Met grote droefenis geven wij kennis van het overlijden van Jeroen Hetzler – gedurende vele jaren een van de sterauteurs op Climategate.nl.

Jeroen Hetzler werd geboren in 1949. Hij studeerde aan de toen geheten Universiteit Wageningen tropische bosbouw/bosbedrijfseconomie. Studeerde af in 1979 en trad in dienst bij de toen geheten AMRO Bank, thans ABN AMRO. Hij ontwikkelde daar samen met 5 andere Europese banken een uniform kredietbeoordelingsnorm voor internationaal opererende banken. Volgde daarna de AMRO International Banking Course. Tenslotte was hij daar werkzaam als kredietbeoordelaar Corporate Banking.

Daarna was hij werkzaam bij het Hoogheemraadschap van Rijnland alwaar hij een managementinformatiesysteem ontwikkelde, een vijfjarenbegroting opzette en met behulp van statistische tijdreeksanalyse diverse beslissingsmodellen ontwikkelde.

Na bijna 4 jaar zeilen in de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan was hij als interim via Randstad werkzaam bij diverse projecten als projectleider.

Jeroen laat een rijk oeuvre na. Zie hier.

Hij was niet alleen begenadigd auteur en analist, maar bovenal een aimabel mens.

Wij zullen hem zeer missen.

Zijn onafscheidelijke lijfspreuk:

Ceterum censeo Legem Climae delendam esse.

(Overigens ben ik van mening dat de klimaatwet moet worden vernietigd.)

Redactie van Climategate.nl