Subsidie-miljonair Milieudefensie lobbiet tegen rechtstaat voor miljarden lastenverzwaring

1,8 miljoen euro subsidies krijgt Milieudefensie voor dit soort ongein

1,8 miljoen euro subsidies krijgt Milieudefensie voor dit soort ongein

De windmolen-lobbyclub Milieudefensie drijft nog steeds (2014) voor een kwart van haar budget van 8 miljoen euro op subsidies, en spaarde zo 5,3 miljoen euro bij de ASN (in staatseigendom) en Triodosbank. Met miljoenensubsidies lobbyen ze nu tegen een hoger beroep dat de Staat kan aanspannen tegen de rechterlijke uitspraak door het klimaatshowproces van Urgenda. De rechter verplichte de staat toen – wanneer je zoals onze huisingenieur Theo deed de consequenties doorrekent– tot 200 miljard euro lastenverzwaring binnen 5 jaar voor windmolens en andere particuliere belangen.

nog steeds voor een kwart op subsidie om te lobbyen voor meer politieke invloed van Groen Links

nog steeds voor een kwart op subsidie om te lobbyen voor meer politieke invloed van Groen Links

Dankzij de rechterlijke uitspraak komt er na 2020 liefst TWEEDUIZEND EURO  extra energiebelasting bij over uw energierekening, om de subsidies te betalen voor windmolenaars en de bijstokers van bos in kolencentrales of ‘biomassa’-centrales.

Lobbyisten voor windhandel

Lobbyisten voor windhandel

Urgenda is de academische dochteronderneming van Greenpeace, en wordt ondermeer door de Postcodeloterij op de been gehouden (2 miljoen euro tot 2014) en met subsidies. In Duitsland heeft Greenpeace al een handeltje in energie, bij ons heeft Urgenda een handeltje (Thuisbaas) in duurzame spulletjes en dus zakelijk belang dat de overheid niet in beroep gaat.

Waddengas-lobbyist betaald door Exxon/Shell founding father van Milieudefensie
Milieudefensie werd opgericht door Wouter van Dieren naar model van het Environmental Defense Fund. Van Dieren werkte recent nog als lobbyist voor gasboringen op Terschelling, waar hij eerder de milieubeweging over de rug van de visserij afkocht met oprichting van het Waddenfonds, betaald als lobbyist voor de NAM (Exxon en Shell, de klassenvijanden van Milieudefensie). Milieuclubs als de Waddenvereniging, Natuurmonumenten cs lopen dankzij dit fonds nu voor tientallen miljoenen euro’s binnen met allerlei ‘natuurherstel’ ten koste van de bestaande natuur, en hun wetenschappers krijgen via de Waddenacademie een miljoentje of 30 om het Wad plat te onderzoeken. Nu onder leiding van Pier Vellinga, die ongetwijfeld weer close friend is van Wouter.

Vijf miljoen euro vermogen door subsidies
Bedenk dat Milieudefensie tot 2010 voor liefst 90 procent van haar budget door de Staat op de been werd gehouden, om daarmee tegen onze welvaart te protesteren. Met de afwijzing van de SMOM-subsidies werd aan deze luxe een einde gemaakt. Maar nog steeds baden deze politieke activisten in het gemeenschapsgeld om ons daarmee belastinggeld afhandig te maken voor hun voorkeursbedrijven en politieke steunpilaren.

Zo kon Milieudefensie een vermogen opbouwen van liefst 5 miljoen euro. En met de daaruit ontvangen rente voeren ze weer extra campagne.

Screen Shot 2015-08-19 at 13.00.33

Bedenk dat klimaatkraker Duyvendak van deze club liefst 1 miljoen Euro subsidies kreeg van Jacqueline Cramer van deze club voor een klimaatdemonstratie, zoals de Telegraaf onthulde. Zijn ex Mirjam de Rijk is weer de zus van anti-kernenergie-activist Peer de Rijk, en deelt nu in publieke functies in Utrecht de subsidies uit aan Groen Linkse geestverwanten.

Misschien ben ik wel een dinosaurus, die in Nederland gefossilliseerde begrippen als ‘democratie’, rechtstaat en publiek versus privaat belang onder een dikke laag lobbystof ziet verdwijnen. Als ik daadwerkelijk gek ben, zou me dat enorm geruststellen. Maar mag ik de vraag stellen:

  • Waarom in godesnaam krijgt een club nu subsidies om tegen de staat en de belangen van burgers te lobbyen? Wat is het publieke belang van 1 specifieke energie-industrie, de windmolenlobby?
Wat is daar in godesnaam het publieke belang van?

Wat is daar in godesnaam het publieke belang van?

Ook subsidies Buitenlandse Zaken en Europese Commissie
OK, ik ken het antwoord al: omdat we in Nederland leven. Vanuit Buitenlandse Zaken krijgen ze ook bijna een half miljoen euro subsidiesteun om met de anti-wetenschappelijke actiecoalitie van Friends of the Earth Europe, tevens zwaar gesubsidieerd (bijna 2 miljoen euro per jaar) door de Europese Commissie, te lobbyen voor meer Europese controle over onze energierekening en meer windmolens.

Probeert mensen te beinvloeden in politieke keuzes voor een (extreem) linkse partij

Probeert mensen te beinvloeden in politieke keuzes voor een (extreem) linkse partij

Tegelijk geeft Milieudefensie een Europese kieswijzer uit, ook ongetwijfeld met subsidie. Het is dus gewoon een POLITIEKE PARTIJ, en dient alleen het algemene belang als je vindt dat eigenlijk iedereen Groen Links hoort te stemmen of zo’n andere neo-communistische splintergroepering met vertakkingen in een welvarende elite in de grote steden. Omdat de coalitie van Groen Links in 1 Prius past, vinden zij met enkele ambtenaren op vooral Buitenlandse Zaken dat zij boven de wet en het recht horen te staan.

Wij hopen dat het Milieudefensie-probleem op een rechtstatelijke wijze valt op te lossen.

  • Welk Kamerlid heeft (nog) de moed om deze voorkeurpositie van het ecofascisme bij de overheid ter discussie te stellen?
  • Welke ambtenaar op Buitenlandse Zaken is zo lucratief bezig voor Milieudefensie, naam en rugnummer graag?

 

Door |2015-08-20T10:51:30+00:0019 augustus 2015|15 Reacties

15
Reageer op dit artikel

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthzonboemokg
Afbeeldingen
 
 
 
Andere bestanden
 
 
 
8 Reacties
7 Discussies
0 Volgers
 
Grootste discussie
Meest gelezen reactie
9 Auteur reacties
Jan WoutG.DeckzeijlRonelGroene Rypke de DuurzaamsteJanos73 Recent comment authors

  Abonneren  
Abonneren op
nils van de familie luijt
Gast
nils van de familie luijt
Offline

Ik begin mij af te vragen of er in de toekomst nog wel plaats is voor de massa in Nederland. Door alle extra belastingen op energie, wordt energie onbetaalbaar voor een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking.

Een eerste levensbehoefte die een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking ontnomen gaat worden. Dat is in strijd met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM).

Groene Rypke de Duurzaamste
Gast
Groene Rypke de Duurzaamste
Offline

Het zijn professionele lobbybedrijven, zie ook dat ze bij ASN Bank meer dan 4 miljoen hebben uitstaan en bij Triodos maar een paar ton. De reden daarvoor heet rente: bij Triodos krijg je boven een bepaald bedrag geen rente meer, terwijl Milieudefensie nu voor tienduizenden euro’s aan rente kan trekken door bij ASN te bankieren, bij Triodos omdat de achterban daarmee sympathiseert en dan nog een stukje ING, waarschijnlijk voor de beleggingen

wim
Gast
wim
Offline

foei Rypke! Die club bedoelt het vast heel goed en het is tenslotte voor ‘onze’ kinderen. Mogen ze wat verdienen met hun edele en afmattende werk.

Groene Rypke de Duurzaamste
Gast
Groene Rypke de Duurzaamste
Offline

@leon, idd, hebben Climategaters geen gevoel voor degelijk cynisme bij Wim?

G.Deckzeijl
Gast
G.Deckzeijl
Offline

Ga niet in beroep, zie ik hierboven… Dat roepen ook een paar anonieme wetenschappers vandaag in de Azijnbode… __________________________________________________________ Alsof het klimaat daadwerkelijk(met beperking van uitstoot/broeikasgas, huizen isoleren* minder mest etc) vanuit deze postzegel op de wereldbol, Nederland genaamd, effectief beïnvloed zou kunnen worden en wel zodanig, dat de opwarming teruggedrongen zou kunnen worden… Beste heren wetenschappers van onder meer TU Delft, VU Amsterdam, Nyenrode Business University en Erasmus Universiteit: uw klimaatGEDACHTEKRONKEL zal NUL effect hebben en wel hierom: omdat… Lees verder »

Turris
Gast
Turris
Offline

Nog een paar grote landelijke Ziggo storingen en een landelijk elektriciteitsstoring erbij en we kunnen aanvoelen hoe het over 5 à 10 jaar in het “duurzame” NL is. Consuminderen! Krijgt Wouter van Dieren toch helemaal zijn zin. Terug naar …………………….?

Groene Rypke de Duurzaamste
Gast
Groene Rypke de Duurzaamste
Offline

@Deckzeijl, die door de belastingbetaler betaalde ‘geleerden’/activisten zijn dus door Milieudefensie en consorten opgetrommeld, in een krant die ook mede met belastinggeld op de been is gehouden (bedrijfsfonds voor de pers)

Hun lobby hebben ze goed voor elkaar, zodat doorsnee Nederlandse werkenden dus de partijen financieren die hun maximaal verder willen uitkleden.

Mooi land leven we in

Jan Wout
Gast
Jan Wout
Offline

Waarom is deze gekkigheid, waar wij allemaal flink de dupe van worden, niet te stoppen?? Millieudefensie roept iets en alle nieuws media nemen het gewoon over!!! Zonder enige fact check.
Het zijn griezelige extremistische clubjes, waar ook Folkert van der Graaf bij zit/ zat.

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK