Poels tractor cr 590

Filmavond “The uncertainty has settled”
van Marijn Poels

Met inleiding door de maker en panel na afloop
Woensdag 8 maart, 20.30u, Kino – Rotterdam, Gouvernestraat 129-133,

20.30 Inleiding door de documentairemaker
20.40 Vertoning documentaire
22.10 Dialoog met de zaal en een panel met o.a. Marcel Crok en Marijn Poels
22.40 Borrel met de panelleden

Logo site cr250Trailer hier bekijken
Tickets hier bestellen
Flyer downloaden

Eerlijke documentaire over windmolens, klimaat en de EU van…. een linkse activist!
We waren zelf ook verbaasd maar het klopt echt. Ervaren documentairemaker Marijn Poels noemt zichzelf linkse activist en idealist, en hij heeft een integer document gemaakt, nadat hij werd geraakt door de ontwikkelingen op het boerenland in Duitsland toen hij daar bij zijn schoonfamilie logeerde.

Na een tijdje raakt hij verwonderd over de verwoestende impact van het duurzame overheidsbeleid op het traditionele leven op het Duitse platteland, en gaat hij op zoek naar de krachten achter deze ontwikkeling. Daarbij stuit hij op schijnwaarheden, tegenstrijdigheden, grote belangen, en ingrijpende processen als gevolg van de voortschrijdende Europese eenwording. Hij raakt steeds beter geïnformeerd maar de verwarring blijft.

Freeman Dyson, Piers Corbyn en Hans von Storch
In de film komen zowel sceptici als alarmisten aan het woord. Als leek word je daar niet veel wijzer van natuurlijk. Ik kan u dan ook verklappen dat u als kijker geen duidelijkheid zult krijgen: de film heeft geen conclusie.

Marijn Poels op bezoek bij Freeman Dyson

Marijn Poels op bezoek bij Freeman Dyson

Dat is ook de kracht ervan: je bent getuige van de eerlijke zoektocht van de maker, die net zo beïnvloedt wordt door een wereldwijze buurman als door een van de beste wetenschappers van de wereld. En juist door als leek helemaal buiten het debat te blijven zou Poels met deze documentaire argeloze gelovigen in de duurzaamheidsleer mee kunnen nemen en de ogen kunnen openen. Zo hoopten wij althans toen we hem zagen, en dus meteen besloten om hem in de randstad te gaan vertonen.

Want al is er geen conclusie, de maker laat er geen enkele twijfel over bestaan dat je in ieder geval niet zomaar moet geloven wat de algemene opinie is, en echt zelf moet gaan nadenken voor je jezelf een mening aanmeet…

Dubbel bekroond!
Toen we net een week aan het organiseren waren, bleken we niet de enige bewonderaars te zijn: tegelijkertijd won de film op filmfestivals in zowel Berlijn als Los Angeles de prijs voor “Beste Documentaire”.

“Integere Guerrilla waarvan je de inhoud niet meer uit je hoofd krijgt totdat je zelf op onderzoek uit gaat”
– Jury: Berlin Film Festival 2017

“Verwarrend en confronterend. Journalistiek op het hoogste niveau ”
– Jury: Mindfield Film Festival Los Angeles 2017

Niet de echte première
We mogen niet zeggen dat we de Nederlandse première hebben, want de film wordt al eerder op een aantal andere plaatsen vertoond. Overigens hopen we hem zelf ook nog in Amsterdam te gaan vertonen. Maar uiteraard voegen we in Rotterdam wel wat toe met de inleiding door Poels en de discussie achteraf, met o.a. onze eigen Marcel Crok.

AGENDA

22 februari
LUMIERE MAASTRICHT 20:00 TICKETS (Nederlandse premiere )

23 februari
CINEMEC EDE    21:15 TICKETS

3 maart
NIEUWE SCENE VENLO   19:45 + 22:00 TICKETS

8 maart
KINO ROTTERDAM   20:30 TICKETS

Marijn Poels in gesprek met Piers Corbyn

Marijn Poels in gesprek met Piers Corbyn