Temperatuur stijgt nog even door nadat zon afzwakt

De ijzersterke ondertitel van het in Duitsland furore makende boek “Die Kalte Sonne” is: “Warum die Klimakatastrophe nicht stattfindet”. En als die ondertitel echt zo sterk is verwacht ik, samen met het feit dat Marcel en ik vanochtend op de voorpagina van De Telegraaf staan, honderden kliks en shares op dit blogartikel waarin ik voor Nederland een lijstje maak van:

De 10 redenen waarom er geen klimaatcatastrofe komt

  1. Warme tijden zijn in het verleden altijd de betere geweest voor mens, dier en plant (Holocene Climate Optimum, Minoïsch Optimum, Romeins Optimum, Middeleeuws Optimum) en de koude fasen rampzalig (Kleine IJstijd 1350-1850)
  2. Behalve de periode 1975-1998 is er geen periode in de geschiedenis waarin CO2-concentratie en temperatuur ook maar enig verband vertonen
  3. Het enige “fundamentele bewijs” dat klimaatmodellen leveren is dat hun insituten meer geld nodig hebben
  4. Er is een stortvloed aan recent onderzoek dat wijst op een hele kleine rol van CO2 en een hele grote van zon en oceanen
  5. 3x meer CO2 in de lucht is optimaal voor vergroening en meer landbouwopbrengst en biodiversiteit
  6. Sinds de super El Ninjo van 1998 stijgt de wereldtemperatuur niet meer
  7. De zon was in de tweede helft van de 20e eeuw actiever dan in duizenden jaren daarvoor en het is logisch dat de temperatuurstijging daarna nog een tijdje doorgaat (zie grafiek hierboven)
  8. Sinds 2007 is de zon geleidelijk aan het inslapen en krijgen we vanaf 2013 volgens Prof. De Jager een Dalton minimum (koude fase uit kleine ijstijd) en volgens anderen zelfs een bitterkoude herhaling van het Maunder minimum
  9. Onderzoek van Bas van Geel levert keihard bewijs voor de extreme gevoeligheid van het klimaat voor veranderingen van de zon
  10. Wiens brood men eet diens woord men spreekt ofwel follow the money

Wij van Climategate.nl steken net als Vahrenholt en vele andere moedige sceptici (“klimaatontkenners” volgens onze tegenstanders) onze nek uit en zullen de media altijd te woord staan. Het is droevig dat Vahrenholt in Nederland niet verder is gekomen dan een interview door Marcel Crok Engelstalig gepubliceerd in European Energy Review (zie bij Marcel). Het is ook droevig hoe schaapachtig de media in het verhaal tuinen dat het lage minimum van het zeeijs op de noordpool komt door global warming terwijl het gelijktijdige record zeeijs aan de zuidpool wordt geweten aan wind en stroming.

Chapeau voor de Daily Mail en vervolgens de Telegraaf dat ze het door de Global Warming Policy Foundation opgeduikelde nieuws voor het voetlicht brengen. Verder mogen we optimistisch zijn over een snel einde aan de klimaatleugen want één natuurkundige wet geldt altijd: follow the money. En het geld voor duurzame energie  droogt momenteel in rap tempo op terwijl een fossiele revolutie de (financiële) wereld in haar ban heeft. Misschien was het je nog niet opgevallen maar er heerst momenteel een schaliegas goudkoorts. 

Hieronder een videoverslag van een recent debat tussen Prof. Vahrenholt, auteur van Die Kalte Sonne, en de alarmistische Prof. Stocker in Bern.

Wie doneert om een vertaling van het boek van Vahrenholt mogelijk te maken? Of zijn er uitgevers die het aandurven?