Rypke Zeilmaker.

Zoals trouwe lezers weten is Rypke Zeilmaker niet alleen een begenadigd wetenschapsjournalist, maar ook medeoprichter van Climategate.nl. Het bericht dat hij door de politie is opgepakt – en volgens berichten ook nog eens met geweld! – kwam dan ook als een grote schok voor ons.

Het doet denken aan de politiële intimidatie waaraan Jan Nieboer, tegenstander van de plaatsing van windturbines in het Noorden en Oosten van ons land, werd blootgesteld. Zie hier.

‘De blauwe tijger’, waarvoor Rypke onlangs samen met Tom  Zwitser een interessante serie video-interviews maakte, rapporteerde vanmiddag het volgende:

UPDATE 17 uur.

De politie verklaart om 17 uur aan de Blauwe Tijger dat Rypke Zeilmaker is opgepakt wegens bedreiging van een ambtenaar van een gemeente in Friesland. De gemeente heeft aangifte gedaan en het OM heeft een onderzoek ingesteld.

Rypke Zeilmaker heeft de laatste jaren uit en te na de banden van de groene maffia, de provincies en gemeentes aan het licht gebracht en daarbij diverse gemeenteambtenaren met naam en toenaam genoemd die als draaischijfjes van miljardensubsidies fungeren. Overal schieten windparken uit de grond en vullen bepaalde mensen hun zakken met miljarden. Diverse ambtenaren en politici van gemeentes, provincies en het Rijk, de postcodeloterij, windfarmbaasjes en vele anderen reageren als door een wesp gestoken op de naam Rypke Zeilmaker.

Steek Rypke een hart onder de riem! Like zijn facebookpagina en volg zijn website interessantetijden.nl. Rypke heeft het in al die jaren als een van de weinige onderzoeksjournalisten consequent en zonder eigenbelang voor boeren en vissers opgenomen. STEUN RYPKE!

Ook doen we aan de advocaat van Rypke de oproep om zich bij ons te melden voor overleg. Dit is NIET Anker en Anker. Meldt u zich alstublieft via ons contactformulier! De politie wil wegens “privacyredenen” geen enkele gegevens aan ons verstrekken over de advocaat of over de voortgang van de zaak.

07.00 uur

Vanmorgen om 7 uur werd onderzoeksjournalist Rypke Zeilmaker van het geruchtmakende weblog interessantetijden.nl opgepakt. Twee politie-auto’s kwamen voor zijn deur en zodra hij opendeed werd hij met veel geweld tegen de grond gewerkt en afgevoerd. Rypke mag met niemand spreken behalve zijn advocaat. De politie wil niets zeggen, niets doorgeven en doet geen enkele uitspraak over de kwestie. Later vandaag volgt meer informatie.

UPDATE 13.00 uur:

We werken aan meer informatie over deze zaak. Intussen kunt u kijken naar de waarschijnlijke reden van de arrestatie van deze onderzoeksjournalist.

Zie verder hier.

Naschrift

Volgens de laatste berichten is Rypke inmiddels weer thuis (Trudy, zijn hondje is dus weer verenigd met zijn baasje). Eind goed al goed? Nou nee! Dit soort praktijken jegens onschuldige burgers kenden we tot voor kort alleen maar uit verhalen uit landen zonder rechtsstaat. Het is de zoveelste oprisping van totalitaire tendenties in ons land die uiteindelijk te herleiden zijn tot de uitvoering van het klimaatbeleid.

Klimaat maakt meer kapot dan je lief is.

Inmiddels heeft Rypke het eerste deel van het verslag van zijn gewelddadige arrestatie op zijn website gezet.

Zie hier en huiver.