar hebben we kwaliteitsmedia voor en de milieubeweging.

Ondanks de media-indoctrinatie met klimaatmascottes als de ijsbeer die volgens Al Gore en het Wereld Natuur Fonds zou verdrinken, uitsterven enz, staat ook bij Europeanen  de CO2-bubbel op de tiende plek qua prioroteiten, mondiaal staat het onderaan op de zeventiende plek. Er zijn gewoon belangrijkere dingen, en na een eeuw met twee wereldoorlogen, een man op de maan en nog wat marginale bijzaken herinneren wij natuurlijk vooral dat het toen gemiddeld op de wereld 0,8 graden aangenamer werd dan de vrij koude eeuw daarvoor. Het gesprek van de eeuw!

Lees het artikel van Lomborg maar, en je leest een artikel dat je qua strekking ook al ettelijke malen bij ons kon lezen. Ik interviewde Lomborg in 2006 bij de komst van de profeet Al Gore, hij is zeer consequent in zijn verhaal. Wie mijn brouwsel van toen op de HP cover las ziet dat ik ook weinig qua opvattingen ben veranderd, hoewel mijn kennis aanmerkelijk groeide. Liever aanpassen en innovatie, dan tientallen miljarden euro’s over de balk aan weersafhankelijke energie die dankzij haar wisselvalligheid meer na- dan voordelen heeft. Of nog meer improductieve klimaatverdragen..

Je blijft je verbazen dat er mensen zijn die Lomborg met modder blijven bekogelen omdat hij wel zijn verstand gebruikt. Maar na een eeuw met twee wereldoorlogen kan niets menselijks ons misschien meer verbazen…
En voor zover klimaatverandering een bedreiging wordt, is het vooral door wat mensen elkaar aan kunnen doen als het te vol en heet onder de voeten wordt..