climatelies

Gisteren had de Daily Express voor de derde keer in korte tijd chocoladeletters op de voorpagina waaruit op te maken  valt dat deze conservatieve tabloid de sloophamer hanteert ten aanzien van global warming. Nu weer ruim baan voor Climategate II. Lees het hoofdartikel hier of bekijk de wetenschappelijke bron op Wattsupwiththat.com. Kort gezegd gaat het erom dat het Britse KNMI bewust te warme klimaatstatistieken produceert door maar 25% van de Russische grondstations te benutten.  Zie de kamervragen van de PVV hierover.

Zo langzamerhand raken we geïnteresseerd in deze Daily  Express. Gelukkig weet Wikipedia raad. Er blijkt geen openlijke Russische connectie, zoals wel  bij de Evening Standard (zie bron). Waarom zoeken naar een Russische connectie? Sinds de nucleaire vergiftiging van Alexander Litvinenko in Londen weten we dat de Russische geheime dienst zijn tentakels uitspreidt waar en hoe ook maar nodig. De huidige FSB is niets anders dan de KGB in een nieuw jasje (lees hier).

Groen Rusland?
Recent stond in de aalgladde Kopenhagen-bijlage van het FD (heeft iemand de bron?) een vertaald verhaal van een Russische journaliste die haarfijn beschreef hoe zeer de hele Russische politiek steunt op de FSB-kaderacademie. Deze op gas- en oliebelangen stoelende macht had zijn langste tijd gehad, concludeerde deze dame Halsema-chtig (nieuw woord voor schaapachtig), want de tijd was rijp voor een nieuw groen Rusland. Hoe naïef! Misschien is de tijd wel helemaal niet rijp voor een nieuw “groen” (lees: maak Al Gore  en Greenpeace nog rijker) Rusland.

Ratrace
Waarom zou het zo kunnen zijn dat juist de twee grootste en economisch belangrijkste autocratische staten op aarde – China en Rusland – samen wel eens een einde zouden willen en kunnen maken aan de klimaathysterie? Dat kan omdat een autocratisch regime niet gevangen zit in de vicieuze cirkel van een door milieuorganisaties gehersenspoeld publiek, die de media krijgen die ze verdienen, naar wier pijpen de politici weer moeten dansen om het goed te doen in de  volgende verkiezingen. De Chinese en Russische leiders hebben geen last van deze ratrace. Of hoe noemde Koningin Beatrix dit ook weer volgens Arend-Jan Boekesteijn? Hyperigheid!

Onthutsend
Sinds de Brent Spar brandt in onze contreien niemand zich meer  aan een conflict met de milieubeweging. Sinds de Brent Spar verkiezen bedrijfsleven, politiek en zowat alle Nederlandse hoofdredacteuren de leugen om bestwil. lees bijvoorbeeld dit hoofdredactioneel commentaar van NovaTV, dat eindigt met de onthutsende formule: “De ironie wil dat ook de klimaatsceptici maar beter kunnen hopen dat de conferentie in Kopenhagen leidt tot concrete afspraken. Zelfs als ze gelijk hebben, hebben ze ongelijk.”

CIA in Obama-tijd
Nu dus terug  naar de Russische connectie. Als het zo is dat Rusland alleen in schijn een democratie is, maar feitelijk in de greep van de FSB (KGB), dan is het ook logisch dat vanuit dit land de impulsen zouden kunnen uitgaan om de klimaathype te beëindigen. Het kan bijna niet anders dan dat in Amerika ook de CIA wel een paar klimaatrapportjes in lades heeft liggen. Geheime diensten zien er geen been in om leugens te creëren en verspreiden om hun doelen te bereiken. Laat staan dat ze te beroerd zouden zijn om wetenschappelijke waarheden te benutten om een gevaarlijk wordende manie tot staan te brengen. En wat zou je als CIA in de Obama-tijd doen op dit gebied? Het op een akkoordje gooien met de FSB dat zij het doorgeefluik worden voor een gemeenschappelijk doel (het redden van het kapitalisme bijvoorbeeld).

Vierpaardenspel
En dus is het niet verwonderlijk dat Climategate (de CRU-hack) is gelanceerd vanaf een server van een  FSB-gelieerde universiteit in Tomsk (zie analyse). En dus is het niet verwonderlijk dat het Moskouse Institute of Economic Analysis (IEA) op een moment dat Climategate net een beetje met de mantel der liefde werd bedekt, ineens Climategate II lanceert’Je zat er eigenlijk een beetje op te wachten met die Russen die goede schakers zijn: “Wat wordt hun volgende zet?” Als  ze voor het vier-paarden-spel hebben gekozen zie ik uit naar de twee volgende moves.