RZ16.rups (6)

Eerder afgelopen maand reed een plantsoen-auto stapvoets met tenminste 4 gemeente-ambtenaren door de eikenlaan, ambtenaar uitstappen, omhoog gluren, stapvoets verder. Niet veel later wapperen van die Ninja-lintjes met PAS OOOOOP!!! er op. Honderden eiken met een gevarenlintje er om heen als een Plaats Delict. Terrorisme?

RZ16.rups (5)

Heel Nederland blijkt in de ban van een rupsje in een boom. Ze wapperen overal, die gevarenlintjes. Ook Facebookvriendin Hiske signaleerde ze in Den Haag. Dit is het eerste jaar dat ik ze overal zie, die lintjes dan. We kunnen van een soort ’tipping point’ spreken.

Het biologische equivalent van Code Rood voor een regenbui.

De Eikenprocessierups kan mogelijk aanwezig zijn, eventueel misschien, vanwege de aansprakelijkheid enzo. Als getuigenis dat het gevaarlijkste in Nederlandse natuur geen reuzen-boa constrictor is of een tijger… maar klaagbejaarden zonder doel in hun leven die de gemeente bellen.

Het nest even open halen...

Het nest even open halen…

Als je dan zo’n nest open klauwt en je pakt er zo’n rupsje uit met, nou ik mag wel zeggen TOTALE DOODSVERACHTING….., :-) dan denk je: sjezus, hoeveel ambtenaren zijn hier nu mee bezig geweest…Wat kost het aan manuren en materieel, met iets dat je ook met 1 zinnetje op internet kan afdoen:’zeikwijven en mietjes die kuchie en jeukie doen van een rupsje, het is weer rupsjetijd, niet klagen maar dragen’.

Toch?

Hiervoor hangt heel eikenhouten Nederland vol met gevarenlintjes...

Hiervoor hangt heel eikenhouten Nederland vol met gevarenlintjes…Dit rupsje..

Dus, ik herhaal, dit rupsje hier met die haartjes op mijn vinger, daarvoor hangt dan heel eikenhouten Nederland nu vol met PASOOOOOOP! Ik hoop dat ik gek ben geworden, dat zou mij enorm gerust stellen…

Feest: we vieren dat de overheid ALLE gevaren in ons leven bezweert

Feest: we vieren dat de overheid ALLE gevaren in ons leven bezweert

Wie ruimt straks al die plastic-rotzooi weer op? En zowieso, dit is toch geen gezicht…En is dit de aanleiding om dan maar uit voorzorg/ en voor de biomassasubsidies maar alle eiken om te kappen. Bomen langs wegen die door de ANWB toch al als ‘onveilig’ waren bestempeld. Omdat bomen pardoes voor argeloze automobilisten kunnen springen op de weg.

Althans, zo lijkt het voor automobilisten wanneer ze met drank op achter het stuur kruipen en veel te hard rijden waar dat niet kan. Blijkbaar is het mensen afgeleerd om voor zichzelf na te denken. En dus denkt de overheid nu voor hen…