10 redenen waarom er geen klimaatcatastrofe komt

Temperatuur stijgt nog even door nadat zon afzwakt

De ijzersterke ondertitel van het in Duitsland furore makende boek “Die Kalte Sonne” is: “Warum die Klimakatastrophe nicht stattfindet”. En als die ondertitel echt zo sterk is verwacht ik, samen met het feit dat Marcel en ik vanochtend op de voorpagina van De Telegraaf staan, honderden kliks en shares op dit blogartikel waarin ik voor Nederland een lijstje maak van:

De 10 redenen waarom er geen klimaatcatastrofe komt

 1. Warme tijden zijn in het verleden altijd de betere geweest voor mens, dier en plant (Holocene Climate Optimum, Minoïsch Optimum, Romeins Optimum, Middeleeuws Optimum) en de koude fasen rampzalig (Kleine IJstijd 1350-1850)
 2. Behalve de periode 1975-1998 is er geen periode in de geschiedenis waarin CO2-concentratie en temperatuur ook maar enig verband vertonen
 3. Het enige “fundamentele bewijs” dat klimaatmodellen leveren is dat hun insituten meer geld nodig hebben
 4. Er is een stortvloed aan recent onderzoek dat wijst op een hele kleine rol van CO2 en een hele grote van zon en oceanen
 5. 3x meer CO2 in de lucht is optimaal voor vergroening en meer landbouwopbrengst en biodiversiteit
 6. Sinds de super El Ninjo van 1998 stijgt de wereldtemperatuur niet meer
 7. De zon was in de tweede helft van de 20e eeuw actiever dan in duizenden jaren daarvoor en het is logisch dat de temperatuurstijging daarna nog een tijdje doorgaat (zie grafiek hierboven)
 8. Sinds 2007 is de zon geleidelijk aan het inslapen en krijgen we vanaf 2013 volgens Prof. De Jager een Dalton minimum (koude fase uit kleine ijstijd) en volgens anderen zelfs een bitterkoude herhaling van het Maunder minimum
 9. Onderzoek van Bas van Geel levert keihard bewijs voor de extreme gevoeligheid van het klimaat voor veranderingen van de zon
 10. Wiens brood men eet diens woord men spreekt ofwel follow the money

Wij van Climategate.nl steken net als Vahrenholt en vele andere moedige sceptici (“klimaatontkenners” volgens onze tegenstanders) onze nek uit en zullen de media altijd te woord staan. Het is droevig dat Vahrenholt in Nederland niet verder is gekomen dan een interview door Marcel Crok Engelstalig gepubliceerd in European Energy Review (zie bij Marcel). Het is ook droevig hoe schaapachtig de media in het verhaal tuinen dat het lage minimum van het zeeijs op de noordpool komt door global warming terwijl het gelijktijdige record zeeijs aan de zuidpool wordt geweten aan wind en stroming.

Chapeau voor de Daily Mail en vervolgens de Telegraaf dat ze het door de Global Warming Policy Foundation opgeduikelde nieuws voor het voetlicht brengen. Verder mogen we optimistisch zijn over een snel einde aan de klimaatleugen want één natuurkundige wet geldt altijd: follow the money. En het geld voor duurzame energie  droogt momenteel in rap tempo op terwijl een fossiele revolutie de (financiële) wereld in haar ban heeft. Misschien was het je nog niet opgevallen maar er heerst momenteel een schaliegas goudkoorts. 

Hieronder een videoverslag van een recent debat tussen Prof. Vahrenholt, auteur van Die Kalte Sonne, en de alarmistische Prof. Stocker in Bern.

Wie doneert om een vertaling van het boek van Vahrenholt mogelijk te maken? Of zijn er uitgevers die het aandurven?

Door | 2012-10-15T14:51:24+00:00 15 oktober 2012|16 Reacties

16 Reacties

 1. Turris 15 oktober 2012 om 11:22- Antwoorden

  11de reden: De klimaatcrises of wereld klimaatcatastrophe is een bewust verzonnen politiek meme.

 2. Hugo Matthijssen 15 oktober 2012 om 11:39- Antwoorden

  De video geeft een mooi beeld.

  Kijk eens naar de non verbale signalen van Stocker.

  Verder noemt hij leugens onzekerheden.

  Als je ook de basis van zijn verhaal bekijkt dan zie je dat zijn grafiek ophoudt bij 2000 en blijft hij roepen dat het opwarmt.

  Verder zou deze video ook doorgestuurd kunnen worden naar Verhagen met name de waarschuwing dat wij onze energievoorziening ontregelen is daarbij van fundamenteel belang.

  Voorstel

  verplichten voor alle leerlingen van de middelbare school

 3. Hugo Matthijssen 15 oktober 2012 om 11:48- Antwoorden

  Wat het boek betreft zijn er mensen die vrijwillig kunnen vertalen?

  Dan kan het boek on line worden gezet mits de schrijver en zijn huidige uitgever akkoord zijn.

  Daar heb je geen uitgever voor nodig.

  Net als bij open software.

 4. Dick Thoenes 15 oktober 2012 om 15:18- Antwoorden

  Waarom moeten boeken eigenlijk vertaald worden? Ieder ontwikkeld mens kan toch Duits (en Engels)lezen? Het is trouwens altijd beter een boek in de originele taal te lezen.

 5. Hugo Matthijssen 15 oktober 2012 om 15:59- Antwoorden

  Beste Dick Thoenes

  Na mijn LTS machine bankwerken heb ik eind 1969 de MTS richting werktuigbouwkunde afgerond.

  In de loop van de tijd gevolgd door VOA arbeidsanalist, HBO personeels en organisatie Ou inleiding psychologie en statistiek gevolgd door een post HBO opleiding Arbeidsdeskundige.

  Ook beschik ik over een vliegbrevet en geef al jaren Meteo op een vliegschool.

  Verder is mijn Engels internationaal vast gesteld op LPE ICAO Level5, RT en ben ik actief als havenmeester van ons vliegveld. Daarvoor beschik ik over een

  Aeronautical Station Operator Licence and AED reanimatie

  Duits is echter een probleem veel worden lijken op woorden in het Nederlands terwijl de betekenis net anders kan zijn.

  Dick ik hoop dat ik me dan nog wel een redelijk ontwikkeld mens noemen ondanks het feit dat ik graag boeken uit het Duitse taalgebied liever vertaald in het Nederlands lees.

 6. DWK 15 oktober 2012 om 17:01- Antwoorden

  Sie liebten einander aufrecht:

  Zij bedreven de liefde staand.

 7. Niek Rodenburg 15 oktober 2012 om 18:41- Antwoorden

  A carefull mother

  Een kar vol modder.

 8. Niek Rodenburg 15 oktober 2012 om 18:49- Antwoorden

  Waarom moeten boeken eigenlijk vertaald worden?

  Ik was indertijd maar wat blij dat de Bijbel in het Nederlands vertaald is.

  Het is trouwens altijd beter een boek in de originele taal te lezen.

  Ben ik met u eens, maar in dit geval toch niet.

 9. Turris 15 oktober 2012 om 20:07- Antwoorden

  De "Staat van het klimaat" van marcel Crok in 2011 was het eerste klimaat kritische boek in het Nederlands en in Nederland gepubliceerd. Een opsteker van de eerste orde! Klimaatalarmisten zijn sindsdien in de verdediging van hun verzonnen "klimaat catastrophe" en hun duurzaam sprookjes.

  Daarvoor in 2004 moesten Thoenes, Rozendaal en Labohm met "Man-made global warming : unravelling a dogma" nog voor een publicatie en uitgever uitwijken naar het buitenland.

  “Die Kalte Sonne” vertaling in het Nederlands is een prima kandidaat voor een groter Nederlands publiek, dat jarenlang (gesubsidieerd) geïndoctrineerd is geweest door GroenLinkse politieke en onwetenschappelijke prietpraat.

  Die vertaling in het Nederlands is feitelijk broodnodig: Ik hoorde vandaag nog op Radio1 JeePee Balkenende (jawel die!) met een onwetenschappelijk (en commercieel!) GroenLinks "duurzaam/klimaat" betoog, namens Ernst & Young.

  Dit terwijl GroenLinks……..

 10. Leo van der Nat 15 oktober 2012 om 23:08- Antwoorden

  N.a.v. het artikel in de Daily Mail een schitterende paniekreactie

  @ MeteoVista/Weeronline:
  http://nieuws.weeronline.nl/is-de-opwarming-van-d
  In het niet direct ontkennen van e.e.a. en (bij doorklikken) "een grote onzekerheid" m.b.t. de aërosolen / condensatiekernen, waar in de modellen zgn. al rekening mee gehouden is, ligt voor mij juist extra bewijs voor het veronderstelde stoppen van de opwarming!

 11. DWK 15 oktober 2012 om 23:58- Antwoorden

  Turris,

  Over Jan Peter Balkenende. http://www.autoblog.nl/archive/2011/06/23/jan-pet

  Hybride: nauwe vermenging van ongelijksoortige zaken. Dat HOEFT niet perse hypocriet te zijn.

 12. Joop van Tiggelen 16 oktober 2012 om 00:29- Antwoorden

  @ Turris,

  Was Salomon Kronenberg niet iets eerder dan Marcel?

 13. Turris 16 oktober 2012 om 12:03- Antwoorden

  @ Joop, ja je hebt enigszins gelijk, hoewel Kroonenberg zowel de geit als kool spaarde, in de eerste editie van "De menselijke maat: de aarde over tienduizend jaar", die ik las, waar ik toen wel wat moeite mee had, omdat hij de IPCC-apekool van zijn collegae wetenschappers in het klimaatvakgebied niet keihard verketterde.

  Over GreenPeace was Kroonenberg gelukkig hilarisch.

  In zijn herziene 12de druk kwam een epiloog over de recente ontwikkelingen in het klimaatdebat, waarin hij explicieter het klimaat-alarmisme aan de kaak stelde.

  http://www.salomonkroonenberg.nl/media.html

 14. Hugo Matthijssen 16 oktober 2012 om 17:25- Antwoorden

  Leo

  Stukje weer online is geneuzel met bronvermelding.

  Bron: Weeronline / MetOffice / IPCC/ KNMI

 15. Niek Rodenburg 16 oktober 2012 om 21:12- Antwoorden

  Lüning/Vahrenholt Comment On HadCRUT’s 16 Years Of No Warming: “Tough Times Ahead For Climate Science”

  Although the silence that has spread over the mainstream media and “climate community” has been deafening, skeptic blogs on the other hand have been stepping in earnestly to inform the public on what the climate is really doing. The blogosphere has been ablaze over the last few days.

  In Germany the media has been dead silent on the news that warming has stopped. There’s a simple reason for that: In Europe, good news is bad news.

  http://notrickszone.com/2012/10/16/luningvahrenho

Geef een reactie