Auteur John Stossel.

Ik hoor dat klimaatverandering een groot deel van de wereld zal vernietigen.”Er zal onomkeerbare schade aan de planeet zijn!” waarschuwt een CNN-ankerman. Joe Biden zegt dat hij $ 500 miljard per jaar zal uitgeven om te vechten tegen wat zijn website een “existentiële bedreiging voor het leven” noemt. Werkelijk?

Ik ben een consumentenverslaggever. Door de jaren heen hebben gealarmeerde wetenschappers me hartstochtelijk gewaarschuwd voor veel dingen, waarvan ze dachten dat ze Amerikanen zouden doden. Asbest in haardrogers, koffie, computerterminals, elektrische leidingen, magnetrons, mobiele telefoons (hersentumoren!), elektrische dekens, computerterminals, herbiciden, plastic residu, enz. veroorzaken de Amerikaanse kankerepidemie!” Als die zaken geen bedreiging vormen dan zijn er nog wel andere, zoals het West Nijl Virus, of SARS, vogelgriep, ebola, vleesetende bacteriën of “killerbijen”.

Experts vertelden me dat miljoenen mensen zouden sterven op 1 januari 2000, omdat computers de omschakeling van 1999 niet aankonden. Machines zouden uitvallen; vliegtuigen zouden neerstorten. De wetenschappers waren goed geïnformeerde specialisten op hun vakgebied. Ze waren oprecht gealarmeerd. Hoe meer kennis je hebt over een dreiging, hoe meer je gealarmeerd raakt. Toch bleven rampen uit.

COVID-19 is de enige keer in mijn 50 jaar van rapportage dat een dreiging waar bleek. Misschien accepteerde u de uitdrukking die ik eerder gebruikte: “Amerika’s kankerepidemie.” Maar er is geen kankerepidemie. Kankercijfers zijn gedaald. We leven gewoon lang genoeg om ziektes als kanker te krijgen. Maar mensen denken dat er een kankerepidemie is. Het tegenovergestelde is waar. Omdat we beschikken over meer kunststoffen, pesticiden, mysterieuze chemicaliën, voedseladditieven en nieuwe technologieën, leven we langer dan ooit!

Daarom ben ik sceptisch als mij wordt verteld: klimaatverandering is een crisis! Klimaatverandering is echt. Het is een probleem, maar ik betwijfel of het “een existentiële bedreiging” is. Als je dat zegt, gaan alarmisten door het lint. Als Marc Morano het zegt, proberen activisten hem te beletten te spreken.

“Ze willen geen afwijkende meningen horen”, zegt Morano, oprichter van ClimateDepot.com, een website die veel weerlegt van wat klimaatactivisten op scholen leren. “Het is een indoctrinatie die zo compleet is dat tegen de tijd dat (kinderen) naar de middelbare school gaan, ze zich niet eens bewust zijn dat er wetenschappelijke onenigheid is.”

Morano’s nieuwe film, “Climate Hustle 2”, presenteert die afwijkende mening. Mijn nieuwe video deze week verwijst naar zijn film. Morano stelt dat politici angst voor opwarming van de aarde gebruiken om aan de macht te komen. In “Climate Hustle 2” schreeuwt senator Chuck Schumer: “Als we meer zouden doen aan klimaatverandering, zouden we minder van deze orkanen en andere soorten stormen hebben! Dat weet iedereen!”

Maar dat weet iedereen niet. Veel wetenschappers weerleggen het. De eigen hoorzittingen van het Congres bevatten getuigenissen over hoe ons warmere klimaat niet heeft geleid tot een toename van het aantal orkanen of tornado’s.

“Climate Hustle 2” bevat veel van dat soort voorbeelden. “Waarom zouden we je geloven?” Vraag ik Morano. ‘Je krijgt geld van de fossiele brandstofindustrie.’ Per slot van rekening noemt Daily Kos hem “Evil Personified” en zegt dat ExxonMobil hem financiert.

“Helemaal niet”, antwoordt hij. “Ik word betaald door ongeveer 90% individuele bijdragen uit het hele land. Waarom zou ExxonMobil me geld geven (wanneer) ze een groen imago nastreven?” Morano’s film frustreert klimaatactivisten door erop te wijzen hoe hypocriet sommigen zijn. Acteur Leonardo DiCaprio zegt dat hij een “groene levensstijl heeft … (met behulp van) energiezuinige apparaten. Ik rijd in een hybride auto.” Daarna vliegt hij naar Europa om een ​​feestje bij te wonen.

Marc Morano over klimaatverandering desinformatie indoctrinatie Het stoppen van klimaatverandering gaat niet over het redden van de planeet

Marc Morano.

Ik vind het vermakelijk hoe Morano wijst op de hypocrisie van beroemdheden, maar ik denk dat één bewering in zijn film te ver gaat. “Het stoppen van klimaatverandering gaat niet over het redden van de planeet,” zegt verteller Kevin Sorbo. “Het gaat over klimaatelites die ons proberen te overtuigen om een ​​toekomst te aanvaarden, waarin ze de touwtjes in handen hebben.”

Ik vraag het nog eens aan Morano: “Ik denk dat ze echt bezorgd zijn en ons willen redden.” “Hun visie om ons te redden, geeft hen de leiding”, antwoordt hij. “En als ze de leiding hebben, zegt hij, zullen ze de markteconomie vernietigen.”

***

John Stossel is auteur van “Give Me a Break: How I Exposed Hucksters, Cheats, and Scam Artists and Became the Scourge of the Liberal Media.”

Bron hier.

Voor Climate Hustle 2 zie hier.

Marc Morano over klimaatverandering desinformatie indoctrinatie Het stoppen van klimaatverandering gaat niet over het redden van de planeet