John Clauser: ‘Hoe lang zal de leugen van de klimaatcrisis nog overleven?’

Nobelprijswinnaar John Clauser.

Door Samuel Furfari.

De lezers van PAN.be zijn gewend om informatie te lezen uit bronnen die de reguliere en gesubsidieerde media negeren. Hier is nog een actueel bericht. John Clauser, winnaar van de Nobelprijs voor natuurkunde 2022, wordt benoemd tot lid van de raad van bestuur van de CO2-coalitie, een Amerikaanse organisatie die in de Belgische media wordt verbannen.

Waarvoor ? Want deze prestigieuze wetenschapper, klimaatrealist, schaamt zich er niet voor om te laten weten dat hij niet gelooft in de klimaatcatastrofe – propaganda die de raison d’être van de Europese Unie is geworden.

“Het populaire discours over klimaatverandering weerspiegelt een gevaarlijke corruptie van de wetenschap die de wereldeconomie en het welzijn van miljarden mensen bedreigt (…) Tekortschietende wetenschap inzake klimaat is uitgezaaid tot schokkende journalistieke pseudowetenschap”.

Op 9 mei vierden de lidstaten van de Europese Unie Europadag. Deze datum, gekozen in verwijzing naar de verklaring van Robert Schuman, wordt beschouwd als de oprichtingsakte van de Europese Unie en vormt een van de Europese symbolen. Ter gelegenheid van deze viering gingen we naar het Berlaymont, het hoofdkantoor van de Europese Commissie, in Brussel. Er was alleen groene en klimaatpropaganda.

Nog een Nobelprijs voor klimaatrealistische fysica

Ondertussen beweert de winnaar van de prestigieuze natuurkundetitel aan de andere kant van de Atlantische Oceaan publiekelijk dat wat er over het klimaat wordt gezegd onjuist en totaal overdreven is. Toen hij toetrad tot het bestuur van de CO₂-coalitie, zei hij.

“Het populaire discours over klimaatverandering weerspiegelt een gevaarlijke corruptie van de wetenschap die de wereldeconomie en het welzijn van miljarden mensen bedreigt. Gebrekkige klimaatwetenschap is uitgezaaid tot hardnekkige journalistieke pseudowetenschap. Op zijn beurt is deze pseudowetenschap een zondebok geworden voor een grote verscheidenheid aan andere ongerelateerde kwaden. Het is gepromoot en uitgebreid door even misleide commerciële marketeers, politici, journalisten, overheidsinstanties en milieuactivisten. Volgens mij is er geen echte klimaatcrisis.”

John F. Clauser, winnaar van de Nobelprijs voor natuurkunde 2022 Stockholm – 10 december 2022.

Trouwe lezers van PAN.be weten dat ik herhaaldelijk heb gesteld dat — klimaatcrisis of niet — als we een minimum aan menselijke broederschap willen schenken aan de armen van deze wereld, we overvloediger en goedkopere energie zullen moeten hebben, wat alleen mogelijk met fossiele brandstoffen en kernenergie, de door de Groenen getolereerde energieën (wind en zon) vertegenwoordigen slechts 3% van het wereldverbruik of dat van de EU. De Nobellaureaat verwoordde het aldus:

“Er is een zeer reëel probleem bij het verzekeren van een behoorlijke levensstandaard voor de grote wereldbevolking en een daarmee gepaard gaande energiecrisis. Dat laatste wordt onnodig verergerd door wat in mijn ogen gebrekkige klimaatwetenschap is.”

Er is geen klimaatcrisis

Steven Koonin, een andere grote Amerikaanse natuurkundige van dezelfde universiteit en staatssecrretaris belast met wetenschap op het ministerie van Energie in de regering van president Barack Obama, gaf ons dezelfde visie tijdens zijn conferentie op 20 maart 2023 aan Pan en B29 Clubs. Het is jammer dat de gesubsidieerde media mensen dankzij milieuactivisten hebben laten geloven dat alleen “gekke wetenschappers” tegen klimaatcatastrofe zijn…

De CO₂-coalitie telt al meer dan 120 wetenschappers en onderzoekers – waarvan ik vereerd ben deel uit te maken – die een breed scala aan disciplines vertegenwoordigen. Zijn klimaatwetenschappelijke studies tonen duidelijk aan dat er geen klimaatcrisis is en dat stijgende CO₂-concentraties de wereld ten goede komen.

Samuel Furfari.

John Clauser is niet de enige Nobelprijswinnaar die de overdrijvingen van de theorie van klimaatverandering aan de kaak stelt. Hij ontving deze prijs, samen met twee andere onderzoekers, voor werk dat in de jaren zeventig werd uitgevoerd en waaruit bleek dat “ kwantumverstrengeling ” het mogelijk maakte dat deeltjes zoals fotonen op grote afstanden met elkaar in wisselwerking stonden, wat een communicatie leek te vereisen die sneller was dan de snelheid van het licht.

Merk op dat Clauser kritiek had geuit op de Nobelprijs voor natuurkunde in 2021, toegekend voor werk aan de ontwikkeling van computermodellen die de opwarming van de aarde voorspellen. In 2022 ontving hij op zijn beurt de Nobelprijs en in 2023 vertelde hij president Biden dat hij het niet eens was met zijn klimaatbeleid en maakte dat publiekelijk bekend.

Het wordt tijd dat de critici van de theorie van door de mens veroorzaakte klimaatverandering zich in een democratische geest uitspreken. Ik feliciteer PAN.be als eerste om dit te doen. Ik twijfel er niet aan dat anderen zullen volgen, omdat we de hype beu zijn die tot doel heeft ons in armoede te laten leven.

***

Door |9 mei 2023|39 Reacties

Deel deze pagina!

39 reacties

 1. Peter van Beurden 9 mei 2023 om 18:15- Antwoorden

  Blijkbaar is een open debat voor alarmisten een brug te ver. Ze wagen het niet om hub visie en plein public ter discussie te stellen. Ze goochelen liever met dubieuze literatuuronderzoeken van Oreskes en Cook e.a om met 97% op de proppen te komen.

  29
  3
 2. ik heb het artikel nog niet gelezen , maar kan u op voorhand vertellen ; heel erg lang of – waarschijnlijk correcter – nooit . Zeker niet als men in de media carrousel blijft ronddraaien .

  Ik keek net de statistieken van vandaag naar aanleiding van een drietal postings bij een bericht van de Correspondent over gratis energie en het succes van de energietransitie vandaag. je zou verwachten dat veel bezoekers de links hadden gevolgd als ze zich wilde informeren, maar vrijwel niemand had de links gevolgd , zo bleek uit de cijfers .

  Het verschijnsel heet conformation bias. Niet alleen de volgers van de Correspondent, maar verder alle media zijn volkomen gehersenspoeld .

  Zij die de waarheid vertellen lopen enkel nog aan tegen ‘ de muur van de media ” .

  https://bureaulesswatts.nl/de-media/

  Verder was ik vandaag in de Bibliotheek van Utrecht , waar een drukbezochte bijeenkomst was over SDG doelen. SDG doelen zijn ze her allang weer vergeten, maar niet in de echte wereld .

  Vergeet het. tel uw knopen en leg u neer bij de situatie

  8
  2
  • Peter van Beurden 9 mei 2023 om 19:37- Antwoorden

   Bert
   Was het in Utrecht bij de SDG bijeenkomst ook eenrichting verkeer of mocht je je mengen in het gelikte verhaal?

   3
   2
   • Bert Pijnse van der Aa 9 mei 2023 om 19:42

    De SGD wordt wereldwijd uitgedragen en ondersteund door 1000den (maatschappelijk) organisaties . Duizenden !!

    0
    0
   • Peter van Beurden 9 mei 2023 om 21:30

    Bert
    Het is je toch wel opgevallen dat ik iets anders vroeg. Heb je bij de lezing over SDG de daad (het protest, de kritische noot) niet bij het woord gevoegd?

    0
    0
   • Willem77 10 mei 2023 om 17:36

    Dat valt me nou tegen Bert.
    Kans voor open doel om een kritische vraag te stellen en je laat deze kans voorbij gaan.
    Dat begrijp ik niet.

    0
    0
   • Bert Pijnse van der Aa 10 mei 2023 om 18:49

    @Willem77

    Wat voor kritische vragen zou ik moeten stellen als ik niets weet van SDG doelen . Net zomin als de meeste mensen , anders was daarover allang een polemiek uitgebroken en wellicht zelfs de waanzin gestopt. Maar de SDG doelen vonden geruisloos hun weg naar 100den maatschappelijke en activistische organisaties, advocaten , NGO’s en bedrijfsleven die er hun brood mee verdienen . ( ongetwijfeld veel (klein ) kinderen )

    In ieder geval heeft mij het ertoe aangezet en onderzoek in te stellen . Na lezing van de eerst pagina reeds , kwam het mij voor dat het geen ‘ doelen zijn voor de toekomst, – agenda 2030 – maar doelen die in de afgelopen 100 jaar werden gerealiseerd, zoals te leren valt uit vele dikke boeken zoals de ‘ rationele optimist ‘ , ”hamburgers in het paradijs’ , ”de tovenaar en de planeet” en ‘ de blauwe aarde. En mijn boekje ‘ de Nieuwste economie ‘ .

    Boeken waar ik mensen op wijs als ik tegen hun ”muur van de media” oploop. Willen ze daar geen kennis van nemen dan zoeken ze het maar lekker zelf uit.

    De volgelingen van de doctrine willen niet luisteren omdat ze anders geen werk of business case meer hebben en dat is begrijpelijk . Ze graven blijmoedig hun eigen graf , maar het betaalt wel goed .

    De SDG doelen maken aldus deel uit van plannen die zijn ontstaan uit pure paniek van onze leiders. ( Rio summit van 1992 ) vanwege de krimpende wereldeconomie. Dat hun oplossingen in de vorm van SDG doelen uiteindelijk op de klippen zullen lopen en als een boemerang zullen terugslaan – zoals verschillende respondenten hier terecht betogen is onvermijdelijk , maar het zal nog lange tijd vergen voordat de volgelingen dat zullen inzien en de publieke opinie zullen doen draaien.

    Tot die tijd zullen de Keutelmansen volop op het orgel gaan omdat ze zich onoverwinnelijk weten.

    1
    0
  • op linked kwam vandaag een voorbeeld langs van een huizenkoper die verplicht werd bij aankoop een lening aan te gaan voor een warmtepomp en zonnepanelen . De opmaat voor de gangbare praktijk .

   Wat mij betreft ; ”eigen schuld dikke bult ‘ en ‘ wie niet luisteren wil moet maar voelen ‘ .

   ” We told you so ” , zal een veel gebruikte kreet worden .

   16
   0
   • Cornelia 9 mei 2023 om 22:05

    Ik heb vernomen dat er extra hypotheek kan worden verstrekt om je huis te verduurzamen.
    Bedrijven die in die verduurzaming gaan zitten zullen spekkoper zijn, de zakken vullen en de huizenbezitter laten betalen, wat een geweldige businesscase.
    En niet te vergeten…
    Een 0 meting om de energie prestatie index van je huis te bepalen.
    elke 5 jaar controle van deze prestatie index om aan te passen aan nieuwe technieken en mogelijkheden.
    Jaarlijkse controle gas, jaarlijkse controle elektrische installatie, jaarlijkse controle warmtepomp, jaarlijkse controle balansventilatie, jaarlijkse controle CO2 meting, jaarlijkse schoorsteen controle…
    Wat vergeet ik nog?

    14
    1
   • Johan D. 9 mei 2023 om 23:08

    Cornelia, you ain’t seen nothing yet…
    1984 en de Stasi waren er niks bij. De inzet van AI staat nog in de kinderschoenen. Kan je je voorstellen wat er gebeurt wanneer al jouw persoonlijke gegevens die je in de loop der jaren op het internet hebt gezet, door AI bij elkaar worden gebracht? En tel daar ook bij op al je belastingaangiftes, betaalgegevens, medisch dossier, telefoon- en internetdata en politie-informatie (ANPR, Amigo-boras, strafblad, bekeuringen etc.), bewakingscamera’s etc.

    9
    0
  • Udo tijdelijk terug van Spain 9 mei 2023 om 20:04- Antwoorden

   Bert.
   Juist de media stuurt en beheert ons leven. De enige oplossing is dus, geen krant meer, geen NPO, NOS en RTL enz. Alléén nog maar selectief en proberen via alternatieve media je eigen beeld te kunnen vormen. Doe ik al jaren. En bij de verkiezingen de juiste keuze maken. Ook al heb ik mijn twijfels. Mij stemt hel meer positief dat mensen als Clauser en ook anderen, die nog actief zijn, hun stem laten horen. Er is altijd hoop.

   14
   0
   • Bert Pijnse van der Aa 9 mei 2023 om 20:28

    @ udo, media zijn niet weg te denken. ( lees het artikel met de verwijzing naar de BBC serie how art made the world )

    Wat ik doe is mensen voortdurend wijzen op het feit dat de media hen hersenspoelen . Overal plaats ik mijn artikel ‘ de media ‘ , maar inplaats van dat mensen daar notie van nemen, vallen ze het artikel aan onder verwijzing naar artikelen die ze gelezen hebben in de msm. tsjaa.

    Maar de implementatie van de economie van de energietransitie ‘ is voltooid ‘ nmm . De -ja- triljarden daarin gaan over de aardbol en Al Gore en zijn vrienden lachen zich helemaal gek. Niet in de laatste plaats omdat de gehele wereldbevolking in hun verhaal trapte .

    7
    1
 3. Cor 9 mei 2023 om 19:26- Antwoorden

  Er zijn vele wetenschappers die de onzin van de klimaathoax bevestigen, zie deze groep en bijvoorbeeld Clintel waar zich 1500 wetenschappers zich achter scharen. Alleen de betaalde MSM mag hier niets over schrijven of laten zien, anders worden ze aan de kant gezet en hebben ze geen eten meer. Er is bij een groot aantal mensen een gebrek aan waarheidsvinding, ze geloven alles wat het narratief hun verteld. Nadenken en vragen stellen is voor deze mensen geen competentie meer. Hun competentie is het blindelings volgen wat het narratief verkondigd. En de oorzaak hiervan is de angstpandemieen die ons al decennia lang tijstert, met maar 1 doel en dat is controle en macht over de wereldbevolking. Agenda 2030 van het WEF.

  17
  2
 4. Peter van Beurden 9 mei 2023 om 19:31- Antwoorden

  Bert
  Bij BLCKBX gaat het anders zeer regelmatig over SDG. En het klinkt allemaal zo geweldig. Net een gelikte reclameboodschap. Wie kan daar nou op tegen zijn. Maar intussen worden we er massaal ingeluisd. En opgesloten in onze 15 minuten wijken. Vrijwel analoog aan ophokken zoals tijdens de lock-downs. Bedoeld als proefproject in gehoorzamen. opzitten en pootjes geven.

  7
  2
  • @peter van beurden , u moet ook niet naar blckbx kijken . :-)

   Alternatieve media die verhalen herkauwen vanuit de media .

   0
   5
   • Peter van Beurden 9 mei 2023 om 21:26

    Bert
    Al eens gekeken en vooral geluisterd? Ik hoor toch voortdurend een ander verhaal.
    Maar ik begrijp het al, niet kritisch genoeg voor jou. Heb je iets beters? Een van de andere genoemden? Nee, jouw blog ken ik al. Daar zorg je wel voor. BLCKBX heeft wel een groter bereik volgens mij.
    Beluister dit eens, dan heb je weer stof genoeg. Zou dit de Raspoetin van Kaag zijn?
    https://www.youtube.com/watch?v=zW_PytCympM&t=186s

    4
    3
 5. EaB 9 mei 2023 om 19:36- Antwoorden

  Net op npo1 Nadia over klimaat. Om 19 uur dus. Ook onze invloedrijkste klimaat wetenschapper. Detlev van Vuren. Als laatste was er de zeespiegelstijging. Over 150 jaar komt er meters bij. Dat is nog eens wat anders dan die verhalen dat er maar 18 cm per jaar bijkomt. Aangezien dit niet bij ongehoord Nederland is hebben we het niet over rechtse complotdenkers maar serieuze mensen zodat doorvragen of een andere kant van het verhaal niet nodig is.
  Ervoor waren de grootouders voor klimaat. Ze hadden zich ingelezen en na een paar bladzijden was er al de hockeystick. Dat was schrikken en directe actie was noodzakelijk. Ook zaten er drie koters in de zaal waarvoor ze het allemaal doen.

  Nu vrouwen die geen kinderen willen om hen te behoeden voor klimaatverandering.
  Een man die er zo van geschrokken is dat je je kinderen het aandoet dat ze over vijftig jaar van klimaatramp naar klimaatramp strompelen. Hij heeft zich er voor laten steriliseren.

  Detlev vindt dat we naar nul co2 emissie moeten gaan om de wereld aan onze kinderen te kunnen doorgeven.

  Nu twee activisten van Extension rebellion.
  De jongen had een concert van verdi verstoord door er doorheen te schreeuwen. Twintig willekeurige bezoekers hebben hem de zaal uit gesmeten zonder op de bewaking te wachten. Mevrouw van xr denkt na over een hongerstaking. Ze is bereid om haar leven op te geven voor het klimaat. Er gaan nu al zoveel miljoenen mensen dood aan het klimaat.
  Zo te zien is ook het publiek goed geselecteerd op klimaat angst.

  Een breed gedragen uitzending over klimaat met vele aspecten van het klimaatactiewezen.

  Jammer dat er nog geen afgestudeerden zijn van de nieuwe studie klimaatpsychologie zijn. Patienten zijn er straks genoeg.

  17
  1
  • MSG 10 mei 2023 om 10:33- Antwoorden

   Aan de ene kant is het wel weer positief dat mensen met zo’n geradicaliseerd wereldbeeld zich niet meer wensen voort te planten.

   8
   0
   • Peter van Beurden 10 mei 2023 om 10:43

    MSG
    En daarna natuurlijk voor zichzelf elke medische hulp weigeren. Wel consequent zijn.

    Niet de kinderen zijn het probleem, maar in hun optiek natuurlijk, de ouderen. En in een primitieve samenleving was 30 jaar al oud.

    Als alle alarmisten dat nu eens in hun oren knoopten en er zelf naar handelden was het probleem, zoals zij dat zien, opgelost.

    2
    0
   • Peter van Beurden 10 mei 2023 om 10:44

    MSG
    even wachten…

    1
    0
 6. Peter van Beurden 9 mei 2023 om 19:41- Antwoorden

  Wanneer komt er een parodie op Nadia de zelfgenoegzame?

  3
  3
 7. EaB 9 mei 2023 om 19:51- Antwoorden

  De klimaat crisis escaleert zoveel dat het ineens gaat over sabotage in plaats van demonstreren. Nog niet meteen met een bom aanslag. Er zijn meer manieren om zaken kapot te maken.
  A de klimaat psycholoog is ook in de uitzending. Ze is voor een verbod op reclame voor vliegen en nog wat zaken waarvan de actievoerder van vindt dat anderen dat niet mogen.

  Dit was nadia van de vpro over klimaat.

  5
  1
 8. Peter van Beurden 9 mei 2023 om 19:59- Antwoorden

  Is Detlev van Vuuren erg verdwaald in de klimaatwetenschap?

  https://www.youtube.com/watch?v=zW_PytCympM&t=186s

  Hier (op ongeveer 4,5 minuten)noemt hij tussen neus en lippen door ook nog even de Limburgse overstromingen een voorbeeld van de klimaatverandering. Ik dacht dat het hier weer betrof.

  Maar gewillige jeugd kun je blijkbaar alles vertellen. Charlatan of wetenschapper?

  9
  2
 9. Peter van Beurden 9 mei 2023 om 20:14- Antwoorden

  En Detlev gaat verder met: CO2 is by far the most important greenhousegas (op 8 minuten).
  Laat hij er hier niet bewust waterdamp weg? Of is hij verdwaald in zijn eigen verhaal. Of is het een zogenaamd leugentje om bestwil om de wereld te redden? Merkwaardig.
  Maar het is dan ook in Paradiso. En daar gaan we als we braaf zijn allemaal heen.
  Detlev is toch niet toevallig Modelleur?

  7
  2
 10. Peter van Beurden 9 mei 2023 om 20:22- Antwoorden

  En dan begint hij vervolgens ook nog over koraalriffen te neuzelen op 14 minuten. Wanneer komen de ijsberen langs, de zinkende eilanden en de walrussen.

  Volgens mij heeft Detlev geen tijd om zijn literatuur bij te houden en is hij niet helemaal in staat om over zijn eigen gemodelleerde schuttinkje heen te kijken. Maar ik vind het zo spannend dat ik nog even blijf luisteren naar zijn ingestudeerde verhaaltje. Zou het een parodie op de klimaathoax zijn?

  10
  1
 11. Peter van Beurden 9 mei 2023 om 21:17- Antwoorden

  Het hele verhaaltje heb ik met kromme tenen beluisterd. Intussen ben ik er wel achter waar doorgeefluikjes Jetten en Kaag het vandaan hebben. En waar XR het vandaan heeft, en die andere tafelplakker. Waar doorgeefluikje van Vuuren het vandaan heeft is me niet duidelijk. Die modelleert alleen. Gelukkig bleven de zinkende eilanden en de walrussen en ijsberen me bespaard.

  Zouden we Detlev niet kunnen uitlenen aan China en India om hem daar zijn stichtelijke werk te laten doen. Al was het maar om hen daar duidelijk te maken geen goederen voor het westen nog te produceren. Dat scheelt aardig wat transporten.

  Dan gaan we in de visie van Detlev hier met zon en wind onze eigen windturbines bouwen met staal dat met behulp van waterstof uit ons geconfisqueerde wagenpark wordt gemaakt. De spaarzame elektrische auto’s maken we dan uit bioplastics en de biofuel uit maairesten en houtsnippers.

  En geloof het of niet van Detlev mag het. Biocentrales gestookt met houtige biomassa. Te telen op Schiphol dat dan veel te groot is en waar je olifantsgras geheel biologisch kunt telen. Dan komen er ook geen ganzen. Die houden daar niet van.

  Er is nog veel te doen voor de CO2 coalitie en voor CLINTEL. Nodig Detlev eens uit. een vegetarisch hapje is genoeg. Of een bordje luie wijvenpap van oud brood en havermelk.

  13
  2
 12. Scheffer 9 mei 2023 om 21:33- Antwoorden

  De ‘klimaatcrisis’ is terminaal, is politiek en wetenschappelijk ten dode opgeschreven, alleen realiseren de ‘klimaat’ politici het nog niet.

  Het besef zal bij ze gaan inslaan als een bom. De energie transitie beland in een vrije val als de gebrainwashte burgers het fake alarmisme en de valse IPCC ‘wetenschap’ door krijgen.

  9
  2
  • Cornelia 9 mei 2023 om 21:57- Antwoorden

   Ach welnee, alles ligt nu al op straat, maar niemand doet er wat mee, als het straks tegenvalt krijgen de tegenstribbelaars de schuld, die worden publiekelijk opgeruimd en de rest houdt dan wel zijn mond.

   6
   3
 13. Cornelia 9 mei 2023 om 21:46- Antwoorden

  Een deel van de mensen is zo dom, die geloven alles wat de media vertellen, en er is ook een flinke groep die gewoon niet het achterste van haar tong laat zien.
  Als je je kritisch uitlaat ten aanzien van de energietransitie mag je bij de manager komen, die gaat je vertellen dat jouw opvatting niet strookt met de bedrijfsfilosofie.
  Nadat je in meer of minder bedekte termen te horen hebt gekregen dat het niet de bedoeling is dat je de bedrijfsfilosofie af valt en je toch je hypotheek moet betalen hou je voortaan wel je mond.

  8
  2
  • Zie het voltallige personeel van de divisie ;’ energietransitie vanTNO ‘ , de besturen van TU’s , universiteiten ( Nyenrode, Erasmus , UvA , UvU , enzovoorts ; de besturen van provincies ( BBB is vrijwel overal kaltgesteld inmiddels of werkt samen met GL ) , de NPO , en ga zo maar verder. On wordt uitgeschakeld .

   In het boek ‘ in Europa ‘ beschrijft Geert Mak een en ander tot in detail en inmiddels is Geert Mak zelf ook overgelopen.

   Nee hoor, zegt men hier : ”de energietransitie is op z’n retour’ . haha . Het begint pas !

   4
   2
 14. Henry in Zuid-Afrika 9 mei 2023 om 22:12- Antwoorden

  Ja. Ja. Ik heb ook even naar de onzin van Nadia geluisterd. De rebellen mochten ook vertellen dat ze straks overal suiker in de benzine tanks gaan gooien. Misschien is het geen gek idee om een dop met slot te kopen.
  Bizar. Die kinderen.

  6
  1
  • Peter van Beurden 9 mei 2023 om 22:36- Antwoorden

   De kinderen/jongvolwassenen die door Detlev van Vuuren en anderen worden gebrainwasht. Zou hij zichzelf ooit afvragen of zijn modelletjes overeen komen met de werkelijkheid? Of houdt hij zijn vingers krampachtig in zijn oren als mensen die voor hem toch echt een maatje te groot zijn, iets anders beweren en het op goede gronden nog aantonen ook?

   Die alternatieve geluiden worden door hem niet eens aangestipt en becommentarieert. Zou dat afbreuk doen aan zijn verhaal? Niet sterk. Wie kent er een dialoog van hem met een andere wetenschapper die het tegengestelde standpunt vertegenwoordigd. Paradiso is daar nu niet de arena voor. Eenrichtingverkeer.

   5
   2
 15. Modelleur 10 mei 2023 om 08:20- Antwoorden

  John Clauser Weer een 80-jjarige die meent het licht te hebben gezien.

  Hij kreeg een Nobel prijs voor werk dat hij deed toen hij 30-40 jaar oud was. Ga eens na: zo goed als alle Nobelprijswinnaars in de wetenschappen deden hun grootste verwezelijkingen toen ze 30-50 jaar waren. Nog nooit heeft iemand grootse nieuwe inzichten bekomen toen hij 80 was.

  2
  9
  • Willem77 10 mei 2023 om 08:44- Antwoorden

   HdeJ was toch verbannen door Hans Labohm?
   Toch weer terug onder vals pseudoniem?

   1
   1
   • Peter van Beurden 10 mei 2023 om 09:44

    Willem77
    Goed gedetecteerd. Dat Vlaams zit er geduchtig ingeramd net als zijn dogma. Arme man, of weet hij dat ook niet. Woke misschien?

    2
    1
  • PRO CO2 Beweging! 10 mei 2023 om 09:11- Antwoorden

   Nobelprijswinnaar 2021 Syukuro Manabe ( 91 jaar):

   ‘What is happening is that we are burning fossil fuels at a tremendous speed. We are burning coal, which has accumulated over a few hundred million years, in a few centuries instead of a few hundred million years. That is why the climate is changing so rapidly and posing profound problems for us.’

   0
   1
  • Peter van Beurden 10 mei 2023 om 09:40- Antwoorden

   Modelleur??
   En hoe oud ben jij nu? Heb je op basis van je roemruchte prestaties enig recht van spreken? Je durft op deze site niet eens een artikel te schrijven waaruit je eigen kennis van zaken blijkt.

   Het gaat niet om de leeftijd, het gaat om het bewijs dat zoals je al eerder opmerkte niemand kan leveren. Ook Syukuro Manabe niet. Heb je een debat van hem met bijv. Happer achter de hand?

   En, het belangrijkste, zit Syukuro Manabe nu net als Job op de mestvaalt om het goede voorbeeld te geven of heeft hij zijn Nobelprijs per postduif laten bezorgen?

   3
   1
 16. Peter van Beurden 10 mei 2023 om 10:00- Antwoorden

  PRO CO2 Beweging!?? Trol
  Meteorologen en voorspellen. En dat dan over de voor mij verre toekomst. Modelleurs gaan om met de gegevens die zij aangeleverd krijgen of met veronderstellingen waarvan zij de impact zelf niet kunnen overzien. Sommigen gebruiken dat als gereedschap en anderen met de arrogantie van een alwetende, als een stok om een hond te slaan.

  Syukuro (Suki) Manabe
  His revolutionary idea — using numerical modeling to predict how the Earth’s surface temperatures are influenced by atmospheric conditions

  Ook modelleur dus. Garbage in Garbage out. Tot het tegendeel bewezen is. De aarde red zich wel.
  Met het bekende leven erop vergelijkbaar met nu, al 400 miljoen jaar en de mens komt pas gekeken. Gewoon adapteren en geen geld wegsmijten aan niet werkende leefmilieu verpestende oplossingen. Zoals daar zijn: zonneakkers, windparken, biocentrales, waterstoffabrieken draaiend op er ervoor genoemde milieuverpesters. Doe mij maar kernenergie te beginnen in veilige landen.

  4
  1
 17. Ed Zuiderwijk 10 mei 2023 om 11:16- Antwoorden

  Alarmisten vermijden debat omdat debat de antidote is voor hun waanzin. Als ze in debat gaan geven ze impliciet toe dat ze onzin verkondigen. En dat kan natuurlijk niet. Beter om de leugen te leven.

  4
  0

Geef een reactie