Een ongemakkelijke waarheid We moeten concluderen dat het AR6 WG1 SPM jammer genoeg geen objectieve wetenschappelijke basis vormtVan onze COP26-correspondent

De voorzitter van het IPCC, de altijd mild vrolijke Koreaan Hoesing Lee, heeft vanavond een document in zijn tas waar een normaal mens niet vrolijk van zou worden. Veel van zijn huiswerk met betrekking tot zijn recente IPCC- klimaatrapport moet over, aldus het wetenschappelijke document.

Lee is een knappe geleerde en weet heel veel van klimaat, maar toch klopt het her en der niet. Het zijn de schrandere Ieren van het Irish Science Forum en de knapste jongens van CLINTEL (weer die Hollanders) geweest die in een lijvig onderzoeksrapport klip en klaar beschrijven dat veel rammelt aan zijn AR6 WG1 Summary for Policymakers.

Dit rapport zou de hoeksteen moeten zijn van de tempelbouwers in Glasgow, maar het tegendeel wordt bewaarheid. Men schrijft: ‘We moeten concluderen dat het AR6 WG1 SPM jammer genoeg geen objectieve wetenschappelijke basis vormt op basis waarvan beleidsdiscussies kunnen worden gevoerd op de COP 26.’ En dan moet een klimaattop nog beginnen. Misschien pikken de media het niet op krijgt het niet de aandacht die het verdient. Wordt hoe dan ook vervolgd.

***