Wegens grote belangstelling wijken we uit naar de grote zaal van het Figi Theater waar plek is voor 570 mensen.

Stichting Clintel in samenwerking met de Amerikaanse producer Tom Nelson presenteert met trots de Nederlandse première van Climate: The Movie (The Cold Truth) op 14 maart in het Figi Theater in Zeist (inloop vanaf 19 uur). Tom Nelson en Marcel Crok zullen daarbij aanwezig zijn en na afloop vragen beantwoorden.

Tickets voor deze première (à 12,50 euro) zijn aan te schaffen in de Clintel webshop. Mocht je wat verder weg wonen, Figi biedt ook een aantrekkelijk hotel- en dinerarrangement aan. Daarbij zit het volgende bij inbegrepen:

• Hotelovernachting 14 op 15 maart (comfort hotelkamer)
• Een tweegangen diner op 14 maart
• Een ontbijt op 15 maart

Gasten betalen een totaalprijs van €165 voor 2 personen of €116 voor 1 persoon. De kamers kunnen worden geboekt via de volgende link. Kies voor een Comfort kamer op 14 maart en gebruik de promotiecode ‘CI24’.

Vrienden en sponsoren van Clintel kunnen gratis naar de première (max twee kaartjes) en hebben hier deze week al een e-mail met kortingscode over ontvangen. Ook als je nu Vriend van Clintel wordt geldt deze aanbieding, klik hier. Nieuwe Vrienden van Clintel ontvangen tevens een boek naar keuze uit onze webshop.

Martin Durkin
In 2007 verscheen de film The Great Global Warming Swindle (hier gratis online te bekijken), gemaakt door de Britse filmmaker Martin Durkin voor Channel 4. De film was op dat moment de tegenhanger van Al Gore’s An Inconvenient Truth . De KRO zond de film in Nederland uit gevolgd door een live debat bij de Publieke Omroep waar Marcel Crok destijds aan deelnam.

Podcastmaker Tom Nelson interviewde Durkin het afgelopen jaar tweemaal  over de film (hier en hier) en stimuleerde hem om een vervolgfilm te maken. Die film is nu klaar en heet dus Climate: The Movie (The Cold Truth).
Vrijwel alle wetenschappers die in de film geïnterviewd worden zijn ook ondertekenaar van Clintels World Climate Declaration. In dat opzicht is deze documentaire een echte Clintel-film.

Vertegenwoordigers van de pers kunnen zich aanmelden voor de film bij onze relations manager Evert Doornhof: evert.doornhof@clintel.org.

Delen van dit bericht in jullie netwerk wordt gewaardeerd. We hopen uiteraard zoveel mogelijk mensen te begroeten in het Figi Theater in Zeist.

Première Climate: The Movie (The Cold Truth)
Regie en script: Martin Durkin
Producer: Tom Nelson
Datum en tijd: 14 maart 2024 vanaf 19 uur
Locatie: Figi Theater (Het Rond 2, 3701 HS Zeist)

***