Het meteorologisch jaar loopt van 1 december tot en met 31 november. De cijfers voor 2010 zijn dus al bekend. Hier volgt weer een vergelijk van de stations Hohenpeissenberg, Basel, Ukkel en De Bilt. Door de koude winter aan het begin van 2010 hebben de jaargemiddelden van 2010 een flinke opdonder gekregen:


Dit bevestigt de trend die al in het midden van de jaren 80 inzette. De maxima zijn nu  al een aantal jaren vlak maar de winters worden geleidelijk warmer, misschien dat komende winter deze trend doorbreekt.

Data:
http://data.giss.nasa.gov/gistemp/station_data/

Ukkel kmi
Basel meteoswiss
De Bilt knmi
Hohenpeissenberg dwd (Daten online – frei > Klimadaten Deutschland > Zeitreihen an Stationen > Monatswerte > 10962 Hohenpeißenberg )

Alle data in 1 overzichtelijk spreadsheet: europe_pub.zip
Kom er maar in vdLaan…