Arnold Schwarzenegger r20

Ik zit een week in Oostenrijk en hoorde gisteren op de radio dat Arnold Schwarzenegger met zijn privéjet in Wenen was gearriveerd voor een conferentie. En als bobo’s met privéjets naar een conferentie vliegen dan moet het wel een klimaatconferentie zijn. Na Californië op de rand van bankroet te hebben gebracht (ook weer zo’n feilloos herkenningspunt van een duurzame profeet) zet Arnold zich inmiddels met een eigen r20 organisatie in voor duurzame projecten in regio’s. Als een soort opperaap van de bananenrepublieken heeft hij een waslijst aan arme naar klimaatsponsoring snakkende landjes aan zich gebonden en de lijst met partners waaronder Philips lighting leest als een zwartboek van foute clubs. Ik denk dat Rutte dit initiatief moet belonen door Schwarzenegger naar Amsterdam te laten vliegen voor een snelle lezing in het Kurhaus a raison van 100.000 exclusief onkosten. Dergelijke tarieven zijn het derde vaste herkenningspunt van de ware duurzame helden.