Column door Gard Simons

Recent onderzoek van de Stichting Stop Met CO2 Uitademen Nu! heeft aangetoond dat het versterkte broeikaseffect ondanks het Live Earth concert best nog wel eens zou kunnen bestaan. Om uw geheugen op te frissen: het broeikaseffect was tot 2008 een populair verkiezingsthema. De wereld zou ten onder gaan en Al Gore was het schuld, iets in die geest. Daar kwam de klad in toen Dirk Scheringa een laaielichter bleek te zijn, uw spaargeld in een IJslandse vulkaan verdween en Jan Peter Balkenende in een door hem zelf gegraven kuil kukelde, maar: „Dat betekent nog lang niet dat de wereld nu niet meer ten onder gaat”, aldus woordvoerster Kenau Dijenkletser van de stichting. Dijenkletser vervolgt: „We zijn laatst met een thermometer in de tegenwoordig helaas niet meer zure regen gaan staan en het bleek 0,2 graden warmer te zijn dan normaal is voor de tijd van het jaar, dus die stijging van de zeespiegel komt eraan, wat ik u brom.We stonden bovendien nog maar net in dat weiland, toen een koe een enorme scheet liet dus die methaangassen zijn ook nog niet de wereld uit.” Naar verwachting zal de aarde binnenkort ook in Nederland weer vergaan, tenzij er bij de PVV nog drie Lucassens opduiken of Mark Rutte zich blijkt te hebben overgegeven aan SM-feesten met Marokkaanse draaideurcriminelen, dan stellen we de Apocalyps weer even uit. Dijenkletser: „We zijn voor de zekerheid wel al naarstig op zoek naar een andere ecologische catastrofe. De bijbehorende popmuzikanten hebben we al. Straks vergaan we helemaal niet. Dat moet je vóór zijn, zoiets.”

Gard Simons is journalist en filmmaker