Film Paradogma: hoe idealisme ontaardt in intolerantie

Paradogma – de tweede film van Marijn Poels – voorstelling in Kino in Rotterdam op maandag 12 november, 19.30u
(Kaarten zijn HIER te bestellen)

Voorstelling met inleiding door de maker, en nabespreking met Marijn Poels en Marcel Crok.

Idealistische intolerantie
Vorig jaar maart hielden we in hetzelfde theater Kino de premiere van Marijn’s eerste film: The Uncertainty has settled.
Daarin ging Marijn (een linkse activist, en humanitaire documentairemaker) op zoek naar de waarheid achter klimaatverandering en duurzame energie.
Hij werd er geen klap wijzer van, maar het leverde wel een heel boeiende zoektocht op, die vooral bij de twijfelende leken in het publiek veel herkennig opriep. Het betekende voor velen van hen het begin van terechte twijfel bij het politiek correcte klimaatparadigma.
De film reist nog steeds langs bioscopen en filmfestivals over de hele wereld, en leidt overal tot verhitte discussies.

“Niets is wat het lijkt: stop met blind meegaan in de heersende paradigma’s!” was de boodschap die Marijn zelf aan het maken van de film overhield.

Zoals gezegd snapt Marijn nog steeds weinig van het klimaat en van de noodzaak van al die windmolens, maar hij was wel verbijsterd over de enorme hoeveelheid gal die hij over zich heen gespuugd kreeg vanwege zijn gore lef om een neutrale maar kritische film over klimaatverandering te maken! Als linkse activist heeft hij weinig oude vrienden meer over.

Wat hem ook opviel was dat alle sceptici die  hij vroeg meteen ja zeiden en open stonden voor elk debat, terwijl hij wel 50 alarmisten moest bellen om er twee in zijn film te krijgen. Blijkbaar speelde er een heel ander sociaal mechanisme dan de behoefte aan de waarheid of de wens om de wereld te verbeteren! Hij begon het te herkennen in andere grote paradigma’s: wie er niet  in meegaat wordt verketterd en gedemoniseerd. Het overkwam hem zelf.

Dit werd het uitgangspunt voor zijn tweede film. Hierin spreekt hij allelei andere “afvalligen” van politiek correcte ideeën. Het pallet is heel breed: van Jordan Peterson tot Aleksandr Dugin, de huis-ideoloog van Putin; van een overlever van de Anders Breivik moordpartij tot controversiële bestseller schrijver Dirk Müller.
Prachtig om de alomtegenwoordige giftige intolerantie jegens afwijkende meningen zo helder en zo breed gepresenteerd te krijgen.

De film valt samen te vatten met de vaststelling “Why True Liberty Needs Heretics”, en is een vurig pleidooi om altijd het debat te blijven voeren met dwarsdenkers. Anders komt onze vrijheid in gevaar.

Zie HIER voor de trailer

 


Door |2018-11-07T15:41:28+00:007 november 2018|34 Reacties

34
Reageer op dit artikel

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthzonboemokg
Afbeeldingen
 
 
 
Andere bestanden
 
 
 
12 Reacties
22 Discussies
0 Volgers
 
Grootste discussie
Meest gelezen reactie
16 Auteur reacties
Henk dJSchefferAnnePaulusJ van der Heijden Recent comment authors

  Abonneren  
Abonneren op
Tijs Prins
Gast
Tijs Prins
Offline

De link voor HIER te bestellen doet het ( nog) niet.

johan den haag
Gast
johan den haag
Offline
Echte Guido
Gast
Echte Guido
Offline

Curieus dat er alleen wordt gesproken met “alarmisten” en “skeptici”. Je kunt gewoon naar de afdeling Paleoklimatologie van een universiteit en daar de stand van de wetenschap opvragen. Of even het IPCC rapport lezen, als je de intelligentie en de tijd hebt.

Polarisatie is een ziekte.

leonardo
Gast
leonardo
Offline

(goed om hier even te signaleren, al heb ik het ook bij hun (de bende) comment gezet) De crusher crew is volgens mij gek geworden, anders kan ik hun gedrag niet verklaren. Van verdriet dat het ze maar niet lukt om redelijk over te komen. Of van een soort op zichzelf gerichte weerzin, omdat ze het maar niet lukt om normale logica te zien waar die is, terwijl ze logica zien die er niet is. Wie zal het zeggen? Eergisteren… Lees verder »

Echte Guido
Gast
Echte Guido
Offline

Leonardo, I rest my case.

Roel Meijer
Gast
Roel Meijer
Offline

Natuurlijk zijn er meer wetenschappers die aannemen dat er zoiets als AGW bestaat, dan die beweren van niet.
Maar dat zegt niet zoveel, Galileo Galilei had uiteindelijk toch wel gelijk, al was hij bijna de enige die dat vond.
Maar hij had het wel…

Verwarde man
Gast
Verwarde man
Offline

Die verkettering en demonisering is erg herkenbaar. Hoe durf ik sympathie op te brengen voor ex-dorpsgenoten in het (nu nog) prachtige hunzedal. Mensen die zich verzetten tegen de komst van 45 redeloze geldverslindende niet CO2 besparende windmolens. Hun levens worden geruïneerd door permanente overlast van laag frequent geluid en waardedaling van hun huizen. Ondemocratische terroristen zijn het… Maar goed, ik heb inmiddels begrepen dat mijn twijfels wat betreft zonne- en windenergie vergelijkbaar zijn met ouders die te veel googelen en… Lees verder »

Dick
Gast
Dick
Offline

Omdat de knop HIER, voor het bestellen van kaarten niet werkt, maar even gekeken op de site van Kino. Daar is de film niet zichtbaar in de agenda voor maandag de 12e. Maar even gebeld naar Kino en ja de film draait dus wel maandag de 12e om 19.30 uur.

Scheffer
Gast
Scheffer
Offline

Het feit is ,dat de Nederlandse linksdraaiende “duurzame” journaille als deel van de klimaat-bandwagon lippendienst pleegt aan Groene en Linkse politici, aan falende ambtelijke overheden en hun propaganda en aan Niet Gekozen Organisaties (NGO’s) en hun gesubsidieerde subversieve ideologische actiegroepen. Het is die bandwagon die een monopolie claimen op de eigen “verheven” morele “waarheden”, gebaseerd op alarmistische onwetenschappelijke nep-klimaatanalyses. Kritiek is ongewenst en critici dienen te worden veroordeeld als klimaat ontkenners. Uit die dogmatische houding komt de verderfelijke onwetenschappelijke intolerantie… Lees verder »

David
Gast
David
Offline

[idealisme en intolerantie]
Ooit was het wellicht idealisme, maar nu zie ik angstzaaierij.
Psychologen hebben intussen werk aan het tot bedaren brengen van de slachtoffers.

Paulus
Gast
Paulus
Offline

Heren, het is bijzonder om te zien dat ook hier de discussie niet beschaafd gevoerd kan worden.
Bevestigt het beeld van de docu volledig!

Anne
Gast
Anne
Online

Voor wie “The Uncertainty Has Settled” nog niet gezien heeft; nu op YT kanaal van Marijn Poels for free.

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK