D.R. Tucker is een conservatieve auteur en radio-host die in voorjaar 2011 plotseling overstapte van het sceptische klimaatkamp naar het alarmistische. Zie dit verslag van zijn bekering. Dus nu Richard Muller in wereldwijde media wordt gevierd als de “allergrootste scepticus” die nu ineens “volledig alarmistisch” zou zijn geworden, dacht Tucker dat hij heerlijk kon scoren met een interview met Muller.

Not so! Lees hierrrr hoe het helemaal misging of luister zelf:

[audio:http://www.bradblog.com/audio/GreenFront_RichardMuller_080112.mp3]

Smullen!

Nu de duiding!

Lees nog even over de Koch – Shale gas link.

Dus stellen we vast dat Muller op zich best een goede sceptische wetenschapper is en blijft behalve dat hij zijn ziel heeft verkocht aan de Koch foundation. Ik schat in dat hij nog niet helemaal verloren is en dat hij met een paar goede gesprekken met Judith Curry en een paar mooie donaties uit de clean coal hoek weer helemaal terug zal zijn in het sceptische kamp.

Ik overweeg steeds meer om hetzelfde te doen: eerst even een tonnetje cashen van de windmolenlobby om on air te gaan dat windmolens een effectieve oplossing zijn voor het klimaatprobleem (ik lul wel een mooi verhaal aan elkaar) en dan een jaar later met een mooie donatie vanuit de olie-industrie weer helemaal terug naar het sceptische kamp.

Ik mag die Muller wel! ;-)