Groene Energie veroorzaakt grootschalige boskap en asfaltering

Hier redden bulldozers de natuur, doordat ze windmolens en toegangswegen aanleggen naar windmolens, zodat die windmolens het klimaat bezweren, en dat klimaat in een ideaaltoestand blijft zodat de natuur behouden blijft enz enz

Ik blogde deze week al over de protestmars in Wales tegen megawindparken in natuurgebied.  Wie nog iets moois van Wales wil zien, moet nu vliegen. Anders is er alleen nog ‘groene energie’ te zien:  staal, asfalt en beton, zie hierboven in Cefn Croes. Lees dit rapport over de aangerichte schade op Scoutmoor. Liefst 25 vierkante kilometer bezet om de CO2-emissie van 1/5de Boeing te compenseren.

 De site Visit Wales Now dekt qua naam de urgente lading. Zij vormen een coalitie van echte natuurliefhebbers , die tonen hoe natuurlijk erfgoed er uitziet, wanneer de klimaatsekte de macht overneemt.  Hier zie je een overzicht van de vele actiegroepen die strijden tegen het klimatistendom en Big Green.

Dus, we redden de natuur, door het klimaat te zuiveren met windturbines.  
Het waarderen van sektarische logica vraagt om een ‘ander bewustzijn’zoals Deeltijd-indiaan Herman Wijffels dat zo mooi noemt.  Nuon mag aan deze verwoesting mee doen, bij twee nationale parken. Ook een eeuwenoud beroemd woud, Brechfa moet er aan geloven, RWE krijgt hier subsidie voor natuursloop. Al probeert Turbine-action  deze ecologische misdaad te voorkomen, RWE heeft de poen dus een deel is al gesloopt. 

Wat met zo’n bos gebeurt, voor het klimaat (gemiddelde weer afgelopen dertig jaar), zie je hier: alle bos kappen ze voor toegangswegen en om geen interferentie met de metalen klimaatbezweringsmachinerie te veroorzaken. Maar dan hebben we wel een ‘schoon klimaat'(kuch)

Met een ander bewustzijn zie je dat hier eigenlijk het milieu wordt gered

Wind turbines and trees are not compatible. Trees are cut down to make way for access roads into the site and for the pylons carrying electricity from the site. Trees are also cleared from a large area around each turbine in order to reduce wind interference.   
Me dunkt, dat het aanleggen van windparken wel eens een opwarmend effect kan hebben, dankzij de grootschalige albedo-verandering die de gevraagde boskap en asfaltering vraagt. Is er al iemand die heeft berekend hoe groot de albedoverandering wordt, als de klimaatsekte nog meer macht krijgt? Zelfs IN de nationale parken worden turbines gebouwd.
the Welsh Assembly has stated that it would allow development of wind farms producing less than 25 megawatts of power in the National Parks. A large modern turbine produces between 1.5 and 2 megawatts. So in theory we could see wind farms made up of at least 12 turbines, producing 24 megawatts, in our National Parks.  
Ook als niet in nationale parken wordt gebouwd, is de landschapsbeleving voor eeuwig verpest, maar dan krijgen we wel een stabiel klimaat. (kuch)
 For example, the developers for the Blaengwen wind farm in Carmarthenshire showed in their Environmental Statement that the ten 363-foot (110.5-metre) turbines, to be built at an altitude of approximately 1,000 feet above sea level, would be visible from parts of the Pembrokeshire Coast National Park and the Brecon Beacons National Park. The Welsh Assembly has also identified an area referred to as Coed Morgannwg (hier gaat Nuon donderjagen), just south of the Brecon Beacons National Park, as suitable for the installation of 290 megawatts of wind power (about 145 turbines).
En hieronder is het park Snowdon National Park waar het protest van afgelopen week om draaide.
To the west of the park, in the Clocaenog Forest area, the Welsh Assembly has identified a potential of 140 megawatts, or about 70 wind turbines. To the south of the Park, there are two areas identified for development: Carno North, 290 megawatts (about 180 turbines); and Nant-y-Moch, 140 megawatts (about 70 turbines).
Ze maaien daar een kwart van een heel oerbos voor neer, Cloacenog forest. Voor het klimaat.  Vorige maand blogde ik al over de ecologische legitimatie-industrie, de ‘natuurbeschermers’ die de omvangrijke ecologische schade onder het tapijt vegen, omdat ze  financieel profiteren van windparken via eeuwig ‘meer onderzoek’. Zoals de Britse vogelbescherming RSPB, die vangt 10 pond per windmolenklant.
Ik blogde al over de inherent lage energie-opbrengst, én over het feit dat windlobbyisten consequent liegen over de opbrengst.   Tja, wat kun je nog schrijven? Over de oorverdovende stilte aan Groen Linkse zijde? Ik hoop zo dat ik gek ben geworden, en niet de rest van de wereld. Dat zou me erg geruststellen.
Door | 2011-06-02T22:57:46+00:00 2 juni 2011|7 Reacties

7 Reacties

 1. Klaas Fokkema 3 juni 2011 om 07:05- Antwoorden

  Groen(s)Links.

 2. JanWaalwijk 3 juni 2011 om 09:37- Antwoorden

  Grappig (of eigenlijk diep tragisch dit in Wales), net nog even op Natuurmonumenten.nl gekeken voor een natuurgebied om te wandelen morgen.

  Ben benieuwd of het er nog staat dan.

  Lid worden van dat soort schizofrenen organisaties (want dat ben je als je natuur gaat slopen om iets te beschermen wat helemaal niet bedreigd wordt) nooit meer en ik ben maar 2 maanden lid geweest van NM toen kwam ik er achter wat voor schuldbewuste baby-boomers en jong axievistischen er de scepter zwaaiden bij deze natuurorganisatie.

 3. Turris 3 juni 2011 om 10:18- Antwoorden

  Ik wordt kwaad als ik deze sektarische klimaat-stupiditeiten lees!

  Welke klimaat-hufters in Nederland proberen deze groene sektarische wantoestanden te vergoelijken?

  Is Wijffels alleen hier verantwoordelijk voor, dat kan bijna niet.

  Ook op dit blog zitten vele sukkels, die het met Wijffels eens zijn!

 4. JanWaalwijk 3 juni 2011 om 10:29- Antwoorden

  Je vraagt je soms af of jij nog de enige bent die ergens over nadenkt, of jij de enige bent die nog niet in een Groene Zombie is veranderd die alleen maar onsamenhangende kreten uitstoot als groen duurzaam milieuvriendelijk.

  Bij ons hier op Goeree-Overflakkee doet het plaatselijke Hobbit-volk ook vrolijk mee, nieuwste wapenfeit: een al jaren extreem verliesgevend werkbedrijf voor arbeidsgehandicapten gaan "milieuvriendelijke" electrische scooters uitbaten, iets met een accu milieuvriendelijk noemen!?!?!? Waanzin, totale waanzin net als die windmolens in Wales……..

 5. Guido 3 juni 2011 om 12:08- Antwoorden

  Dit valt m.i. niet goed te praten, zo'n mooi landschap daar.

  Wat het albedo-effect betreft, dit zou nog wel eens kunnen meevallen Rypke. Je hebt gelijk dat het vervangen van bos door iets anders een lager albedo teweegbrengt. Maar dit zijn gebieden waar nog wel wat sneeuw valt. Nu heeft een besneeuwd grasland weer een veel hoger albedo dan een besneeuwd bos….. Wat dat betreft kan bosaanplant in boreale gebieden een opwarmend effect hebben doordat het verhoogde albedo de verlaagde CO2 compenseert.

 6. Rypke Zeilmaker 3 juni 2011 om 16:01- Antwoorden

  @Guido

  Idd zijn er qua albedo tegengestelde effecten. VOlgens mij was het een paper in Geophysical Research Letters die liet zien dat juist op onze breedtegraad de zaak tav bos tegengesteld kan zijn

  Niettemin blijf ik benieuwd naar een (theoretische) analyse die albedoverandering berekent bij totale overschakeling op 'duurzame'lees landverspillende energie. Ik heb figuren gezien dat dit zeker 3 procent van het wereldoppervlak op land er bij zo nemen.

  Als we het dan toch eens over tippingpoints moeten hebben, waarom zou dit percentage niet de laatste Schefferiaanse duw kunnen geven richting catastrofe, instorting en andere retoriek

  Wat mij betreft is klimaatverandering, gedefinieerd als CO2-fetisjisme nu al een catastrofe, zie maar wat er van de natuur overblijft

Geef een reactie