Ons kabinet heeft nog veel geleend geld over, zo meldt de Telegraaf want er komen nog 1500 windmolens bij op land voor 2020. Ja u leest het goed, Rutte pleegt kiezersbedrog van bovenste plank.
Dat is het gevolg van een convenant met energiebedrijven dat is afgedwongen door de lobby verenigd in Urgenda en Jan Paul van Soest samen met/betaald door de vierde macht van ambtenarij. Let wel, deze molens zitten niet in de SDE-regeling die ik beschreef van een dikke 8 miljard, en dus moet hier extra subsidiegeld bij.

Tennet: Nederland is al stroom-exporterend land, dus voor energie is het niet nodig
Ook zal ons land hiermee géén CO2-reductie bewerkstelligen. Niet alleen omdat je voor iedere windmolen evenveel backupvermogen moet plaatsen (als het niet genoeg waait of juist teveel). Maar vooral ook vanwege de bouw van extra kolencentrales- nodig om de Duitsers van stroom te blijven voorzien na de atomautsstieg. We krijgen al 7000 Megawatt extra (kolen) vermogen erbij tussen 2012 en 2014. Dat meldt dit rapport van Tennet over leveringszekerheid.

Telegraaf geeft NOMINAAL vermogen weer, in plaats van werkelijk vermogen
De door de Telegraaf voorgespiegelde 6000 Megawatt windmolenvermogen is NOMINAAL vermogen. Gecorrigeerd met productiefactor op land van 20 procent komen we dus op 1200 megawatt: tot in lengte van jaren jaarlijks met miljarden euro’s gesubsidieerd. De Telegraaf is dus pro-subsidie.

Eén gewone kolencentrale levert 2000 Megawatt, zonder subsidie. Tussen 2012 en 2014 krijgen we dus al bijna 6 maal méér vermogen erbij, dan wat Verhagen er extra wil doorduwen voor 2020 via windmolens. Voor de energie hoeven we het niet te doen dus. Het is dan ook puur machtspolitiek en balanceren om als kabinet te overleven.

Oorzaak: fantoomprotestanten bij CDA
Dat Verhagen dit doet, toont de zwakte van dit kabinet. De PvdA-gezinde oppositiekrant Volkskrant stookte het CDA-fractievuurtje afgelopen zaterdag al op, om de invloed van haar PvdA toch verder te vergroten en van CDA’ers die eigenlijk PvdA zijn. Het CDA kent 2 fracties: de ex-protestanten van IKV-snit, rood tuig dat god de deur uitgooide en verving door Het Milieu en de zuurzaamheid. Wat ik noem, fantoomprotestanten. Ze hebben wel de zelfde rigide neigingen als hun nog calvinistische voorvaderen, maar dan zonder correctie: dus moet het duurzaam avondland wél op aarde verschijnen.

Deze ecocalvinisten zijn de meest fanatieke ‘duurzaam’strijders. Die moet de katholiek Verhagen te vriend houden om het kabinet niet te laten ploffen. Binnen het CDA heerst een endemische hekel aan de PVV. Zo krijg je dus PvdA-beleid met een VVD-kabinet.

En Rutte, die ‘ziet het vast niet zo somber’, zijn naief oppervlakkige pseudofilosofie van ‘positief denken’ met eeuwige babyglimlach waarmee het onverenigbare toch mogelijk wordt als je er maar in gelooft. Postmoderne magie. Is er dan geen politicus die rationeel en economisch denkt?

Waardedaling onroerend goed bij windfarms
Om verzet van burgers te breken en de democratie verder uit te kleden, maakt men er een rijksaangelegenheid van. Die burgers protesteren niet voor niets. Hun huizenprijzen dalen in de buurt van windfarms namelijk sterk, door molens die van hun belasting worden gebouwd. In Canada, zo meldt de Canadese staatsomroep, dalen de huizenprijzen sterk dankzij de bouw van windfarms.

Ontario’s rapid expansion in wind power projects has provoked a backlash from rural residents living near industrial wind turbines who say their property values are plummeting and they are unable to sell their homes, a CBC News investigation has found.
The government and the wind energy industry have long maintained turbines have no adverse effects on property values, health or the environment.
The CBC has documented scores of families who’ve discovered their property values are not only going downward, but also some who are unable to sell and have even abandoned their homes because of concerns nearby turbines are affecting their health

en

Armstrong’s experience is backed up in a study by Brampton-based realtor Chris Luxemburger. The president of the Brampton Real Estate Board examined real estate listings and sales figures for the Melancthon-Amaranth area, home to 133 turbines in what is Ontario’s first and largest industrial wind farm.
“Homes inside the windmill zones were selling for less and taking longer to sell than the homes outside the windmill zones,” said Luxemburger.
On average, from 2007 to 2010, he says properties adjacent to turbines sold for between 20 and 40 per cent less than comparable properties that were out of sight from the windmills.

Ik beschreef al dat met zo’n waardeloos parlement er geen democratische controle meer is. Welkom in de lobbycratie.