Astronome Valentina Zharkova verwacht afkoeling zonneminimum recente lage temperaturen en klimaatextremen, waaronder de koudste winter ooit

Van een onzer correspondenten.

In een exclusief interview vertelde wetenschapper Valentina Zharkova onlangs aan The Epoch Times dat haar artikel uit 2015 waarin het verschijnen van een groot zonneminimum tussen 2020 en 2053 werd voorspeld, werd bevestigd. Ze waarschuwde daarom dat de temperaturen snel kunnen dalen.

Hoge zonneminima duren meerdere zonnecycli, waarbij de zon minder energie produceert en de zonnevlekactiviteit laag is. Tijdens een eerder groot zonneminimum, het Maunder Minimum tussen 1645 en 1715, ontwikkelden zich gletsjers en de Theems in Engeland bevroor vaak.

“De temperatuur tijdens het huidige hoge minimum voor zonne-energie zal iets hoger zijn dan tijdens het Maunder-minimum en dit hoge minimum voor zonne-energie zal korter zijn”, voorspelde Valentina Zharkova.

In hun publicatie uit 2015 bepaalden Zharkova en haar collega’s twee hoofdcomponenten van het magnetische achtergrondveld van de zon. Ze associeerden deze componenten met twee magnetische golven die uit verschillende lagen in de zon komen.

Door verdere analyse was het team in staat om terug in de tijd te gaan en statistieken te produceren die de activiteit van zonnevlekken gedurende acht eeuwen nauwkeurig weergeven. Dit retrospectieve werk stelde hem in staat te anticiperen op de activiteit van de komende golven en een groot zonneminimum te voorspellen dat ongeveer dertig jaar zal duren.

Als bewijs van het bestaan ​​van het grote zonneminimum citeerde mevrouw Zharkova zonnevlekkengegevens van de Koninklijke Sterrenwacht van België, evenals recente lage temperaturen en klimaatextremen, waaronder de koudste winter ooit op de Zuidpool en de ongewoon koude en sneeuwweer in Texas begin 2021.

NASA van haar kant zei in 2019 dat “de voorspellingen voor de volgende zonnecyclus aangeven dat het de zwakste van de afgelopen 200 jaar zal zijn”, waardoor het dichter bij het Dalton-minimum zal komen, dat wordt gekenmerkt door lage zonnevlekkenactiviteit en relatief lage mondiale temperaturen, van rond 1790 tot 1830.

Volgens het agentschap, als er een groot zonneminimum zou optreden, zou dit “slechts dienen om een ​​paar jaar opwarming veroorzaakt door menselijke activiteiten te compenseren.”

Astronome Valentina Zharkova verwacht afkoeling zonneminimum recente lage temperaturen en klimaatextremen, waaronder de koudste winter ooitZharkova, van haar kant, stelde dat een groot zonneminimum de temperatuur op aarde met bijna één graad Celsius zou kunnen verlagen.

Ze vertelde ook aan The Epoch Times dat de schade door kooldioxide in de atmosfeer enigszins kan worden overschat, eraan herinnerend dat de toename ervan overeenkomt met een periode waarin de wereldwijde levensverwachting is verdubbeld.

Een recente studie wees uit dat de toename van kooldioxide in de atmosfeer de opbrengsten van de belangrijkste gewassen van Amerika met bijna 40% had verbeterd sinds 1940.

Zharkova zegt dat regeringen op het noordelijk halfrond hun burgers moeten voorbereiden op een scherpe daling van de temperatuur in de komende decennia.

Voorlopig hebben regeringen over de hele wereld zich gepositioneerd om de antropogene opwarming van de aarde aan te pakken, zoals blijkt uit de recente VN-top COP26 in Glasgow, Schotland.

Astronome Valentina Zharkova verwacht afkoeling zonneminimum recente lage temperaturen en klimaatextremen, waaronder de koudste winter ooit

Valentina Zharkova.

De registratie van de huidige temperaturen is het onderwerp van controverse geweest. Verschillende bronnen, waaronder satellietgegevens verzameld door de Universiteit van Alabama in Huntsville (UAH), de Europese Unie en andere instanties, hebben de afgelopen decennia ongewoon hoge temperaturen op aarde aan het licht gebracht die volgens de vele wetenschappers overeenkomen met de opwarming van de aarde als gevolg van menselijke activiteit. Andere bronnen bekritiseren sommige van deze gegevens en concluderen dat de bevindingen over antropogene opwarming van de aarde onjuist, overdreven of misleidend zijn.

Valentina Zharkova is van mening dat sommige van degenen die betrokken zijn bij het bevorderen van het idee van een opwarming van de aarde zich bewust zijn van de mogelijkheid van afkoeling van de aarde in de zeer nabije toekomst.

‘Ze willen hun geld verdienen – [via] belastingen, of wat het ook is- dat groene technologieën kunnen opleveren – zo snel mogelijk, omdat ze heel snel aan temperatuurverlaging zullen worden blootgesteld’, zei ze.

***

Bron hier.

Zie ook hier.