Christien A heeft me begluurd op Linkedingeding

Christien A heeft me begluurd op Linkedingeding

Het digitaal aan andermans kont snuffelen om de sociale status gewaar te mogen worden, het heeft me nooit zo getrokken: pas 4 jaar terug op facebook actief geworden, en nu met frisse tegenzin een account op Linkedin. Dat suffe genetwerk, een beetje anderen in nullen en 1-en om je heen verzamelen om je bovenmatige zelfinteresse te voeden: wat verwacht je daar eigenlijk meer te ontmoeten dan je live al kunt doen door gewoon op de  bonnefooi de wijde wereld in te trekken die al bij de stoep voor je huisdeur ligt. En als dat live al niet naar voldoening verliep, waarom zou het digitaal dan plots wel?

Per definitie vind ik ‘ socialiseren’ als fenomeen in waarde overschat volgens het liedje van Lou Reed: “The Goddamn Social Life, it’s just pain dressed as fun’. 1 op 1 in goed gezelschap eten, drinken en liefhebben is voldoende, dat hele gesnuffel aan elkaar….

Laat staan dat ik geloof dat wanneer een man in de Hel komt, hij voor eeuwige straf de hele dag naar vrouwengebabbel moet luisteren. Zouden ze dat in Guantanomo Bay ook bij terroristen als martelpraktijk toepassen? Een bandje met vrouwengebabbel, ‘ Nou, dan heb ik zoiets van, zij zegt altijd van mij dat ik duswel beswel helemaal niet zus ben, maar dan denk ik, ze heeft gewoon beswel de pik op mij, maar ik zeg dat zij helemaal niet zei dat zij heeft gezegd dat kwek kwek kwek’,  waar die dekselse bomgordelaars niet aan kunnen ontsnappen tot ze toegeven: stop!!!! bij Allah, ik beken alles. Veins maar eens interesse….

The Goddamn Social life dus. Ik heb er nu al spijt van, dat suffe linkedinedin.. Iedere dag meer spam om meer van je privacy vooral vrij te geven tegen betaling.  Maar aan de andere kant:

Wat schetst mijn verbazing. Heb ik jarenlang over d’r lopen schrijven en die vissertjepest-club van d’r, Stichting de Noordzee, en wie loopt daar nu digitaal aan me te snuffelen via Linkedingedingen: Christien Absil, die ergens in de buurt van Nijmegen woont, voordat ze naar haar 50 mille per jaar kantoor in Utrecht gaat. Dat kun je namelijk zien: wie heeft op Linkedingelllinhgeling aan mij gesnuffeld. Wat een eer!

Christine A.( Upgraden om volledige naam te zien )
Program Manager fisheries at Northsea Foundation
Nijmegen en omgeving, NederlandDuurzaamheid en milieu
Huidig
Northsea Foundation, North Sea Regional Advisory Council
Vorig
Northsea Foundation, University of Reading, NIOO-KNAW
Opleiding
Wageningen University

Je kunt me ook gewoon bellen, dan kan ik je van je vijandbeeld genezen. Ik vind je heus zo beroerd niet, afgezien van je vissertjepesterij en anti-economische groengekwaak maar ach: dat is een kwestie van groene groupthink, en wie is daar dezer dagen niet mee behept. En iedereen die mij alleen van schrijven kent, en vervolgens live tegenkomt denkt vervolgens: hij valt best mee. Want ja, eigenlijk ben ik gewoon een fantastische vent.