De klimaatmodellen en hun bandbreedte. Zelfs hun ondergrens zit boven wat is gemeten

De klimaatmodellen en hun bandbreedte. Zelfs hun ondergrens zit boven wat is gemeten met satellieten

Marcel Crok groeit steeds meer uit tot nationale knuffelscepticus, en binnenkort komt zijn nieuwe boek ‘Hoezo 5 voor 12’ uit bij Nieuw Amsterdam. Vanavond bij het Forum voor Democratie aan de Herengracht in Amsterdam mag Crok klimaatdemagogie aan een realiteits-check onderwerpen, demagogie die het Nederlands publiek door media/milieuclubs krijgt voorgeschoteld als ‘de wetenschap zegt het’. Zoals bijvoorbeeld door Henk Hagoort en zijn Nationale Propaganda Organisatie (NPO).

Van Crok’s De Staat van het Klimaat vis ik twee grafiekjes -samengesteld door Steven McIntyre- die beknopt samenvatten waarom het klimaatrealisme meer spreekrecht verdient, en waarom demagogen beter wat van Crok’s bescheidenheid kunnen leren.

En het verschil in de trend met land-data

En het verschil in de trend met land-data

Klimaatdoel 2 graden bij huidige trend in 2100 gehaald zonder ingrijpen
In 1 oogopslag zie je wat de klimaatrealiteit is, dus wat is waargenomen. En het verschil met wat klimaatmodellen voorspellen die aan CO2 de belangrijkste rol toedichten voor recente opwarming. De modellen op basis waarvan de NPO ons al voor 2050 of zelfs 2100 het weer denkt te kunnen voorspellen.

Het relatief warme jaar 2015 zit hier dus al bij inbegrepen, dat in de satellietreeks van UAH zal uitkomen op het 3de warmste jaar sinds 1979. Komende jaar kan best nog weer warmer worden dan 2016 door El Nino.

Maar we zien dat uit waarnemingen voorlopig blijkt dat het eerder MEE valt dan tegen. Hoe lang moet het dus nog meevallen voor die modellen worden aangepast, naar een lagere gevoeligheid voor CO2? Dat betekent bijvoorbeeld dan, dat we deze eeuw ruim – met 0,1 graad per decennium er bij- binnen de 2 gradengrens blijven.

12339291_1044110852318289_8286082758703601686_oHenk Hagoort is een…
Wij concluderen: de NPO van Henk Hagoort met haar klimaatdemagogie staat buiten de consensus van de klimaatrealiteit, zoals deze is gemeten. En metingen gaan boven meningen in wetenschap, waarvan Hagoort geen kaas heeft gegeten.

Het siert Marcel dat hij zich kan beheersen. Dat moet ook wel, want ieder onvertogen woord van tegenstanders van de milieumaffia/mainstream-media wordt direct uitvergroot. Dus houdt hij veilig afstand tot ons blog, waar heupschieten is geoorloofd als dat terecht is. Wij zijn daarin wat minder bescheiden, als dat terecht is.

 

Met zijn valse tegenstelling van 'de' wetenschap versus 'de sceptici' is Henk Hagoort een propaganda-verlengstuk van Greenpeace en dus een overtreder van het 9de gebod.

Met zijn valse tegenstelling van ‘de’ wetenschap versus ‘de sceptici’ is Henk Hagoort een propaganda-verlengstuk van Greenpeace en dus een overtreder van het 9de gebod.

Hoe kunnen wij Henk Hagoort van de Nationale Propaganda Organisatie dus kwalificeren met zijn eenzijdige overdrijving op gezag van Greenpeace? En als hij zich christen noemt, welk gebod treedt hij dan met voeten?

Henk Hagoort, jij representeert een jaarlijkse verspilling van honderden miljoenen euro’s publiek geld. Is dat geen zonde?

Dat geld had ook naar armoedebestrijding kunnen gaan of zinvolle oplossingen voor het energievraagstuk, het door hoveniers tot siertuinen laten opknappen van die lelijke bedrijvenparken, kortom: mooie dingen waar mensen plezier van hebben. Het enige waar ze bij de NPO mee schermen zijn kijkcijfers, er zijn 3 miljoen Nederlanders die door gewoonte zich nog in de zeik laten nemen door Henk Hagoort.

Ik werd maandag blootgesteld aan een apparaat dat al 20 jaar niet in mijn huishouden staat: de tv. Een reclamegenerator met af en toe een publiek betaalde onderbreking van die reclame. Op de NPO een nuttig spelletje van Maarten van Rossum en een ex-NOS-nieuwslezer die met Franse slag zich door de kwis kwettert. Vertel mij, is brood, spelen en fondsenwerving voor Greenpeace/windmolenaars een publieke taak?

Op andere maatschappelijke vlakken zal Hagoort zich ongetwijfeld beter en ethischer gedragen dan ik ooit zal doen. Maar in zo’n functie heb je publieke verantwoording af te leggen. Als Hagoort graag campagne wil voeren is dat zijn goed recht. Maar niet in publiek betaalde tijd.