Ruzie tussen bekeerling D.R. Tucker en Richard Muller

D.R. Tucker is een conservatieve auteur en radio-host die in voorjaar 2011 plotseling overstapte van het sceptische klimaatkamp naar het alarmistische. Zie dit verslag van zijn bekering. Dus nu Richard Muller in wereldwijde media wordt gevierd als de “allergrootste scepticus” die nu ineens “volledig alarmistisch” zou zijn geworden, dacht Tucker dat hij heerlijk kon scoren met een interview met Muller.

Not so! Lees hierrrr hoe het helemaal misging of luister zelf:

[audio:http://www.bradblog.com/audio/GreenFront_RichardMuller_080112.mp3]

Smullen!

Nu de duiding!

Lees nog even over de Koch – Shale gas link.

Dus stellen we vast dat Muller op zich best een goede sceptische wetenschapper is en blijft behalve dat hij zijn ziel heeft verkocht aan de Koch foundation. Ik schat in dat hij nog niet helemaal verloren is en dat hij met een paar goede gesprekken met Judith Curry en een paar mooie donaties uit de clean coal hoek weer helemaal terug zal zijn in het sceptische kamp.

Ik overweeg steeds meer om hetzelfde te doen: eerst even een tonnetje cashen van de windmolenlobby om on air te gaan dat windmolens een effectieve oplossing zijn voor het klimaatprobleem (ik lul wel een mooi verhaal aan elkaar) en dan een jaar later met een mooie donatie vanuit de olie-industrie weer helemaal terug naar het sceptische kamp.

Ik mag die Muller wel! 😉

Door | 2012-08-05T12:46:43+00:00 5 augustus 2012|3 Reacties

3 Reacties

 1. Hajo Smit 6 augustus 2012 om 11:13- Antwoorden

  Hallo, anybody out there? Je moet echt naar deze radio-aflevering luisteren. Het is een mijlpaal in de nawerking van climategate deze ruzie tussen twee alarmisten over de duiding van die gebeurtenis.

 2. Amadeus Gould 6 augustus 2012 om 18:13- Antwoorden

  Hajo dit plaatje met de meters achterstand t.o.v. Usain Bolt intrigeerde me een beetje…

  http://www.nytimes.com/interactive/2012/08/05/spo

  Wellicht moeten we dit – als genuine neo-cult-scientists – gaan relateren aan de CO2, de zeespiegel stijging en de gemiddelde temperatuurstijging. Speelt lekker in op de actualiteit… schrijf ’n paper…laten peer reviewen ….. En binnen een week vast besproken op het klimaatblogje van de NRC…niet te lang wachten..want anders scoor je natuurlijk niet.

  Opvallend zijn die sprongen bij Jesse Owens, Jim Hines, en Usain Bolt. Kunnen we die ergens aan relateren 😉

  Maar eerst ergens een funding krijgen.

 3. Jurie post 7 augustus 2012 om 22:53- Antwoorden

  Geweldig !

  Heb gewoon de tranen in mijn ogen van het lachen .Die radio uitzending is een buitengewoon pijnlijke lauwerkrans voor de global warming

  3x Hoera voor de bekeerling

Geef een reactie