Heerlijk jaar was dat. Wij gingen voor het eerst met de tent naar Scandinavië. Onze dochter van 7 wilde nog een oog in haar achterhoofd vanwege alle watervallen die van alle kanten naar beneden denderden, niet wetende, dat dat het begin van het einde was (sarc).
Heerlijk gekampeerd bij een boer, waar de douche en het drinkwater van de berg kwamen. ‘sNachs gewekt door de snuivende bruinvissen, waar zoon van 11 met zijn zusje de volgende morgen tussen ging kanoën.
Vis grillen op kampvuur.
En het Noorse zelfmoord getal dook naar beneden.
Ja, het hoeft niet altijd op een Franse of Italiaanse berg te zitten.
Geen enkel bewijs van klimaatverandering.
Het enige dat écht veranderd is de demografie in ons land, de mentaliteit en de rust.
En kijk eens naar de beelden met alleen maar echte blanke Nederlanders al dan niet in de rij gewoon rustig op hun beurt wachtend.
Geen hangende slissende Noord Afrikanen op de stranden, geen extra lange shots van hoofddoeken en ander import om inclusiviteit uit te stralen.
Het weer is zelfs niet eens veranderd, het kan nog steeds warm zijn in de zomer.
Wat het meest in het oog springt is de achteruitgang van ons land, definitief naar de donder geholpen door verdunning van de oorspronkelijke bewoners met import van kanslozen door superrijken, de global elite die één wereld met wereldburgers nastreven bestuurd door een ongekozen leider.
Maar hey, laten wij ons lekker druk maken over de fake klimaatverandering.
42
12
HermanQ
12 sep 2023 om 22:17
Het klimaat verandert en ontkenning is niet alleen naïef, maar is ook geen bijdrage aan een noodzakelijke gedragsverandering van overheden. We hebben te maken, met een commercieel gedreven “Climate crisis” en hoewel er niets mis is met een verstandige energietransitie, zal dit niet of nauwelijks meetbaar het klimaat beïnvloeden. Het herstellen van natuurlijk evenwicht door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en te bebossen i.p.v. ontbossen kan natuurlijk geen kwaad en levert ook wel een positieve bijdrage.
Dat laat echter onverlet, dat we niet in staat zijn, om het klimaat aan te passen aan onze wensen en wij zullen ons moeten aanpassen aan een veranderend klimaat. Door omstandigheden gedwongen zal de prioriteit dan ook steeds meer verschuiven van mitigatie naar adaptatie. Bangladesh heeft als voorbeeld meer aan een paar goede dijken, dan aan het akkoord van Parijs.
Paul, natuurlijk moeten we de klimaatgelovigen voortdurend blijven wijzen op hun gebrek aan historisch besef; maar laten we ook de hand in eigen boezem steken
1976, ik werkte toen in Rotterdam bij het gemeentelijke computercentrum.
En ja, ineens weet ik het weer.
In verband met de tropische hitte dat jaar gingen we werken met een tropenrooster.
Van 06:00 tot 12:00 en dan naar huis.
Ben benieuwd hoeveel reageerders op CG, ouwe knarren natuurlijk, dezelfde herinneringen hebben.
16
5
Henk de Jong
12 sep 2023 om 17:20
Ik weet het nog goed, toen werkzaam bij het (toen nog resrespectabele ) KNMI in de Bilt. Ik denk dat ze het daar zelf inmiddels (bewust) zijn vergeten. Of weggehomogeniseerd in de temperatuur meetreeksen. Onwelgevallige informatie die door het Ministerie van Waarheid moet worden weggepoetst.
Toen gingen we in Rotterdam met een tropenrooster werken. Van 06:00 tot 12:00.
Ik was het helemaal vergeten.
9
7
AnthonyF
11 sep 2023 om 21:05
Mijn hemel, je kunt kennelijk al duimpjes omlaag krijgen als je een herinnering ophaalt. Ben benieuwd wie zich geschoffeerd voelt. Zal wel een hekel aan mij hebben maar durft niet te reageren.
Zielig.
9
2
Modelleur
12 sep 2023 om 08:07
“Mijn hemel, je kunt kennelijk al duimpjes omlaag krijgen als je een herinnering ophaalt.”
Erger nog: je bericht kan verwijderd worden wanneer je feiten ophaalt die ongewenst zijn.
5
1
AnthonyF
12 sep 2023 om 12:31
Modelzeur, ik leg het nog een keer uit. Goed opletten hoor.
Bij mij gaat het over herinneringen over feiten. Ja, in 1976 werkten wij in Rotterdam met een tropenrooster. Dat is een te controleren feit.
Bij jouw gaat het steeds over een op geen enkel wetenschap gebaseerde gewenste ‘ realiteit’.
Als het niet begrijpt leg ik het met plezier nog een keer uit hoor.
Dag jongen.
3
1
Peter van Beurden
12 sep 2023 om 15:22
Modelleur
Bedoel je feiten of dogma’s? Geloof of wetenschap? Gewenst of ongewenst?
tja Paul,
Italië was toen nog niet in beeld.
Maar nu, hier op mijn heuvel, tovert Hans, ongewild denk ik, mooie plaatjes in mijn kop, net als bij jou.
Ongewild, want het zal Hans zijn bedoeling wel zijn geweest dat ik over klimaat toen en nu na ga denken, maar ik verdom het – ik blijf nog even genieten van die herinneringen.
@Theo – gehoord in Open Lucht Museum: Op rieten daken groeit mos. Dit mos blijft dankzij vocht kleven. Bij lange droge/warme periodes verdween de kleeflaag en dankzij de zwaartekracht gleed het mos naar beneden; de boeren zeiden dan “het is zo warm dat de mossen van het dak vallen”.
10
0
Henk van der Veen
11 sep 2023 om 16:46- Antwoorden
De link is naar Facebook (= “de bron van alle kwaad”). Dat kan echt niet hoor!
Het is dat er in het oude fragment ook al klimaatverandering wordt genoemd….
2
4
Bob
11 sep 2023 om 19:17
Ronald en EAB, jullie maken allebei de klassieke fout om over het klimaat te praten dat is een blunder van jewelste want jullie hebben het over het alledaagse weer. Zoals het spreekwoord duidelijk zegt “ 1 zwaluw maakt nog geen zomer”, een pasr dagen warm weer verandert geen klimaat. Voor de goede orde het klimaat bestaat helemaal niet want het is door de mens gedefinieerd als het gemiddelde van het alledaagse weer! Over een periode van 30 jaar dus kort gezegd de uitkomst van een sommetje dat nog fout is ook. De gemiddelde temperatuur bestaat ook niet.
Voor jullie beleving sinds 1998 hebben we ca 30 procent meer zon dat is ca 500 uur daarom wordt het warmer de zon is de enige planeet die een aandrijvende kracht geeft tov de warmte. De oorzaak hiervan, niet lachen, is dat de lucht schoner wordt dus al die verhalen over vliegen etc worden hierdoor ontkracht. Blijkbaar is schone lucht slecht voor het “klimaat” dus zou ik zeggen weg met al die onzin van die zgn renewable energy. Dit maskt de energievoorziening alleen maar slechter en de dag van een volledige blackout komt steeds dichterbij. Het lichtnet moet nu al 60000 keer per jaar gestabiliseerd worden lekker betrouwbaar in de oude situatie was dat 3 keer per jaar en hoe meer rommel erbij komt hoe slechter het wordt, dus zo snel mogelijk stoppen en al die rotzooi afbreken waarna we de grootste milieuramp hebben gecreeerd. Kortom wanneer gaan er zich mensen met verstand mee bemoeien.
16
3
Henk de Jong
12 sep 2023 om 17:35
@ Bob, het klimaat bestaat niet. Schot in de roos en helemaal correct. Het is een (schijn) rekenkundig gemiddelde over gemeten weersinformatie gedurende 30 jaar.
Pikant detail : de klimaatwetenschappers bestaan dus ook niet, het zijn mensen die computermodellen loslaten op statistische bestanden, en hebben nauwelijks kennis van klimaat of meteorologie. Kijk maar eens naar hun opleidingen. So ioloog, geograaf, technisch ingenieur etc.
Als je iets wilt zeggen over het toekomstige klimaat (weer over gemiddeld 30 jaar of langer), dan moet je iets kunnen zeggen over het weer voor de komende 30 jaren.
En zelfs ons ECMWF (European Centre for Mediumrange Weather forecast) komt niet verder dan een grove verwachting voor 10 dagen vooruit.
Henry in Zuid-Afrika
11 sep 2023 om 20:13- Antwoorden
Stel je de Gleissberg zonnecyclus voor als een sinus golf met een ietwat variabele golflengte- variabel vanwege de invloed vd planeten- van pakweg 88 jaar.
Dan was 1976 een vd drogere jaren, net zoals 2019 tot 2023.
Dit kon ik afleiden door het kijken naar T max globaal.
Dat komt gewoon omdat in de top en in het dal vd sinus functie, de snelheid van de natuurlijke opwarming en afkoeling, respectievelijk, het kleinst is.
Heerlijke zomer… ik was toen 13 jaar, wij woonden in Soest-Zuid en gingen 2x per dag naar het Soester Natuurbad. ’s Morgens op de fiets door het bos en dan zwemmen van 7 tot half 8. Thuis snel douchen en ontbijten, naar school en na school weer naar het zwembad tot 18 uur. Elke dag van 30 april tot 1 september… Wij gingen niet vaak op vakantie omdat het geld er niet voor was maar wij kregen met 3 kinderen wel elk jaar een abonnement voor de fietsenstalling en toegang tot het zwembad.
In de jaren ’80 waren er veel natte/koude zomers waardoor het bezoekersaantal terugliep. Uiteindelijk is het zwembad gesloten, volledig gesloopt en vervangen door een lelijk hotel met golfbaan.
Achteraf besefte ik hoeveel geluk we gehad hebben met de vele heerlijke zomers in de jaren ’60 en ’70.
Aan de op zich correcte analyse van EW over XR, ontbreekt nog iets. XR gelooft namelijk dat als we nu niet ingrijpen, de wereld binnen 12 jaar ten onder gaat. Zij baseren zich daarbij ten onrechte op het worst-case scenario uit het IPCC rapport, (RCP 8.5) waarbij nota bene in hetzelfde IPCC rapport is aangegeven dat het een niet realistisch scenario is.
Toch is het om politieke redenen in de SDM (Summary for Decision Makers) gepresenteerd als ‘standard scenario’, ongetwijfeld om druk op de ketel te houden, echter nergens in het rapport is het uitstervingsscenario zoals XR dit hanteert te vinden.
Het spel dat de VN, bij monde van Guterres speelt om westerse democratieën voor te houden dat ‘we are on the highway to climate hell’ en ‘the oceans are boiling’ terwijl hij merkwaardigerwijs niets daarover zegt in zijn BRICS (merendeels geen democratieën) summit speech. Dat is vreemd, want als je bijgaande grafiek van World on Data bekijkt, dan zijn het juist de Aziatische landen die het meeste (en toenemend) uitstoten.
Waarom o.m. Nederland (niet eens terug te vinden in de grafiek) door XR is uitgekozen om actie te voeten laat zich raden. In China zouden ze zich niet lang op het Tiananmenplein hebben kunnen vastplakken.
Heerlijk jaar was dat. Wij gingen voor het eerst met de tent naar Scandinavië. Onze dochter van 7 wilde nog een oog in haar achterhoofd vanwege alle watervallen die van alle kanten naar beneden denderden, niet wetende, dat dat het begin van het einde was (sarc).
Heerlijk gekampeerd bij een boer, waar de douche en het drinkwater van de berg kwamen. ‘sNachs gewekt door de snuivende bruinvissen, waar zoon van 11 met zijn zusje de volgende morgen tussen ging kanoën.
Vis grillen op kampvuur.
En het Noorse zelfmoord getal dook naar beneden.
Ja, het hoeft niet altijd op een Franse of Italiaanse berg te zitten.
Geen enkel bewijs van klimaatverandering.
Het enige dat écht veranderd is de demografie in ons land, de mentaliteit en de rust.
En kijk eens naar de beelden met alleen maar echte blanke Nederlanders al dan niet in de rij gewoon rustig op hun beurt wachtend.
Geen hangende slissende Noord Afrikanen op de stranden, geen extra lange shots van hoofddoeken en ander import om inclusiviteit uit te stralen.
Het weer is zelfs niet eens veranderd, het kan nog steeds warm zijn in de zomer.
Wat het meest in het oog springt is de achteruitgang van ons land, definitief naar de donder geholpen door verdunning van de oorspronkelijke bewoners met import van kanslozen door superrijken, de global elite die één wereld met wereldburgers nastreven bestuurd door een ongekozen leider.
Maar hey, laten wij ons lekker druk maken over de fake klimaatverandering.
Het klimaat verandert en ontkenning is niet alleen naïef, maar is ook geen bijdrage aan een noodzakelijke gedragsverandering van overheden. We hebben te maken, met een commercieel gedreven “Climate crisis” en hoewel er niets mis is met een verstandige energietransitie, zal dit niet of nauwelijks meetbaar het klimaat beïnvloeden. Het herstellen van natuurlijk evenwicht door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en te bebossen i.p.v. ontbossen kan natuurlijk geen kwaad en levert ook wel een positieve bijdrage.
Dat laat echter onverlet, dat we niet in staat zijn, om het klimaat aan te passen aan onze wensen en wij zullen ons moeten aanpassen aan een veranderend klimaat. Door omstandigheden gedwongen zal de prioriteit dan ook steeds meer verschuiven van mitigatie naar adaptatie. Bangladesh heeft als voorbeeld meer aan een paar goede dijken, dan aan het akkoord van Parijs.
Paul, natuurlijk moeten we de klimaatgelovigen voortdurend blijven wijzen op hun gebrek aan historisch besef; maar laten we ook de hand in eigen boezem steken
1976, ik werkte toen in Rotterdam bij het gemeentelijke computercentrum.
En ja, ineens weet ik het weer.
In verband met de tropische hitte dat jaar gingen we werken met een tropenrooster.
Van 06:00 tot 12:00 en dan naar huis.
Ben benieuwd hoeveel reageerders op CG, ouwe knarren natuurlijk, dezelfde herinneringen hebben.
Ik weet het nog goed, toen werkzaam bij het (toen nog resrespectabele ) KNMI in de Bilt. Ik denk dat ze het daar zelf inmiddels (bewust) zijn vergeten. Of weggehomogeniseerd in de temperatuur meetreeksen. Onwelgevallige informatie die door het Ministerie van Waarheid moet worden weggepoetst.
1976, verrek.
Toen gingen we in Rotterdam met een tropenrooster werken. Van 06:00 tot 12:00.
Ik was het helemaal vergeten.
Mijn hemel, je kunt kennelijk al duimpjes omlaag krijgen als je een herinnering ophaalt. Ben benieuwd wie zich geschoffeerd voelt. Zal wel een hekel aan mij hebben maar durft niet te reageren.
Zielig.
“Mijn hemel, je kunt kennelijk al duimpjes omlaag krijgen als je een herinnering ophaalt.”
Erger nog: je bericht kan verwijderd worden wanneer je feiten ophaalt die ongewenst zijn.
Modelzeur, ik leg het nog een keer uit. Goed opletten hoor.
Bij mij gaat het over herinneringen over feiten. Ja, in 1976 werkten wij in Rotterdam met een tropenrooster. Dat is een te controleren feit.
Bij jouw gaat het steeds over een op geen enkel wetenschap gebaseerde gewenste ‘ realiteit’.
Als het niet begrijpt leg ik het met plezier nog een keer uit hoor.
Dag jongen.
Modelleur
Bedoel je feiten of dogma’s? Geloof of wetenschap? Gewenst of ongewenst?
tja Paul,
Italië was toen nog niet in beeld.
Maar nu, hier op mijn heuvel, tovert Hans, ongewild denk ik, mooie plaatjes in mijn kop, net als bij jou.
Ongewild, want het zal Hans zijn bedoeling wel zijn geweest dat ik over klimaat toen en nu na ga denken, maar ik verdom het – ik blijf nog even genieten van die herinneringen.
Jezus Cornelia. Hou je een beetje in.
Goed stuk geschiedenis,
Ze maken er nu onzin van met hun klimaat geneuzel.
Wel mooi die oude auto’s en lange haren.
Waar komt anders die spreuk vandaan, het is zo heet dat de mussen van het dak vallen.
@Theo – gehoord in Open Lucht Museum: Op rieten daken groeit mos. Dit mos blijft dankzij vocht kleven. Bij lange droge/warme periodes verdween de kleeflaag en dankzij de zwaartekracht gleed het mos naar beneden; de boeren zeiden dan “het is zo warm dat de mossen van het dak vallen”.
De link is naar Facebook (= “de bron van alle kwaad”). Dat kan echt niet hoor!
Het is dat er in het oude fragment ook al klimaatverandering wordt genoemd….
Ronald en EAB, jullie maken allebei de klassieke fout om over het klimaat te praten dat is een blunder van jewelste want jullie hebben het over het alledaagse weer. Zoals het spreekwoord duidelijk zegt “ 1 zwaluw maakt nog geen zomer”, een pasr dagen warm weer verandert geen klimaat. Voor de goede orde het klimaat bestaat helemaal niet want het is door de mens gedefinieerd als het gemiddelde van het alledaagse weer! Over een periode van 30 jaar dus kort gezegd de uitkomst van een sommetje dat nog fout is ook. De gemiddelde temperatuur bestaat ook niet.
Voor jullie beleving sinds 1998 hebben we ca 30 procent meer zon dat is ca 500 uur daarom wordt het warmer de zon is de enige planeet die een aandrijvende kracht geeft tov de warmte. De oorzaak hiervan, niet lachen, is dat de lucht schoner wordt dus al die verhalen over vliegen etc worden hierdoor ontkracht. Blijkbaar is schone lucht slecht voor het “klimaat” dus zou ik zeggen weg met al die onzin van die zgn renewable energy. Dit maskt de energievoorziening alleen maar slechter en de dag van een volledige blackout komt steeds dichterbij. Het lichtnet moet nu al 60000 keer per jaar gestabiliseerd worden lekker betrouwbaar in de oude situatie was dat 3 keer per jaar en hoe meer rommel erbij komt hoe slechter het wordt, dus zo snel mogelijk stoppen en al die rotzooi afbreken waarna we de grootste milieuramp hebben gecreeerd. Kortom wanneer gaan er zich mensen met verstand mee bemoeien.
@ Bob, het klimaat bestaat niet. Schot in de roos en helemaal correct. Het is een (schijn) rekenkundig gemiddelde over gemeten weersinformatie gedurende 30 jaar.
Pikant detail : de klimaatwetenschappers bestaan dus ook niet, het zijn mensen die computermodellen loslaten op statistische bestanden, en hebben nauwelijks kennis van klimaat of meteorologie. Kijk maar eens naar hun opleidingen. So ioloog, geograaf, technisch ingenieur etc.
Als je iets wilt zeggen over het toekomstige klimaat (weer over gemiddeld 30 jaar of langer), dan moet je iets kunnen zeggen over het weer voor de komende 30 jaren.
En zelfs ons ECMWF (European Centre for Mediumrange Weather forecast) komt niet verder dan een grove verwachting voor 10 dagen vooruit.
Henk de Jong
Gepensioneerd Hoofdmeteoroloog KNMI.
Hier hetzelfde, maar wat langer filmpje op YT.
“Nederland kampt met een hittegolf (1976)”
https://www.youtube.com/watch?v=JoiNgjNprmI
Stel je de Gleissberg zonnecyclus voor als een sinus golf met een ietwat variabele golflengte- variabel vanwege de invloed vd planeten- van pakweg 88 jaar.
Dan was 1976 een vd drogere jaren, net zoals 2019 tot 2023.
Dit kon ik afleiden door het kijken naar T max globaal.
Dat komt gewoon omdat in de top en in het dal vd sinus functie, de snelheid van de natuurlijke opwarming en afkoeling, respectievelijk, het kleinst is.
Heerlijke zomer… ik was toen 13 jaar, wij woonden in Soest-Zuid en gingen 2x per dag naar het Soester Natuurbad. ’s Morgens op de fiets door het bos en dan zwemmen van 7 tot half 8. Thuis snel douchen en ontbijten, naar school en na school weer naar het zwembad tot 18 uur. Elke dag van 30 april tot 1 september… Wij gingen niet vaak op vakantie omdat het geld er niet voor was maar wij kregen met 3 kinderen wel elk jaar een abonnement voor de fietsenstalling en toegang tot het zwembad.
In de jaren ’80 waren er veel natte/koude zomers waardoor het bezoekersaantal terugliep. Uiteindelijk is het zwembad gesloten, volledig gesloopt en vervangen door een lelijk hotel met golfbaan.
Achteraf besefte ik hoeveel geluk we gehad hebben met de vele heerlijke zomers in de jaren ’60 en ’70.
Dit stuurde ik gisteren naar EW magazine:
Aan de op zich correcte analyse van EW over XR, ontbreekt nog iets. XR gelooft namelijk dat als we nu niet ingrijpen, de wereld binnen 12 jaar ten onder gaat. Zij baseren zich daarbij ten onrechte op het worst-case scenario uit het IPCC rapport, (RCP 8.5) waarbij nota bene in hetzelfde IPCC rapport is aangegeven dat het een niet realistisch scenario is.
Toch is het om politieke redenen in de SDM (Summary for Decision Makers) gepresenteerd als ‘standard scenario’, ongetwijfeld om druk op de ketel te houden, echter nergens in het rapport is het uitstervingsscenario zoals XR dit hanteert te vinden.
Het spel dat de VN, bij monde van Guterres speelt om westerse democratieën voor te houden dat ‘we are on the highway to climate hell’ en ‘the oceans are boiling’ terwijl hij merkwaardigerwijs niets daarover zegt in zijn BRICS (merendeels geen democratieën) summit speech. Dat is vreemd, want als je bijgaande grafiek van World on Data bekijkt, dan zijn het juist de Aziatische landen die het meeste (en toenemend) uitstoten.
Waarom o.m. Nederland (niet eens terug te vinden in de grafiek) door XR is uitgekozen om actie te voeten laat zich raden. In China zouden ze zich niet lang op het Tiananmenplein hebben kunnen vastplakken.
https://ourworldindata.org/co2-and-greenhouse-gas-emissions
Vandaag schreef Philip van Tijn een soortgelijk stukje in EW, maar noemde enkele andere landen.
Ter aanvulling:
https://www.ewmagazine.nl/nederland/opinie/2023/09/daalt-onze-co2-voetafdruk-door-billen-op-de-utrechtsebaan-1364964/