Umbalfalle, bron van de Isel

De volgende editie van Triestenext gaat over water. Ik bezocht in Italie een lezing waar blijkt dat de IPCC-kliek gewoon vol gas op oude voet verder gaat: men bedrijft met de onderzoeksgeld-meme ‘extreme weather’ en ’tipping points’ gewoon heerlijk politiek onder de vlag van wetenschap: maatschappelijk relevant doen voor de financier. De klimaatprostituee gaat nog lang mee.

Dat klinkt wat extreem voor mensen die het Rypkiaans nog niet machtig zijn: maar bij de huidige manier van onderzoeksfinanciering bestaan bij academici gewoon perverse prikkels om op een golf van alarmisme mee te surfen. Zelfstandig nadenken en onafhankelijk zijn loont niet, zo hoor ik van meerdere onderzoekers die tegen de klippen op wél integer onderzoek willen doen.

Ik heb alvast een fotoreeks gemaakt van de Alpen als watertoren: aan de reageerders de vraag of ze meer links over water-schaarste of juist overschot in Europa willen verzamelen en in de comments willen aanvullen.