waarbij hij onder meer de alarmistische verhalen van de MSM en in het bijzonder het NOS-journaal op de korrel neemt.

Naar aanleiding van het zesde IPCC-rapport bespreken Marcel Crok en Willem Engel de overeenkomsten tussen C19 en Climate Change. In dit meest recente IPCC-rapport zat wat voor iedereen. De hockeystick kwam terug, maar ook nuancering over de effecten. De conclusies die beleidsmakers eraan hangen, lijken weinig met het rapport te maken te hebben, maar meer met de plaatjes van de modellen.

Door de cijfers in perspectief te plaatsen en de aannames ter discussie te stellen, vormt zich een beeld dat erg aan C19 doet denken: Er is wel iets, maar is dit nu hét gevaar? Zijn we bang gemaakt over een marginaal fenomeen? Is de enige uitweg CO2 en C19 volledig uitroeien? Of zijn er andere manieren?

De door Marcel Crok aangehaalde rapporten van Rypke Zeilmaker en hemzelf vind je hier: https://mwenb.nl/biodiversiteit/ De komende weken gaat Marcel Crok met onderzoekers uit het internationale CLINTEL-netwerk het zesde IPCC-rapport in meer detail analyseren.

Het epistel is 4.000 pagina’s dik. Daar gaat zeer veel tijd in zitten en dus kunnen ze financiële support goed gebruiken om alle benodigde professionals erbij te kunnen betrekken en alle tijd te reserveren die het project vraagt.

Een link naar dit onderzoek vind je hier: https://clintel.nl/clintel-onderzoekt…

Het interview is zeer breed en gaat diep op de materie in, maar is toch zeer toegankelijk voor een breed publiek. De interviewer – Willem Engel, geen deskundige op klimaatgebied – stelt nochtans zeer intelligente en relevante vragen. Een bijkomend plus is dat hij zijn gast laat uitpraten – een verademende ervaring als we het vergelijken met de MSM en de NOS.

Marcel Crok: een ontnuchterende visie op de klimaathype wetenschapsjournalisten alarmistische verhalen van de MSM

Marcel Crok.

En Marcel Crok bewijst weer eens dat hij een topper onder de wetenschapsjournalisten is, die de materie niet alleen tot in details beheerst, maar ook in staat is om het complexe klimaatthema in eenvoudige bewoordingen over het voetlicht te brengen – en dat allemaal uit de losse pols zonder ‘spiekbriefjes’.

***

Bron Weltschmerz hier.