President Jo Biden. Foto: Shutterstock.

Van een onzer correspondenten.

Auteur: David Simon.

De misleidend geframede Inflation Reduction Act staat de Biden-regering toe het destructief verspillen van ongeveer $ 400 miljard, op gezag van de quasi-religie die klimaatverandering heet.

Deze uitgaven zullen in wezen geen effect hebben om de opwarming van de aarde te veranderen. Sommigen in het publieke debat hebben gewezen op het werk van milieustatisticus Bjørn Lomborg, waaruit blijkt dat het klimaatmodel van de Verenigde Naties voorspelt dat de programma’s van de IRA de wereldwijde temperatuurstijging tegen 2100 met slechts 0,0005 tot 0,0155 graden Celsius (of 0,0009 tot 0,028 graden Fahrenheit) zullen verminderen.

Het publieke debat over de IRA heeft echter over het algemeen een meer fundamenteel punt genegeerd: het wetenschappelijke bewijs toont aan dat pogingen om de opwarming van de aarde te verminderen verkeerd zijn, omdat in plaats van een ‘existentiële bedreiging’, de opwarming van de aarde per saldo gunstig is en zal blijven.

De wetenschappelijke gegevens tonen inderdaad aan dat de opwarming van de aarde in de afgelopen decennia, die als een existentiële bedreiging wordt voorgesteld, miljoenen levens heeft gered.

Laten we beginnen met een kritisch punt dat is benadrukt en gedetailleerd beschreven door Obama Department of Energy Under Secretary for Science, Steven Koonin, in Unsettled: wat klimaatwetenschap ons vertelt, wat het niet doet en waarom het ertoe doet: de klimaatmodellen – de veronderstelde orakels die de regering-Biden gebruikt om toekomstige mondiale temperaturen en aanverwante rampen te voorspellen, en waarop het zijn beleid baseert – zijn zo speculatief en onbetrouwbaar dat ze zelfs niet in staat zijn geweest de temperatuurveranderingen van de 20e eeuw te reproduceren.

Een verklaring uit 2017 van Richard Lindzen van MIT, William Happer van Princeton en meer dan 300 andere wetenschappers in 2017 – gebaseerd op feiten in plaats van speculatie – biedt veel betere richtlijnen:

‘Waarnemingen [in de afgelopen] 25 jaar … tonen aan dat opwarming door verhoogde atmosferische CO2 goedaardig zal zijn.’

De wetenschappelijke gegevens tonen inderdaad aan dat de opwarming van de aarde, die als een existentiële bedreiging wordt voorgesteld, in de afgelopen decennia miljoenen levens heeft gered. In mei 2015, juli 2021 en augustus 2021 publiceerde de Lancet studies waarin miljoenen sterfgevallen in tal van landen in de afgelopen decennia werden geanalyseerd en het bleek dat lagere temperaturen meerdere keren meer mensen doden dan hogere temperaturen.

Naast levensreddende hogere temperaturen, is de verhoogde uitstoot van kooldioxide zelf gunstig. Zoals Lindzen en de andere wetenschappers in 2017 schreven:

‘Kooldioxide is geen vervuilende stof. Integendeel, er is duidelijk bewijs dat verhoogde kooldioxide in de atmosfeer milieuvriendelijk is voor voedselgewassen en andere planten die al het leven voeden. Het is plantenvoedsel, geen vergif.’

Het wetenschappelijke bewijs toont ook aan dat de apocalyptische Chicken Little-natuurrampclaims van de regering Biden over de opwarming van de aarde ongegrond zijn. (Chicken Little gaat over een domme, pratende kip die overal bang voor is, red. CG)

Doden door natuurrampen – Sinds 1920 is de door NASA berekende gemiddelde temperatuur op aarde met 1,11 graden Celsius gestegen In diezelfde periode is het aantal mensen dat jaarlijks door natuurrampen om het leven kwam met meer dan 90 procent afgenomen – zelfs terwijl de wereldbevolking is verviervoudigd (volgens gegevens van EM -DAT – De internationale rampendatabase gepresenteerd door Oxford’s Our World in Data).

De economische schade die de opwarming van de aarde zou kunnen veroorzaken, is waarschijnlijk te verwaarlozen.

Orkanen – ‘Het totale aantal orkanen (vooral na correctie voor verbeteringen in observatiemethoden) en het aantal dat de Verenigde Staten bereikt, duiden niet op een duidelijke algemene trend sinds 1878.’ Dat komt uit een Amerikaans EPA-rapport uit 2021.

Oceaanzeeniveau – In juli 2021 rapporteerde de EPA ook: ‘Gemiddeld over alle oceanen van de wereld, is het absolute zeeniveau van 1880 tot 2013 met 0,06 inch per jaar gestegen’, inclusief de iets hogere snelheid sinds 1993 van ‘0,12 tot 0,14 inch per jaar.’

Branden – Het percentage van het wereldwijde land dat in 1905 tot en met 2020 en het grootste deel van 2021 per jaar wordt verbrand, is gedaald (volgens gegevens van het Journal of Geophysical Research: Biogeosciences, Remote Sensing of Environment, and Earth’s Future gepresenteerd door Bjørn Lomborg).

De economische schade die de opwarming van de aarde uiteindelijk zou kunnen veroorzaken, is waarschijnlijk te verwaarlozen. Een werkdocument van het National Bureau of Economic Research uit augustus 2019 (gepubliceerd in december 2021) schatte dat het mondiale bbp in 2100 in 2100 1,07 procent lager zal zijn dan anders het geval zou zijn als de temperatuur op aarde tot 2100 met 0,01 graden per jaar zou stijgen, ofwel 7,22 procent lager als de temperatuur van de planeet in plaats daarvan met 0,04 graden per jaar stijgt (bijna vier keer de werkelijke stijging sinds 1920).

Een beetje context toont de onbeduidendheid van deze voorspelde gevolgen.

Sinds 1960, toen de aarde met 0,87 graden is opgewarmd, is het wereldinkomen per persoon (gecorrigeerd voor inflatie) omhooggeschoten van $ 459 in 1960 tot $ 12.263 in 2021 (volgens gegevens van de Wereldbank gepresenteerd door Macrotrends). Deze stijging weerspiegelt een gemiddelde groei van ongeveer 5,53 procent per jaar.

Zelfs als de groei na 2021 dramatisch vertraagt ​​tot slechts 2 procent per jaar, zal het wereldinkomen per persoon in 2100 $ 58.615 bereiken (gecorrigeerd voor inflatie). Als de opwarming van de aarde een piek bereikt en het extreme geval van 7,22 procent in het NBER-werkdocument zou verminderen, zou het wereldinkomen per persoon nog steeds $ 54.383 bedragen – meer dan vier keer het huidige niveau.

De gegevens die de vermeende wetenschappelijke basis voor het IRA en ander klimaatveranderingsbeleid van Biden ontkrachten, stellen dit beleid aan de kaak als een quasi-religieuze dogma.

De omvang en ernst van de economische verstoringen die de regering-Biden zo offert op het altaar van dit dogma en die hun negatieve effecten zullen hebben door de massale nieuwe regeringsprogramma’s die door de IRA zijn goedgekeurd, moeten nog worden bepaald. Maar op zijn minst zullen de belastingbetalers uiteindelijk op de een of andere manier moeten boeten voor de 400 miljard dollar aan nieuwe overheidsuitgaven.

Deze nieuwe economische schade zal bovendien de toch al zeer destructieve resultaten van de klimaatcampagne op langere termijn nog versterken. De hysterie die het heeft aangewakkerd tegen het gebruik van aardgas, heeft bijvoorbeeld geleid tot beslissingen van nutsbedrijven die de elektriciteitsopwekkingscapaciteit hebben verminderd en de elektriciteitsnetwerken anderszins minder betrouwbaar hebben gemaakt, en heeft geleid tot voortschrijdende stroomuitval in Californië en ernstige stroomonderbrekingen in Texas, met vergelijkbare gevolgen voor een groot deel van de rest van de natie.

In 2017 verklaarden Lindzen en de andere wetenschappers over de voorlopers van het beleid van de regering-Obama van Biden:

‘Sinds 2009 hebben de VS en andere regeringen acties ondernomen met betrekking tot het mondiale klimaat die niet wetenschappelijk verantwoord zijn en die al hebben plaatsgevonden en zullen blijven doorgaan ernstige sociale en economische schade veroorzaken – zonder voordelen voor het milieu.’

Het IRA en ander beleid van de Biden-administratie hebben deze schade veel erger gemaakt en zullen deze nog erger maken.

Op het eerst mogelijke moment moet de IRA worden ingetrokken. Stop de offers op het altaar van klimaatverandering.

***

Bron hier.

***