Maarten van Aalst - directeur van het klimaatcentrum van het Internationale Rode Kruis

Zojuist op telegraaf.nl: “IPCC waarschuwt voor extremer weer”. Hé, denk je dan… als dat niet te maken heeft met dat persbericht uit Princeton over steeds meer extreme overgangen van droog naar nat (zie uitgebreide debunking WUWT). Mooie timing net nu onze Robbert D. verkast naar die gerenommeerde universiteit (wat zegt dat nog in deze dagen van Diederik Stapels en Don Poldermansen).

Maar nee, geen link met Princeton. Een eigen studie van het IPCC. Nee, dan heb je kwaliteit te pakken! Natuurlijk met een boud persbericht op de valreep van COP17 Durban, Zuid-Afrika (start 28 november). De klimaatkaravaan borrelt momenteel trouwens in Uganda. En daarvan is nu al de summary for policy makers te downloaden van het rapport Managing the Risks of Extreme Events and Disasters to Advance Climate Change Adaptation (SREX) (ga naar speciale site).

Het volledige rapport is er pas in februari 2012, maar dat deert zo’n Maarten van Aalst niet. Die gaat dan on record met:

Maarten van Aalst, directeur van het in Nederland gevestigde Internationale Rode Kruis Klimaatcentrum en medeauteur van het rapport, verwacht dat zijn organisatie vaker noodhulp zal moeten verlenen bij rampen die worden veroorzaakt door extreme weersomstandigheden. „Maar we moeten vooral ook slimmer worden, extreem weer eerder zien aankomen, en gericht investeren in het terugdringen van de risico’s, vooral voor de meest kwetsbare groepen”, aldus de Nederlandse klimaatdeskundige. Telegraaf.nl.

Tuurlijk mag ik ff vangen. Het is heel errug allemaal. En geef zo’n Robbert D. ook een zak geld mee als hij naar Princeton gaat, want daar zijn ze ook heel ver met alarmisme. En vergeet Pier Vellinga niet. Die heeft vast ook weer een trosje promovendi die o zo blij zijn een politiek correcte carrière te mogen starten.

Nee, met dit soort beroepsleugenaars heb ik moeite. Niet met clowneske figuren als Diederik Stapel of een dijk van een aimabele arts als Poldermans. Laat die usual suspects toch wat onschuldig fröbelen. Dat gaat slechts om miljoentjes. Waarom is de wereld – zijn de main stream media – nog steeds blind voor de triljoenenfraude van de mensen die onszelf hebben gehersenspoeld. Ah… daar geef ik zelf het antwoord al.