Groen-Ayatollah Vincent Dekker ontvangt Openbaring bij Trouw

Zo ziet de hemel er écht uit volgens nieuw onderzoek

Je denkt eerst: hij, Trouw Columnist Vincent Dekker bedoelt het als grap, ‘Windmolens geen vloek maar zegen voor vogels‘. Leuk. Dat is toch een taak van de columnist: via een dwarse denkwijze, een nieuw inzicht en relativering je lezer verrassen.

Tot je bedenkt, nee hij werkt bij de zuurzame wollenzweetsokbode Trouw
Bij Trouw is het geen humor, maar weer één of ander uit de groene hemelen neergedaald ‘Nieuw Onderzoek’, nu bij Reweweconomy. Een Openbaring, die de gelovigen zien als teken van ‘hun groene gelijk’, in dagen van groeiende twijfel. Ik heb ontzag voor het vermogen van Vincent en zijn groene volgers van de Profeet Al Gore zich hierdoor te laten overtuigen:

In feite zouden vogelliefhebbers voor de bouw van veel meer windmolens moeten pleiten, aldus Barnard. Als je de vogelsterfte door windmolens vergelijkt met de vogelsterfte die het gevolg is van fossiele energie, dan wil je alleen nog maar windergie. Alle fossiele-energiecentrales vervangen door windparken zou per jaar 70 miljoen vogellevens sparen!

‘En de Profeet zal zeggen: daar achter die steen zit een scepticus, sla hem hersendood!
Wanneer je ‘geloof’ definieert als het voor waar aannemen van onwaarschijnlijkheden, begaat Dekker hier een moedige geloofsuitspraak. Die hem veel aanzien zal opleveren bij andere groene gelovigen van dagblad Trouw. Jij gelooft dit? Nou aanschouw mijn geloofsijver: ik geloof zelfs dat windmolens bij de wederkomst van Al Gore – als hij zwaaiend met zijn kromzwaard gezeten op een wolk neerdaalt- in applaus hun wieken zullen slaan, waarna alle sceptici zullen branden in de hel.

Dat staat in ‘nieuw onderzoek’van een gezaghebbende groene groene Korangeleerde en die is heel knap. Dus ís het zo.


Of mogen we deze passage symbolisch uitleggen/ met een zak zout nemen?Eén vraag Vincent: toon me één vogel in Nederland die door een gascentrale is doodgegaan. Ik was gisteren bij de Hemwegcentrale (kolen) waar al weer 10 jaar een paar slechtvalken succesvol broedt, zich onbewust van deze levensbedreigende situatie: bijna de gehele Nederlandse populatie broedt op (fossiele) energiecentrales. Waaráán zouden die vogels dood moeten gaan? Of bedoel je olieslachtoffers, zoals bij de BP-ramp. Wordt olie dan niet meer gewonnen als we het niet meer verbranden, maar tot plastic verwerken? Hoeveel oliecentrales zijn er?

Of laat me de ‘redenering’verder voeren, die wel zal neerkomen op theoretische extrapolaties van gemankeerde nichemodellen, toegepast op vogels bij de ecologisch en biologisch onzinnige aanname, dat deze moeten vluchten naar het Noorden voor opwarming, wat ze bij sommige pseudo-wetenschappers in de computer wonderlijk genoeg ook doen: toon me één vogel die door 1 graad opwarming in 150 jaar is doodgegaan, behalve dan door ouderdom…

  Ik laat me dan niet betoveren door ‘een nieuw onderzoek dat aantoont dat Trouw wél een kwaliteitskrant is en Vincent Dekker een groter IQ bezit dan een bromvlieg’, maar denk liever zelf na: wat jij?
  Windmolenaars wanhopig: Alleen newspeak biedt nog uitkomst.
  De medemens met CO2-angsten die zich ‘groen’noemt, zit met een dilemma. Hoe wegmoffelen, dat wat jij groen noemt de natuur verwoest en je toch goed voelen over jezelf: het behoud van een optimaal zelfgevoel lijkt het hoogste goed in het land der groengelovigen. Met Mark Duchamp van Save the Eagles International hebben we de meest grove argumentatie-uitwassen bij windmolens al op een rij gezet.

  Geloofstwijfel
  Het meest gebruikte argument aan de groene kant is: ik schoot je vrouw al dood, dus je zoontje verminken is dan niet zo erg/ Er gaan al zoveel vogels in het verkeer dood dus, die windmolenslachtoffers vallen dan wel mee. Je hebt ze in vele varianten, de logica is steeds de zelfde, de afzender ook: mensen met groene geloofstwijfel die worstelen om rationele weerleggingen te verenigen met hun blinde overtuigingen.

Door | 2012-08-10T13:17:30+00:00 10 augustus 2012|10 Reacties

10 Reacties

 1. Niek Rodenburg 10 augustus 2012 om 14:38- Antwoorden

  Heeft die Vincent Dekker ooit zelf onderzoek gedaan of schrijft hij klakkeloos uit andere rapporten over?

  Een soort Stapel in het kwadraat maar véél gevaarlijker.

 2. JanWaalwijk 10 augustus 2012 om 15:09- Antwoorden

  Het is makkelijk om te roepen dat mensen geldelijk belang hebben bij windmolens (als er nog een bedrijf zo gek is om er geld in te steken, dat wel) deze meneer kan moeilijk geldelijk belang hebben bij meer windmolens dus hij is gewoon Groendienstwaanzinnig.

  OT: De wereldvoedselorganisatie vraagt de USA te stoppen met bio-ethanol te maken uit mais omdat er door die vermaldijde opwarming een voedseltekort ontstaat. Kwam net langs het TK verkiezingsposter bord na Buma (wie???) hangt nu als tweede op het bord hier in het dorp voor de TK verkiezingen, Diederik Samson, het moet inderdaad Sterker en Socialer, Diederik, en met minder bio-ethanol, waar Greenpeace zo voor was, of heeft er voortschrijdend inzicht (gezond verstand) opgetreden???

 3. Niek Rodenburg 10 augustus 2012 om 15:23- Antwoorden

  Alle zwendel rondom AGW, rondom biobrandstoffen, rondom de windmolen hype, rondom het klimaat convergeert naar een punt waar de bubble barst en de inhoud verdampt. Het is net een groot vermogen laser waarvan je de bundel op een paar honderd meter afstand convergeert naar een brandpunt om daar als een kunstmatige bliksem met een harde knal de lucht te ioniseren.

  Dat proces is nu gaande en ik kijk met belangstelling naar het gevolg.

  De FAO zou er verstandig aan doen ook een aangetekende brief naar Brussel te sturen of ze daar beseffen waar dat idiote biobrandstof beleid in de EU toe leidt.

 4. Hugo Matthijssen 10 augustus 2012 om 17:25- Antwoorden

  Jan Waalwijk

  Ga eens kijken op de site van greenpeace en je zult zien dat zij het licht gezien hebben.

  Zij zijn nu tegen het gebruik van biobrandstof niet omdat dat voedsel van de armen kost maar omdat ze eindelijk na meer dan 10 jaar ook wat rekensommen gemaakt hebben waaruit blijkt dat in de keten van zaaien tot brandstof je als bijproduct ook extra co2 gratis en voor niets er bij krijgt.

  Daarnaast hebben ze gemerkt dat de natuur gesloopt wordt voor palmolie, suikerriet etc.

  Nu de politiek nog.

  Biobrandstof is een misdaad tegen de mensheid. Er sterven nu bij een misoogst van enige omvang zoals straks in de USA meer mensen in het arme deel van de wereld als in alle oorlogen van de vorige eeuw.

  Kunnen we nu greenpeace aanklagen in den Haag.

 5. Scarface 11 augustus 2012 om 01:39- Antwoorden

  Ik zou in plaats van Korangeleerde opteren voor de titel Groene Khmer-geleerde.

  Het sluit beter aan bij de volslagen idiote ideologie van de Groenen, met hun afschuw voor de Westerse verworvenheden en cultuur, het totale gebrek aan respect voor mens en dier en niet te vergeten de socialistische en communistische inslag van dat volk.

  Groene Khmer dekt de lading m.i. dus vele malen beter.

 6. Amadeus Gould 11 augustus 2012 om 08:36- Antwoorden

  Goede blog Rypke.

  – Hoe komt men er bij het een zegen te noemen. Waar komt die zegen voor de vogels vandaan. jet laat goed de halfgare redenering zien. En echt als je een grote roofvogel op een auto-voorruit krijgt, dan merk je dat wel (om het zwak uit te drukken)….

  – En verder vergeet men de vleermuizen ook maar in het stukje van Trouw.

  – En nu we toch bezig zijn, wat te denken van het plaatsen van een park met reuze windturbines in een gebied als de Doggersbank. Bij grote windturbines met een flinke mast in het water, worden trillingen van de overbrenging via die mast goed afgestraald in het water. Dit geluid valt dan precies in het frequentiegebied waarvoor vissen gevoelig zijn..dw.z. het is laag frequent. En vissen gebruiken laag frequente signalen bij bijv. paaien en het zoeken naar prooi etc.. Het is een relatief nieuwe topic, waar steeds meer onderzoek naar gedaan wordt.

  Goed het hele idee van zo'n windturbine park op zee is economisch en technische bezien al geld weggooien…dus wellicht komt het er wel allemaal niet van.

  – Aangezien de beste Vincent graag denkt in termen als "zegeningen voor de natuur". Wellicht moet men hem een emailtje sturen, met de opmerking dat men een iedere het wel eens gunt om een waarheid te verkondigen. En met de vraag of ie een stukje wil schrijven over het gebied rond Tsjernobyl na de ramp en welk een zegen dat is voor de natuur, omdat mensen daar nu nauwelijks komen. En of de beste Vincent ook niet benieuwd is om te weten hoe de lezertjes van misschien wel de beste krant van NL daarop zullen reageren. Zou de beste Vincent dat durven….

 7. Niek Rodenburg 11 augustus 2012 om 10:48- Antwoorden

  A research has pointed out that some sensitive marine mammals, like dab and salmon, can perceive pile-driving pulses at a considerable distance during the construction and operation of wind turbines, thus, their behaviors can be affected by these offshore wind turbines.

  Thomsen F, Lüdemann K, Kafemann R, Piper W. Effects of offshore wind farm noise on marine mammals and fish. Biola, Hamburg: Germany on behalf of COWRIE Ltd.; 2006.

 8. DaVince 11 augustus 2012 om 10:57- Antwoorden

  Boekhouden is ook niet zijn sterkste kant:

  Die kills door hoogspanningsdraden staan aan de verkeerde kant van de balans. Om de Duitse parken aan te sluiten zijn nog eens 3500km extra nodig en moeten de bestaande 4400km hoogspanningslijnen opgewardeerd worden.

 9. DWK 11 augustus 2012 om 13:02- Antwoorden

  Trouwe schrijvers en

  Trouwe lezers beginnen pas te rekenen als er een kans bestaat om soepsidie binnen het hek te trekken.

  Verder zijn door Groene terreur veroorzaakte verwoestingen natuurlijk nooit een reden voor afkeuring.

  Bomen kappen voor molens en hoogspanningsdraden: Doe je het niet, dan hoeven we ons helemaal nooit meer om biodiversiteit te bekommeren. Dat soort praatjes. Met elektrische auto’s kun je geen vogels doodrijden en desnoods leggen we alle kabels onder de grond.

 10. Niek Rodenburg 11 augustus 2012 om 18:05- Antwoorden

  Hier is geen woord Spaans bij….

  VP Candidate Paul Ryan:

  Climatologists “Intentionally Mislead The Public On Climate Change”

  Op de website van Gosselin NoTricksZone

Geef een reactie