cramergewist

Een bezoeker van deze site heeft ‘ontdekt’ dat het weblog van oud-minister Jacqueline Cramer compleet is gewist van de website van het ministerie waaraan ze drie jaar leiding heeft gegeven. Rondom dit weblog ontstond enige reuring toen Cramer zich liet verleiden te reageren op het zeer tijdelijke tegenblog van Richard de Mos. Saillant detail is dat ook Cramers laatste weblogbericht is gewist waarin ze zich beklaagde over de “onwerkelijke” manier waarop Balkenende de ontslagprocedure voor de PvdA-ministers inleidde. In dit NOS-artikel zit nu dan ook een dode link naar dat laatste weblogbericht. Bekijk deze Google search binnen vrom.nl voor de lijst van alle gewiste weblogberichten.

Chef groen
Luister vooral ook naar onderstaand NOS interview waarin onze “chef groen”, zoals ze in de kamer gekscherend werd genoemd, aankondigt dat de PvdA zeker weer deel zal uitmaken van een volgend kabinet, dat het door haar bepleitte klimaatbeleid gewoon zal worden afgemaakt en dat ze zelf nu haar “bedrijf” weer oppikt. Op Cramers Wikipedia-pagina zien we dat het hierbij gaat om de nu nog websiteloze BV Cramer Milieuadvies/Sustainable Entrepreneurship.

[audio:http://www.climategate.nl/wp-content/audio/NOSinterviewcramer.mp3]

Een search op het trefwoord “Cramer” binnen vrom.nl levert natuurlijk nog een hele rits zoekresultaten op. Hoewel de motieven voor het elimineren van het blog duister zijn, praten we dus niet over een Soviet-stijl purgatorium. Onder de gevonden items zitten zelfs best leuke dingen zoals de ontmoeting in Kopenhagen van een zichtbaar blozende Cramer met Arnold Schwarzenegger. De video staat hieronder…

In de wandelgangen van COP15 ontmoet een zichtbaar blozende Cramer Arnold Schwarzenegger

Cramer geeft in het NOS-interview hoog op van het groene beleid van de volgens de San Fransisco Chronicle zo goed  als failliete staat California. Rest de vraag of de voorzorgsprincipe-voorvechters à la Arnold the-debate- is-over Schwarzenegger, Al Gore, Rajendra Pachauri, Yvo de Boer en Jacqueline Cramer in wezen niet gewoon een als-wij-ons-groene-feestje-maar-kunnen-vieren-en-na-ons-de-zondvloed-beleid voorstaan.