Wat schrijft Al Gore op 26 juni 2011 op zijn blog:

Ice and snow dissapearing from Mt. Rainier

Hij verwijst naar dit artikel in de Washington Post dat weer teruggrijpt op deze publicatie in Geology die zegt dat in 2007 en 2008 14% minder sneeuw en ijs de 4392m hoge Mount Rainier bedekken dan in 1970. Dat heeft op die plek waar het net als op de top van de Kilimanjaro nóóit dooit vast met de stijgende luchttemperatuur te maken. Gaap.

IJstijd begint
Maar daar gaat het niet om. De studie is van november 2010. Gepubliceerd op 23 februari 2011. En de ghostwriter van Al Gore die het 4 maanden later oppikt, vergat even het Internet te checken. Zie Google op Mount Rainier: bol van het nieuws van de vermiste klimmer die onderkoeld en met bevriezingsverschijnselen door zijn mede-klimmers was achtergelaten en vooral bol van het nieuws van het uitstel van de zomerrecreatie vanwege het uitzonderlijke sneeuwdek. Zie foto hierboven. Lees dit artikel over de verse sneeuwval gisteren aan de westcoast. Lees dit artikel over het aanstaande ski-weekeinde op Mount Washington – voor het eerst in juli ooit. Dat is hoe (kleine) ijstijden beginnen.

Kop van jut
En dus is Al Gore weer eens de kop van jut op het internet. Tom Nelson ludiek: “Meer bewijs dat fraudeur Al Gore niet weet hoe Internet te gebruiken”. Diepgravend is deze recente must read analyse (deel 1deel 2) van Walter Russel Mead over “The failure of Al Gore”  die in zijn ogen lijdt aan het hypocriete Hollywood-syndroom van het je wangedrag willen compenseren met een sjiek goed doel en ook aan het oude Brits-aristocratische liberale ideaal van: ‘starve the peasants to save the pheasants’. Zie hem in deze video’s neo-koloniaal uitleggen dat vrouwen de pil moeten slikken terwijl hij zelf 4 kinderen heeft (en hij – o eco-zonde – mineraal water uit een flesje drinkt).