Schitterend om te zien dat we als sceptici nu al kunnen smullen van undercover onderzoeksjournalistiek van Greenpeace waarbij wordt getoond hoe de groene agenda wordt teruggedraaid. Wat mij betreft mag de milieubeweging hiermee doorgaan inclusief de spannende dreigende muziek. Scheelt ons weer kosten. We hadden de film niet beter kunnen maken.

Hieronder een nog een harde Godwin voor jullie

Altijd als ik denk over klimaat denk ik over de strijd tussen goed en kwaad tussen realisme en idealisme tussen Aristoteles en Plato. En dan denk ik ook al gauw aan WWII en flitsen er Godwinns door mijn hoofd. Zo nu ook weer bij bovenstaande video:

Stel je voor de idealistische ANBI-erkende organisatie Greenrace ehhh White-Race zou in 1942 een video (had je toen nog niet) hebben gedraaid over het anti-fascistisch verzet. Ze zouden geheime gesprekken filmen tussen rechtse activisten (ja de nazi’s waren links) die bezig waren de Endlösung te dwarsbomen. “Tegenstanders van Zyklon B en crematoria komen in het geniep bijeen om ervoor te zorgen dat onze revolutie naar een zuiver wit ras gestaakt zal worden. Een hoge partijfunctionaris heeft het heimelijk over plannen om de besluiten van de Wannsee Conferentie terug te draaien en de Joden in werkkampen gewoon goed te eten te geven. Het is een kapitalistische poging van de industrie om op korte termijn en kortzichtig te profiteren van de arbeidskracht van de Joden, terwijl ze het belang van een zuiver duurzaam ras op de lange termijn verkwanselen. Etc. Etc.

Een belachelijke en zelfs laakbare vergelijking (stuur maar briefje advocaat Groene Pies dan haal ik het meteen weg), maar ik kan het niet helpen. Het maakt het hele klimaatdebat zo veel inzichtelijker als je wél durft te denken in termen van absoluut goed versus absoluut fout. En één ding weet ik zeker: de idealisten zijn altijd fout geweest, zijn fout en zullen altijd fout blijven. Zonder hen de hemel op aarde. Of ben ik nu ook een idealist?