Figi.

Beste bezoekers van de première Climate: The Movie,

Inmiddels is het alweer zes weken geleden dat u aanwezig was bij de première van Climate: The Movie in een uitverkocht Figi. We hebben genoten van deze avond met zoveel betrokken mensen, die net als wij kritisch zijn op de klimaatgekte. Die avond zeiden we het al: “Het klimaat lijkt daadwerkelijk te veranderen in Nederland”.

Climate: The Movie online

Na de première heeft Clintel niet stilgezeten. Ongehoord Nederland verzorgde de Nederlandse online-première op 20 maart met de door ons aangeleverde ondertitels. Een dag later stond de film ook online op onze YouTube-, Bitchute-, Rumble– en Odysee-kanalen.

Met een internationaal netwerk zijn wij de afgelopen weken bezig geweest om te zorgen voor zoveel mogelijk vertalingen van de ondertiteling. Inmiddels hebben we ondertiteling in 29 talen toegevoegd, waardoor een groot deel van de wereld in staat is om kennis te nemen van de inhoud van deze belangrijke film. Sinds de plaatsing op het YouTube-kanaal van Clintel is de film, in verschillende versies, al 650.000 keer bekeken. Dit ondanks het feit dat YouTube ervoor heeft gezorgd dat Climate: The Movie bijna niet is te vinden met de zoekfunctie (dit heet ‘shadow banning’). Blijft u dus alstublieft de links naar de film delen in uw netwerk.

Climatethemovie.net naar Clintel

In Figi beantwoordde producer Tom Nelson samen met Marcel Crok vragen uit de zaal. Tom, die ook de premières in Londen en Washington heeft bijgewoond, was onder de indruk van de fantastische sfeer en opkomst bij onze Nederlandse première. Op zijn YouTube– en X-kanaal (met ruim 59.000 volgers) heeft hij Clintel meermaals gecomplimenteerd met de première en ons werk met betrekking tot de ondertiteling. Onze inspanningen hebben er toe geleid dat regisseur Martin Durkin en Tom Nelson nu aan ons hebben gevraagd om het beheer van de website van de film climatethemovie.net eind april van hen over te nemen. Als Clintel zien we dit als een fantastische kans om onze belangrijke boodschap There is no climate emergency verder te verspreiden en onze naamsbekendheid te vergroten. Sinds de film online staat, is het aantal bezoekers van onze website flink gestegen en worden er ook veel meer DDOS-aanvallen uitgevoerd…

Marcel Crok.

Steun Clintel

Sinds onze oprichting voeren wij onze strijd met beperkte middelen, omdat wij in tegenstelling tot bijvoorbeeld Milieudefensie (dat miljoenen subsidie ontvangt van de staat en ook van de Postcodeloterij), volledig afhankelijk zijn van (particuliere) donaties. Het is écht het gevecht van David tegen Goliath en u weet wie dat gevecht uiteindelijk won…

Op dit moment doen wij ons werk vooral met vrijwilligers en freelancers. Om serieus een vuist te kunnen maken, hebben wij uw steun hard nodig. Zo willen wij heel graag meer content voor onze online-kanalen maken om meer abonnees en naamsbekendheid te genereren. Daarom doen wij graag (nogmaals) een beroep op u om ons te helpen met een (periodieke) donatie, ook als u al donateur of ‘Vriend’ bent. U kunt kiezen uit vele mogelijkheden via onze website clintel.nl:

Periodiek kunt op drie verschillende manieren doneren:

Door een ‘periodieke gift’. Dankzij onze ANBI-status is uw periodieke gift aftrekbaar. Uw gift van € 500 kost u daardoor bijvoorbeeld € 267, terwijl Clintel de volledige € 500 kan benutten. Bent u al ‘Vriend van Clintel’? Dan kunt u dit eventueel wijzigen naar een periodieke gift waardoor u meer aan ons kunt doneren zonder dat het u meer kost. Via een betalingsmachtiging kunt u zelf uw betaaltermijn kiezen, van maandelijks tot jaarlijks. Uw voordelen als ‘Vriend’ behoudt u uiteraard.

-Door ‘Vriend van Clintel’ te worden. Dit kan met een bijdrage van minimaal € 100 per jaar, die u op ieder moment weer kunt stopzetten. Als welkomstgeschenk ontvangt u een boek naar keuze uit onze webshop en krijgt u korting bij evenementen. Zo konden Vrienden bijvoorbeeld met twee personen gratis naar de filmpremière.

Wilt u geen aftrekbare periodieke gift doen of Vriend worden, dan kunt u uiteraard ook ‘gewoon’ maandelijks doneren. U bepaalt zelf het bedrag, groot of klein; alles is welkom.

Natuurlijk kunt u ook eenmalig doneren, op twee manieren:

Via de optie ‘Zelf overmaken’ op onze website. Elke bijdrage, groot of klein, is welkom.

Dat u ook aan ons kunt nalaten, is bij velen niet bekend. Op onze website ziet u hoe u ook na uw overlijden kunt bijdragen aan het werk van Clintel.

Het zou geweldig zijn als u ons op één of meer van bovenstaande manieren wilt steunen. Uiteraard ontvangt u dan ook onze periodieke nieuwsbrieven. Wilt u niet doneren, maar wel de periodieke nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt zich hier aanmelden. Wij houden u (dan) op de hoogte van onze activiteiten voor een realistisch klimaatbeleid. Noteert u in ieder geval vast dinsdag 18 juni in uw agenda. Dan organiseren wij ons jubileum-event in Roelofarendsveen met meerdere internationale sprekers waaronder Willie Soon (Ceres Science) en Gregory Wrightstone (CO2 Coalition). Meer informatie volgt binnenkort.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun.

Met vriendelijke groet,

Marcel Crok

Evert Doornhof

***