Postcodeloterij: Met 4,4 miljard euro kocht Boudewijn Poelmann de mening van Nederland

Met 2,4 miljard euro kocht Poelman de mening van het volk

Met 2,4 miljard euro kocht Poelman de mening van het volk

Zonet direct het boek van journalist Ineke Holtwijk  ‘De mannen van de Droomfabriek’ besteld. Een mooie inkijk achter het marketingbedrijf Novamedia van Boudewijn Poelmann. Hier lees je de epiloog. Marketingstrateeg Poelmann kocht met 4,4 miljard euro de mening van het volk met zijn geldmachine Postcodeloterij.  Joop van den Ende was van 2002 tot 2008 de belangrijkste aandeelhouder. De loterij is dan ook continue op de kijkbuis te zien.

Zijn vriend Derk Sauer managet de mening van het establishment nu als eigenaar van NRC Handelsblad. Dit kleine clubje financierde het meningsmanagement van jeugd over mens en milieu.Het cultuurmarxisme met Prodent-glimlach van actrice/fotomodel. Waarbij massa’s mensen via ‘Earth Hour’ technologische achteruitgang en blackouts vieren als deugd, apocalyptisch milieupessimisme huldigen als toekomst.

Op het tweede gezicht extremistische standpunten werden dankzij hen mainstream. Dankzij Poelmann en geestverwanten (in Amerika heb je David Suzuki enz) willen we nu meer geld uitgeven aan ‘strijd tegen klimaatverandering’ dan defensie, onderhoud van parken, landschap, naasten, bejaardenzorg enzovoort.

Dankzij Boudewijn Poelman geven we liever miljarden aan klimaatpraat dan onze naasten

Dankzij Boudewijn Poelman geven we liever miljarden aan klimaatpraat dan onze naasten

Klapvee
De Postcodeloterij maakt via brood en spelen handig gebruik van de hebzucht van het grauwe volk. Het Joop van den Ende-klapvee. Om zo geld te strooien naar links-politieke entiteiten. Zo bezetten Poelman’s begunstigden meer macht dan ze via democratische weg zouden krijgen.

Zoals Greenpeace, de in Canada als politieke organisatie gelabelde marketingclub (ongeveer 50 miljoen euro sinds oprichting Postcodeloterij). Of de terroristen van Sea Shepherd (recent weer 800.000 euro om Japanners walvis-sushi -consumptie te verbieden, alleen varken, koe en kip is blijkbaar mondiaal toegestaan).

Ook Natuurmonumenten (ruim 190 miljoen euro belegd vermogen) kreeg al 357 miljoen euro van de Postcodeloterij om zichzelf tot ’s lands grootste particuliere grondbezitter op te blazen, en zich ook met andermans natuur te bemoeien. Ze hebben nog tot na 2020 een contract met de loterij dat ze per jaar ongeveer 14 miljoen euro gestort krijgen. Alleen de overheid gaf Natuurmonumenten meer. Sinds 2000 mocht de club van marketeer Marc van den Tweel (meer salaris dan Mark Rutte per jaar) al 0,64 miljard euro subsidies ontvangen, zoals voor grondaankoop.

 

Het Energieakkoord kwam tot stand door clubs die van Poelman 100den miljoenen marketinggeld ontvingen

Het Energieakkoord kwam tot stand door clubs die van Poelman 100den miljoenen marketinggeld ontvingen

Mediavee
Poelmann lijkt op afstand dus de typische ‘knap maar niet bewonderenswaardige’ mens. Ik vermoed een volmaakt dedain richting de medemens. Wat hij verhult als naastenliefde en idealisme. Je kunt dan de opstand der horden hekelen en elitair zeggen: hier hou ik mij verre van. TV de deur uit, de natuur in. Of je weet die zelfde mensen handig te exploiteren in hun ondeugden om zo zelf schatrijk te worden. En passant de Nederlandse economie, het MKB en werkend Nederland ontwrichtend. Het verschil tussen geen invloed en veel is geld.

Het 50-100 miljard euro kostende Energieakkoord kwam tot stand dankzij de clubs (Greenpeace, Natuur en Milieu, Wereld Natuur Fonds enz) die door Poelmann zoveel geld (=macht)kregen.

Holtwijk gaat als echte journalist te werk (alfa, gericht op sociale interacties en niet op inhoudelijke analyse). Ze gaat- zo ongelezen gezien- niet op de inhoud van deze zogenaamde ‘goede’ doelen in. Doelen die zoveel kwaad aanrichten wanneer je verder kijkt dan hun marketing. De zelfde marketing, waardoor Ineke nu mogelijk denkt: ha, hij is gek, dat hij dit nu schrijft, want het zijn toch goede doelen. Omdat wat ik schrijf niet bij voldoende herhaling wordt geschreven. Daardoor ontbreekt de sociale bevestiging die haar vertrouwen zou geven tot acceptatie van mijn standpunt. Bij een vrouw is overweging zelfs al een hele stap.

Alsof de mening van het mediavee niet te koop is, die persbericht doorgevende alarmfabrieken die ‘redactie’ heten. Gevuld met naar links hellende narcisten met professioneel zelfbeeld (louter door inteelt elkaar bevestigend) die dagelijks de pagina’s moeten vullen met hun gedramatiseerde versie van de werkelijkheid. De epicentra van het cultuurmarxisme, met het NOS Journaal als dieptepunt.

Maar dan nog, ze kreeg 65000 euro werkbeurs om het boek te schrijven. Ze kwam binnen als ‘vriend’ van de Postcodeloterij-mensen en kreeg zo iedereen te spreken. Het moet dus hoe dan ook wel een interessant boek zijn. Ik zie uit naar de ontvangst.

 

Door | 2015-04-02T07:45:23+00:00 30 maart 2015|7 Reacties

7 Reacties

 1. Turris 30 maart 2015 om 09:50- Antwoorden

  Postcode subsidies aan “duurzame” NGO’s , Maar ook vanuit Europees parlementslid Christenunie-GPV Peter van Dalen vanmorgen op NPO-radio1 nota bene de oproep aan GreenPeace om mee te komen discussiëren over 25% afsluiting van de Noordzee voor de visserij. Hoe dom kan je zijn deze agressievere en onwetenschappelijke 5de colonne te willen laten meepraten over een “duurzame” Noordzee in 2020. Kan iemand vertellen wat “duurzaam” betekent bij reeds huidige enorme gezonde visbestanden?

 2. nils vdf luijt 30 maart 2015 om 13:17- Antwoorden

  Het is wel eens goed dat de massa nu ook kennis kan nemen van het mechanisme dat achter de zogenaamde goede doelen staat: novamedia. De TV uit, of de deur uit, en wat boeken lezen en zaken onderzoeken. Dan kom je er achter dat deze wereld heel anders in elkaar steekt dan wat ze je op het grootste mindcontrol middel van de laatste eeuw, de TV, vertellen. De TV is een recept om zo dom mogelijk te blijven, en zaken te geloven die niet op waarheid berusten, dat staat buiten kijf. De massa klapvee in Nederland is het bewijs.

  • JNWLWK 30 maart 2015 om 15:42- Antwoorden

   Het klapvee is niet zo gevaarlijk. Laat die maar Life for You en Boer Zoekt Vrouw kijken. Gevaarlijker zijn al die figuren met hun opvattingen over Roundup in het bloed van pasgeboren baby’s, radioactieve en chemische stoffen bij schaliegaswinning, autisme door cola of inentingen, het thuisonderwijs waar de zogenaamde publieke opinie het vandaag over heeft (met de Holisten en Marqt qinoa kauwers als veruit de gevaarlijkste groep), de quatsch die niet tot waarheid verheven wordt maar al IS!! Ik heb thuis gewerkt vandaag ik ging even naar buiten zie ik een jongetje van 8 fietsen die luidkeels over zijn vriend Jezus zingt. Dit land gaat ten onder aan de gehersenspoelden en de asocialen die vooral in het verkeer in de meerderheid lijken te zijn. Auto’s die al sms’end over de snelweg slingeren en waar is de overheid? Die zullen wel weer over duurzaamheid en windmolens aan het zwetsen zijn.

   • nils vdf luijt 30 maart 2015 om 16:06- Antwoorden

    @JNWLWK, ik zie toch wel een gevaar van het klapvee. Zonder na te denken, of onderzoek te doen, uitgaan van een bepaalde waarheid. Vorige eeuw had men in Duitsland (idem mensen in andere landen) ook een massa klapvee die klakkeloos achter de boodschapper en zijn gevolg aanliepen. Nu zie ik een gelijke trend ontstaan in het Westen m.b.t. Rusland en moslims, bevolkingsgroepen die tegen elkaar opgezet worden. De achterliggende mechanismes daar hebben de meeste geen kaas van gegeten. Dat is letterlijk levensgevaarlijk.

 3. Roel Meijer 30 maart 2015 om 18:30- Antwoorden

  Brood en Spelen, de Romeinen wisten al hoe dat werkte.

  Ik ga helemaal mee in je stuk Rypke, alleen mogen de Japanners ook van mij wel ophouden met dat walvissen jagen. Zo giga veel zijn er nu ook weer niet. Wel veel Japanners en daar wringt het voor de walvissen.

 4. Groene Rypke de Duurzaamste 30 maart 2015 om 19:18- Antwoorden

  @JNLWK, dat is onjuist. Wanneer je het volk kan laten geloven wat een zeer kleine minderheid wil, is dat volk de machtgever aan die kleine minderheid. Zonder dat volk konden ze niet doen wat ze willen

 5. dwk 2 april 2015 om 08:48- Antwoorden

  Klapvee?

  Wat er mis is met ons?

  ‘De Pèsjen’ dat is er mis met ons.
  De Pèsjen zus, De Pèsjen zo, De Pèsjen dit, De Pèsjen dat.
  De Pèsjen voor Kids met ouders die op camera zonder blikken of blozen en bijna trots toegeven dat ze geen idee hebben waar dit allemaal over gaat.
  De Pèsjen met de Drie J’s als Jezus , Danny De Munck als Professor Barrabas en Dries Roelvink als Pilatus Pas.

  En ho! Dit is niet off topic, dit geeft gewoon aan dat je iedereen ALLES kunt laten geloven.
  En dan nog wat: God bestaat niet … die “lentestorm” immers kwam een paar dagen te vroeg. Of hij heeft geen kalender, dat kan natuurlijk ook.

  De Pèsjen werd vanochtend door een commerciële zender aangekondigd als Het Kerstverhaal van Jezus.

  Dat is er mis met ons.

  Erbarme dich, mein Gott

Geef een reactie